רוצה פרטים על פסיכולוגיה וחינוך?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי פסיכולוגיה וחינוך

רוצה לדעת על פסיכולוגיה וחינוך? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי פסיכולוגיה וחינוך

מקצוע הפסיכולוגיה שייך לתחום מדעי החברה והוא עוסק בחקר הנפש וההתנהגות של בני האדם. על מנת להיות פסיכולוג קליני יש ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בפסיכולוגיה וכן לעשות התמחות. למרות שמדובר בכברת דרך ארוכה אך מרתקת. לימודי פסיכולוגיה הפכו למבוקשים מאוד בשנים האחרונות.

 

לימודי פסיכולוגיה וחינוך משיקים זה לזה בנקודות שונות ושניהם עוסקים בבני אדם, בהבנתם ובדרכי התמודדות עימם. הלימודים במסלול דו חוגי זה מיועדים למעוניינים לעסוק בתחום הטיפול, באיבחון תעסוקתי, ביעוץ ארגוני, ובהדרכה, או למעוניינים להשתלב בתפקידים מגוונים בתחום ההוראה הפורמלית והבלתי פורמלית. התוכנית מעניקה לסטודנטים כלים לניתוח האישיות ונפש האדם, ומספקת הסברים ופתרונות לביטויים התנהגותיים שונים. השילוב בין שני התחומים הללו יוצר סינרגיה מושלמת, העוזרת לבעל המקצוע להבין טוב יותר את נפש האדם ולטפל בו.

 

חשוב להדגיש, כי על פי החוק בישראל, רק מי שהוסמך לעסוק בפסיכולוגיה רשאי לעבוד כמטפל, ולכן יש צורך להשלים תואר שני בתחום.

 

מה לומדים?

 

לימודי פסיכולוגיה עוסקים בנפש האדם ומכוונים להתחקות אחר החוקיות הקיימת בהתנהגותם של בני האדם. הלימודים מכשירים את הסטודנטים להבנת בעיות התנהגותיות שונות ומציעים להם דרכים לחיזוי הופעתן ולפתרונן. הסטודנטים במסלול נפגשים עם מושגים בסיסיים בתחום הטיפול ועורכים הכרות עם הכלים המדעיים המשמשים את אנשי המקצוע במחקר ובתרפיה.

 

במהלך לימודי חינוך הסטודנטים רוכשים כלים ומיומנויות שיאפשרו להם להשתלב כמורים, כמחנכים או כמדריכים בקבוצות גיל שונות. ההכשרה כוללת הקניית כלים מעשיים לעבודה ונושאים שיסייעו לסטודנטים להבין את התהליכים הפסיכולוגיים והקוגניטיביים הקשורים בגילאים אלה.

 

במרבית המוסדות מתאפשרת בחירה בין מסלולי לימוד שונים ובין תחומי דעת מגוונים ובהם, מסלול בית ספר היסודי, חינוך לגיל הרך, גננות, חינוך מיוחד, ספורט ותנועה, הוראת שפות ועוד.

 

בוגרי המסלול המייעדים עצמם לתחום ההוראה יוכלו להשתלב במסגרות פורמליות ובלתי פורמליות. הבוגרים יוכל לעבוד במערכת כמורים או כמחנכים בהתאם לתחום התמחותם או לעסוק בהוראה או הדרכה במסגרות פרטיות.

 

 

חינוך מיוחד


בחלק ממוסדות הלימוד התכנית מתקיימת במסלול חינוך מיוחד. הסטודנטים מתמקדים בתהליכי הוראה וטיפול לילדים עם צרכים מיוחדים. במסלולים אלה מושם דגש על תהליכי שילוב של תלמידים עם מוגבלות במערכת ההוראה וכן בקהילה ובחברה.

 

ליקויי למידה


אחד המסלולים שבהם ניתן לבחור בחלק ממוסדות הלימוד הוא לקויות למידה. במהלך התכנית מתמקדים בתהליכי הוראה של ילדים ונערים עם לקויות בכתיבה, קריאה, מתמטיקה וכדומה, ולקויות נוספות כגון הפרעות קשב וריכוז.

