קורס בנקאות ומשכנתאות במכללה המשותפת

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי פיננסים לתעודה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על המכללה המשותפת - קורס בנקאות.

קורס בנקאות ופיננסים בהתמחות במשכנתאות במכללה המשותפת

להוביל בעולם הפיננסי

המערכת הבנקאית היא מעמודי התווך של הפעילות הפיננסית במדינה ובעולם כולו. הבנקאות הולכת וצומחת עם השנים כדי לענות על צרכי המגזר המסחרי, הפרטי והציבורי. מגמות אלה יוצרות ביקוש לאנשי מקצוע מיומנים ומביאות רבים ללמוד את רזי העולם הפיננסי.

ישנם תפקידים רבים ושונים במערכת הבנקאית, החל מפקידות ועד לניהול של סניפים ומוסדות כספיים, כשהשכר כמובן גדל בהתאם. יש לציין גם כי ענף זה עובר לאחרונה שינויים טכנולוגיים משמעותיים, שבאים לייעל את פעילות המערכת ולהגביר את התחרות בשוק, לצד הגדלת האפשרויות בשוק הגלובלי.

קורס בנקאות במכללה המשותפת בא להעניק לתלמידיו כלים לניהול בעולם הפיננסי והוא שם דגש על תחום המשכנתאות. במהלך המסלול עוסקים בסוגיות מרכזיות בענפי החשבונאות, הכלכלה והבנקאות בישראל ובעולם. בפני בוגרי ההכשרה ניצבות אפשרויות תעסוקה מגוונות בבנקים, בחברות פיננסיות ובמוסדות ציבוריים. אפשר ללמוד קורס זה בסניף בסכנין.

התלמידים בקורס מתחילים ומתוודעים למושגים מרכזיים בתחום הכלכלה ולומדים על התפתחותה של הכלכלה הישראלית לאורך השנים. בהמשך הם לומדים לבצע חישובים מסחריים שונים ובוחנים את השפעת מדדי המחירים עליהם. לאחר מכן, הם מתמקדים בענף המשכנתאות ודנים בסוגי ההלוואות הקיימים ובהתאמתם ללקוחות פרטיים ומסחריים כאחד.

הקורס נמשך כעשרה חודשים והוא כולל כ - 170 שעות לימוד אקדמיות. התכנית מחולקת ל - 42 שיעורים שנערכים פעם או פעמיים במשך השבוע, בערבים. המסלול כולל תרגילים מעשיים שונים ליישום החומר הנלמד ולקראת סיומו התלמידים מבצעים פרויקט מסכם יישומי.

• חישובים מסחריים
  • מושגי יסוד בכלכלה
  • אשראי מסחרי ופרטי
  • בנקאות למשכנתאות
  • מדדי המחירים לצרכן
  • סוגי לקוחות למשכנתא
  • הלוואות ארוכות וקצרות מועד
  • סוגי משכנתא
  • כלכלת ישראל
  • אמצעי תשלום
  • ריבית סולמית
  • מדיניות מוניטרית
  • התפתחות הכלכלה

כדי להתקבל לקורס, על המועמדים להיות בוגרי 12 שנות לימוד לכל הפחות. כחלק מתנאי הקבלה, הם צריכים לעבור מבחן כניסה וראיון קבלה אישי.

על מוסד הלימוד

המכללה המשותפת מציעה מגוון רחב של קורסים ומסלולי הכשרה מקצועיים ופועלת בפריסה ארצית. מסלולי הלימוד המתקיימים במכללה המשותפת הם לרוב גמישים ולכן מתאימים לציבור הסטודנטים המעוניין לשלב עבודה ולימודים. תכניות הלימוד מעוצבות ומתעדכנות בהתאם לצרכי המשק הישראלי ותכני הלימוד נבחרים לפי מגמות השוק וצרכיו. חיילים משוחררים שבאים ללמוד במכללה רשאים להשתמש בפיקדון לצורך מימון שכר הלימוד. בין הקורסים המתקיימים בתחום הניהול אפשר למנות גם קורס מנהל עסקים, קורס הנהלת חשבונות, קורס ייעוץ פנסיוני וקורס ביטוח אלמנטרי.

תלמידים שעומדים בכל חובותיהם ומסיימים את המסלול בהצלחה זכאי לקבל תעודת "בוגרי קורס ניהול בנקאות ופיננסים" מטעם המכללה המשותפת, בית ספר לניהול עסקי ולפיננסים. כדי לזכות בדיפלומה הם צריכים לעבור מספר בחינות, להגיש פרויקט גמר ולהיות נוכחים ב - 85 אחוזים מסך השיעורים.

למידע נוסף לחצו: המכללה המשותפת - קורסים מקצועיים, בואו לבחור קריירה