רוצה פרטים על אפיית לחמים?

שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס אפיית לחם - ללמוד מהבסיס עד למקצוע

מחפש/ת מידע על לימודים? אפיית לחמים? אנחנו רוצים לעזור לך!
 

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות. השוואת מחירים, מלגות, תנאי קבלה, מסלולים וכו'. רוצה לדעת מה טוב בשבילך? רוצה לקבל החלטה? אנחנו בקשר עם מאות מוסדות לימוד המציגים אלפי מסלולי לימוד שונים.

 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל94% מהגולשים.

 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:

אהבת? שתף ב:


קורס אפיית לחמים – קורס בולאנז'רי
 
קמח מים
 
מי שניסה להכין בעצמו לחמים בתנור האפייה הביתי, יודע שמדובר במלאכה מורכבת. האם להשתמש בשמרים? כמה מלח להוסיף? למה הבצק לא תופח? – אכן, זוהי אמנות שסודות רבים טמונים בה; קורס אפיית לחמים מעניק לכם את האפשרות ללמוד אמנות שניתנת ליישום בכל יום – בביתכם הפרטי, או לצרכים מקצועיים.
 
על הלימודים
 
מתכונת קורס אפיית לחמים משתנה מעט בין מוסדות הלימוד; בחלק מן המסלולים מיועד הקורס למקצוענים, ולכן לומדים בו כיצד לאפות לחם בהיקפים נרחבים. בתכניות אחרות מיועדים הלימודים לקהל הרחב ליישום יומיומי וביתי. בקורסים השונים נחשפים התלמידים לידע תיאורטי הכולל את מבנה החיטה ואת תכונותיה הייחודיות, את סוגי הקמח השונים הקיימים ואת מסורות האפייה באזורים שונים בעולם, כמו גם את השתלשלות התפתחותן לאורך השנים.
 
בד בבד, הסטודנטים מתנסים בטכנולוגיות אפייה מסורתיות ומודרניות ובשימוש בסוגי קמח שונים, ולומדים לאפות בצקים מתוך יישום של טכניקות מיוחדות כשאור או כמחמצות אחרות. כמו כן, במסלולים השונים מתוודעים התלמידים לחומרים ולתוספים ייעודיים לשיפור אפייה, ומתרגלים הכנה של סוגי לחם אופייניים לעדות ולעמים שונים כגון: לחמים איטלקיים, לחם מרוקאי, לחמים צרפתיים מסוגים שונים, לחמים מקמח תירס, לחם פומפרניקל, ועוד. בנוסף, הם לומדים להכין גם לחמים המשמשים להגשת מזון או מתלווים לסוגים מסוימים של מאכלים.
 
מבין נושאי הלימוד בקורס
 
  • לחמים קלאסיים
  • סוגי קמח
  • לחמים עם תוספות
  • משפרי אפייה
  • קעריות מבצק לחם
  • לחמי בריאות
  • תהליכי ייצור ואפייה
  • מרכיבי הבצק
  • חלות, לחמניות ופיתות
  • לחמים מתוקים
  • סוגי חומרים מסמיכים ומייצבים
  • שימוש בשמרים
  • שמנים ושומנים המותאמים לאפייה
  • ועוד
 
מוסדות לימוד אפשריים
 
  • דנון בית הספר למקצועות הקולינריה - בבית הספר דנון שבתל אביב מתקיים קורס לחם מקצועי שבו מכירים מגוון שיטת להכנת לחמים מסוגים שונים. הקורס מקיף כ - 30 מפגשים וכולל 390 שעות במתכונת קורס ערב.
 
  • בישולים – בית הספר הגבוה לקולינאריה – בבישולים מציעים "מאסטר קלאס" – כיתת אמן ללימוד "בולאנז'רי אפיית לחמים", המועברת על ידי השף בולאנז'ר הצרפתי פסקאל טפר. משך הקורס הוא חמישה ימים רצופים, והוא נלמד במתכונת של ימים מלאים – החל משעות הבוקר ועד שעות אחר הצהריים. בית הספר נמצא בתל אביב.

