רוצה פרטים על קורס הגיינה ובטיחות מזון ?

שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס הגיינה ובטיחות מזון מטבחים מוסדיים

מחפש/ת מידע על לימודים? קורס הגיינה ובטיחות מזון? אנחנו רוצים לעזור לך!
 

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות. השוואת מחירים, מלגות, תנאי קבלה, מסלולים וכו'. רוצה לדעת מה טוב בשבילך? רוצה לקבל החלטה? אנחנו בקשר עם מאות מוסדות לימוד המציגים אלפי מסלולי לימוד שונים.

 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל93% מהגולשים.

 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:

אהבת? שתף ב:


קורס הגיינה ובטיחות מזון במטבחים מוסדיים

 

זהירות במטבח

 

בשל קצב החיים המודרני המהיר, אנשים רבים אוכלים מחוץ לבית. הם קונים כריך וקפה בדרך לעבודה, ואפילו את ארוחת הצהריים החמה הם אוכלים במסעדת הפועלים הקרובה או מזמינים אליהם למשרד באמצעות משלוח. על אף הפופולריות של תכניות הבישול בטלוויזיה, ולמרות האהבה למטבח הביתי, אנשים בכל זאת מרבים לאכול בחוץ, בעיקר מהסיבה שאין להם זמן או כוח להכין ארוחה אחרי שעות העבודה הארוכות.

 

מעבר לכך, בישראל משגשגת תרבות של אירוח במסעדות גורמה לאירועים מיוחדים, ולצידה פורחת תרבות בתי הקפה השכונתיים, בהם מבלים צעירים מידי בוקר וערב. אף אחד לא רוצה לחזור מבילוי עם כאבי בטן, או לדאוג חלילה מהרעלת קיבה. לפיכך, הוגדרו במשרד הבריאות תקנים קבועים בענייני תברואה במקומות הסעדה ציבוריים, שכל בתי העסק מחויבים לעמוד בהם. על מנת לאכוף את הסטנדרטים האלה, קיים מנגנון לפיקוח ובקרה, שאותו מאיישים נאמני תברואה ובטיחות מזון. במקביל אליהם פועלים יועצים לענייני תברואה שעוזרים לבעלי העסקים לעמוד בדרישות.

 

קהל יעד

 

קורס היגיינה ובטיחות מזון מתאים לאנשים שכבר מגיעים מענף ההסעדה, כגון: עובדים בתחום שימור מזון, מנהלי מטבחים בארגונים, אנשי מסעדות, אירוח ומלונות, מנהלי חברות קייטרינג, קניינים ועוד.

 

מטרת הקורס

 

הקורס נועד להכין את המשתתפים בו למעבר מבחני משרד הבריאות לשם קבלת תעודה ממשלתית לרישיון מקצועי - "נאמן תברואה ובטיחות מזון".

 

תכנית הלימודים

 

מסלול טיפוסי אמור להקנות למשתתפיו ידע והבנה בדרישות מערכת הבקרה הרשמית HACCP. בתוך כך, המשתתפים לומדים כיצד לזהות ולנהל סיכונים במטבח, איך למנוע סיכונים ובאיזה אופן לטפל בהם. הם עוברים על גורמי סיכון אפשריים במזון במקרים של מחלות או הרעלה. הם מכירים תהליכי עבודה נאותים, וכללים בתכנון מטבחים בארגונים ובתחזוקתם. כמו כן, הם מכירים שיטות בטוחות להובלת מזון, לאחסונו ולשמירתו.

 

מתכונת הלימוד

 

תכניות אלו, על פי רוב, מקיפות 24 שעות לימוד בלבד, המתפרשות על ארבעה מפגשים. המשתתפים מקבלים בדרך כלל חוברת מידע, שבה מסוכם כל המידע המוסבר בכיתה.

 

 

נושאי לימוד

 

  • מתקני אוורור ותאורה
  • סימון מזון
  • דרכי העברת חיידקים  
  • הכשרת בשר
  • תחזוקת המבנה והציוד
  • הטיפול בפסולת
  • הובלה בקירור של מזון מן החי 
  • בריאות העובדים
  • הפשרת מזון גולמי וחומרי גלם
  • ניקוי ירקות ופירות
  • חיידקים, כימיקלים וצמחים רעילים
  • היגיינה של עובדים 
  • מיקרוביולוגיה ובקטרולוגיה של מזון
  • ניקיון חדרי הנוחיות
  • שיטות בקרה ותקינה (GMP, ISO ועוד)
  • חומרי הדברה וחיטוי     
  • דרכים לאיתור ולזיהוי מזון מקולקל או מזויף
  • ועוד
  • תנאים ותקנות למתן רישוי לעסק או למטבח     
 

 

 

היכן לומדים?

 

  • מכללת מישלב - היקף קורס הגיינה ובטיחות מזון למטבחים מוסדיים הינו עשרים וארבע שעות לימוד אקדמיות. הקורס מתקיים במתכונת של ארבעה מפגשים, חד שבועיים באורך שש שעות לימוד אקדמיות בשעות הבוקר. בוגרים אשר יעמדו בכל דרישות הקורס יקבלו תעודת "נאמן תברואה ובטיחות מזון" של משרד הבריאות.

 

  • מכללת הולידי אין - המכללה מציעה קורס הגיינה ובטיחות מזון למטבחים מוסדיים בהיקף של עשרים וחמש שעות לימוד אקדמיות במתכונת של חמישה מפגשים. בוגרי הקורס שיעמדו בכל הדרישות זכאים לתעודת "נאמן תברואה ובטיחות מזון" של משרד הבריאות.

 

  • PDCA - PDCA - הינה יחידת ההדרכה של חברת "שר ייעוץ והדרכה" המתמחה בהדרכות במגוון תחומים. PDCA מציעה קורס הגיינה ובטיחות מזון למטבחים מוסדיים בהיקף שך ארבעים שעות לימוד.
     

אתם בוודאי שואלים את עצמכם היכן יש מוסדות לימודים נוספים, מהם תנאי הקבלה, האם יש יום פתוח בקרוב, כמה זה עולה ועוד. לנציגי השירות האישי שלנו יש תשובות לכל השאלות. כדאי לכם להתנסות חינם בשירות האישי שלנו, כך תוכלו לחסוך זמן, כאבי ראש וכסף.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס הגיינה ובטיחות מזון?

רוצה לדעת יותר על קורס הגיינה ובטיחות מזון?

רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

רוצה לדעת יותר על קורס הגיינה ובטיחות מזון? רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?
אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור

מוסדות לימוד קורס הגיינה ובטיחות מזון

מעל 3 סטודנטים
המליצו והצביעו על לימודי בישול

חפשו חוות דעת על המסלול
ומוסד הלימודים שמעניין אתכם
למשל: אוניברסיטת חיפה, הבינתחומי ...
למשל: מנהל עסקים, משפטים...

חוות דעת של סטודנטים על מוסדות לימוד

  • 4.1

    שנקר, המכללה להנדסה ולעיצוב 684 חוות דעת

עדכונים אחרונים באתר

חדשות ועדכונים

עכשיו בפורום

לכל הפורומים

מלגות חדשות

ימים פתוחים

חוות דעת של סטודנטים: לימודי בישול

התקבלו 3 דירוגים בציון ממוצע 4.3 מתוך 5


סטודנט? רוצה להצביע ולקבל מילגה? לחץ כאן

שירות אישי חינם!

נציגנו עומדים לשירותכם