קורס ייעוץ ארגוני באוניברסיטת בן-גוריון לימודי חוץ

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תעודה, מקצוע? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על אוניברסיטת בן-גוריון - קורס ייעוץ ארגוני.

קורס ייעוץ ארגוני במרכז ללימודי חוץ באוניברסיטת בן-גוריון

העיניים הבוחנות של הארגון

תפקידם של היועצים הארגוניים הוא להתאים את פעולת החברה לתהליכי שינוי חיצוניים ופנימיים. הם נדרשים לכישורי ניתוח וראיה רב מערכתית, וכן ליכולות אבחון, תכנון לטווח הארוך, ניהול ידע והדרכת צוותים. הפתרונות שהם מביאים למגוון בעיות ניהוליות משפיעים על יכולתו של הארגון לצמוח ולהגיע ליעדים שהציב לעצמו.

הקורס הוא פרי שיתוף פעולה של היחידה ללימודי חוץ ושל התכנית למדעי ההתנהגות של אוניברסיטת בן-גוריון. הוא משלב ידע מתחומי משאבי האנוש, הפסיכולוגיה והניהול, ומזכה את משתתפיו בתעודה המסייעת להתפתחות במקצוע.

בתחילת לימודיהם בקורס ייעוץ ארגוני, מתוודעים המשתתפים לדינמיקה פנימית של ארגונים שונים, ולמערכות היחסים בין המנהלים לצוות. הם לומדים אודות תיאוריות שונות המקובלות במדעי ההתנהגות ובסוציולוגיה, המנתחות דפוסי עבודה. כמו כן, הם מכירים את התהליכים בהם משתמשים יועצים ארגוניים לאבחון בעיות בפעולת החברה, ודרכים אפשריות להתערבות במצב.

בהמשך, הם משפרים את המיומנויות האישיות שלהם בתחום ההקשבה והסקת המסקנות. בנוסף, הם מקבלים כלים פרקטיים להטמעת תובנות האבחונים בקרב צוות גדול, ולהחדרת מוטיבציה בעובדים החיונית לתהליכי שיפור.

הלימודים בקורס מתפרשים על פני כשנה, וכוללים בסך הכל 350 שעות אקדמיות. המפגשים נערכים ביום לימודים אחד בשבוע, בשעות אחר הצהריים והערב. במסגרתם, משתתפים התלמידים בהרצאות עיוניות, בסיורים לימודיים, בסימולציות המדמות עבודה בארגון, ובדיונים קבוצתיים בהם מנתחים מקרי בוחן. כמו כן, מוקדש חלק מהשעות לעבודה במסגרת פרקטיקום, בו מתנסים המשתתפים בייעוץ לארגון לבחירתם, בליווי מדריך מטעם האוניברסיטה.

• טיפוח תרבות ארגונית
  • ראייה רב מערכתית
  • הטמעת מסקנות האבחון
  • פיקוח על תהליכי שינוי
  • הצבת מטרות וחזון עסקי
  • אבחון ומחקר עסקיים
  • גיבוש זהות מקצועית ליועץ
  • שיטות לפיתוח מנהלים
  • תכנון הדרכות לצוותי עובדים
  • דפוסי למידה בארגונים
  • שינויים שמקורם מחוץ לארגון
  • תגמולים והנעה לפעולה
  • דרכים להעברת ביקורת יעילה
  • חדשנות בתהליך הניהול
  • שיפור הדינמיקה הפנים ארגונית

סגל הוראה

מרכז המסלול הוא פרופסור בסוציולוגיה ארגונית, שמחקריו עוסקים בהטמעת מודלים ניהוליים מערביים בתאגידים במזרח הרחוק, ובתהליכי הזדהות של חברי הארגון עם ערכיו. כמו כן, הוא מעמיק בכתביו האחרונים בקשר בין בריאות, אתיקה וקהילה, דרך ניתוח המדיניות של מוסדות רפואיים ציבוריים וארגוני תמיכה בריאותיים.

הלימודים בתכנית מתאימים לבעלי תואר שני במשאבי אנוש או בייעוץ, בעלי ניסיון בניהול ובפיתוח פנים אירגוני. מועמדים העונים על דרישות הסף מוזמנים לריאיון אישי בפני ועדת קבלה, בה נדרשים להציג קורות חיים המעידים על ניסיון תעסוקתי. הוועדה גם בוחנת מקרים חריגים של מועמדים בעלי ניסיון רב בענף, שהם בעלי תואר ראשון בלבד.

משתתפים המסיימים בהצלחה את לימודיהם בקורס זכאים לקבל תעודת גמר, המוענקת מטעם המרכז האוניברסיטאי ללימודי חוץ של אוניברסיטת בן גוריון בנגב. כדי לקבל את התעודה, נדרשים הסטודנטים להגיש את עבודת הגמר, ולהשתתף באופן פעיל בכל השיעורים ובמפגשי הפרקטיקום.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן גוריון - לימודי תעודה | יחידה ללימודי חוץ | השתלמויות

עוד מסלולי לימוד - לימודי חוץ - אוניברסיטת בן-גוריון