 

  • מכללת השף – במכללה זו מציעים קורס אפיית לחמים מקצועי; הקורס נפרש על פני 12 מפגשים הנערכים אחת לשבוע, ובמסגרתו אף מקבלים התלמידים ערכת כלים מקצועית במתנה. למכללה זו כמה וכמה סניפים – בירושלים, בתל אביב, בחיפה, בבאר שבע, ובראשון לציון.

 

  • רימונים – המכללה למלונאות, קולינריה וקריירה – מקיימת קורס "אפיית לחם מקצועי – סוד אפיית הלחם". המסלול נלמד בהיקף של 85 שעות לימוד אקדמיות, והללו נפרשות על פני 17 מפגשים הנערכים אחת לשבוע, בשעות אחר הצהריים והערב.

 

  • בית הספר לבישול דן גורמה – המסלול ללימודי "אפיית לחם למתקדמים" בבית ספר זה, מיועד לקונדיטורים ונלמד בהיקף של שלושה מפגשים. לדן גורמה סניף בחיפה וסניף בתל אביב.

 

  • Estella – כיתת אומן לקונדיטוריה – באסטלה מציעים קורס "MC אופי לחם (Boulanger) מקצועי, בשיתוף Iba – International Baking Academy מגרמניה". הקורס מיועד לכל המעוניין, והוא נלמד בהיקף של 70 שעות לימוד אקדמיות. בית הספר נמצא בגבעת שמואל.
 
תנאי הקבלה
 
תנאי הקבלה משתנים בין הקורסים; אחדים מהם מיועדים לבעלי ניסיון מעשי ותיאורטי בתחומי הקונדיטוריה והאפייה, בעוד שמרביתם פתוחים לקהל הרחב ולרוב אינם דורשים ניסיון או תנאי קבלה אחרים. כך, במרבית המסלולים דרושים חיבה לעולם האפייה והיכרות שטחית עמו, שליטה בשפה העברית, ולעתים גם ריאיון קבלה אישי.
 
 
פרטים נוספים
 
הלימודים ברוב מסלולי הלימוד מעניקים לבוגריהם תעודת סיום מטעם בית הספר, אך בחלקם הדבר דורש עמידה בחובות הקורס, כגון: מעבר של מבחן גמר מעשי בציון מסוים, השתתפות מלאה בכל השיעורים או השתתפות ב – 80% מן השיעורים לפחות.
 
 
לסיכום
 
קורס אפיית לחמים ובולאנז'רי מוצע במגוון בתי ספר ובאוריינטציות שונות; מלבד היותם מיועדים למקצוענים או לקהל הרחב, בחלק מהם הדגש מושם על טכניקות אפייה צרפתיות, ובחלקם גם על טכניקות נוספות. סדנאות אפייה קצרות יותר ומעמיקות פחות מוצעות במגוון רחב מאוד של בתי ספר ואף מטעם אופים פרטיים; הללו מתאימות גם לאירועים, לימי כיף והעשרה וימי גיבוש לחברות וארגונים, או לכל מטרה אחרת.
 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על אפיית לחמים?

רוצה לדעת יותר על אפיית לחמים?

רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

רוצה לדעת יותר על אפיית לחמים? רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?
אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור

מוסדות לימוד אפיית לחמים

מעל 3 סטודנטים
המליצו והצביעו על לימודי בישול

חפשו חוות דעת על המסלול
ומוסד הלימודים שמעניין אתכם
למשל: אוניברסיטת חיפה, הבינתחומי ...
למשל: מנהל עסקים, משפטים...

חוות דעת של סטודנטים על מוסדות לימוד

  • 4.1

    שנקר, המכללה להנדסה ולעיצוב 684 חוות דעת

עדכונים אחרונים באתר

חדשות ועדכונים

עכשיו בפורום

לכל הפורומים

מלגות חדשות

ימים פתוחים

חוות דעת של סטודנטים: לימודי בישול

התקבלו 3 דירוגים בציון ממוצע 4.3 מתוך 5


סטודנט? רוצה להצביע ולקבל מילגה? לחץ כאן

שירות אישי חינם!

נציגנו עומדים לשירותכם