 

כמה זמן לומדים?


אורך הלימודים הוא בין 3 - 4 שנים. הם מתקיימים בדרך כלל במסלול יום, אולם במוסדות מסוימים מוצעים לימודים במסלולים גמישים שבהם ניתן ללמוד גם בשעות אחר הצהריים והערב, מה שיכול להתאים במיוחד למעוניינים לשלב את התואר עם עבודה.


הלימודים כוללים קורסים עיוניים, סמינרים וכן קורסים מעשיים שבהם מתרגלים מיומנויות ניתוח של דפוסי התנהגות ופעולות הוראה. בחלק מן המוסדות ניתן להשתלב בפרויקטים בשטח או התנסויות בארגונים וכך לצבור ניסיון.

 

נושאי לימוד

  • ליקויי קריאה
  • קוגניציה ומוח
  • תיאוריות אישיות
  • הפרעות קשב וריכוז
  • הספקטרום האוטיסטי
  • התפתחות שפה ודיבור
  • תכנון לימודים והערכה
  • מסכים בחיי ילדים ונערים
  • ועוד
     

מהם תנאי הקבלה?

 

קבלת מועמדים נעשית על סמך ציון ההתאמה, המורכב משקלול הציונים בבגרויות ובפסיכומטרי. הציון הנדרש נע בין 520 - 580 אולם עשוי להיות גבוה מטווח זה לפי מגמות הביקוש. יש להדגיש כי מכיוון שמדובר על לימודים דו חוגיים, יש לעמוד בדרישות של כל אחד מן החוגים ובדגש על הגבוה ביניהם.

 

המועמדים נדרשים לציון גבוה בבגרות במתמטיקה ובאנגלית ברמת 4 או 5 יחידות. בחלק מן המוסדות מציעים מכינות למי שמעוניינים להשלים פערים או לשפר את סיכויי קבלתם. כמו כן, לעיתים מוצעת אפשרות קבלה על סמך בגרות ללא צורך בפסיכומטרי, לבעלי ממוצע בגרויות גבוה במיוחד (90 - 100 במרבית המקרים).
 

איזו תעודה מקבלים? 

 

סוג התואר המוענק לבוגרים משתנה, בחלק מהמוסדות מקבלים תואר ראשון BA, ובחלקם תואר B.Ed.. ישנם מוסדות שבהם מוענקת גם תעודת הוראה בהתמחויות שונות, לרוב במסלול רב גילי.

 

היכן לומדים?

 

ניתן לשלב בין לימודי פסיכולוגיה ולימודי חינוך (כתואר דו חוגי) ברוב האוניברסיטאות בישראל. ישנן גם מספר מכללות אשר פתחו מסלוליים מיוחדים ללימודי המקצועות הללו. בין המוסדות שבהם מוצעים הלימודים:

 

  • האוניברסיטה הפתוחה (פריסה ארצית) - באוניברסיטה הפתוחה ניתן ללמוד את שני התחומים במסגרת דו חוגית, במסלול תכניות לימודים ושיטות או ליקויי למידה. הלימודים מתקיימים במסלול גמיש שמתאים גם לאנשים עובדים.

 

  • אוניברסיטת אריאל בשומרון - זהו אחד השילובים הדו חוגיים האפשריים באוניברסיטה, ניתן לשלב לימודים במקצועות נוספים במדעי החברה כגון קרימינולוגיה, סוציולוגיה או כלכלה.

 

  • המכללה האקדמית צפת - סטודנטים במכללה האקדמית צפת יכולים לבחור בהתמחות פסיכולוגיה וחינוך מיוחד במסגרת תואר ראשון רב תחומי.

 

  • המכללה האקדמית אחוה (סמוך לגדרה) - מתקיימים לימודי פסיכולוגיה במסלול חינוך מיוחד. הידע הנלמד בהתמחות יכול לסייע למעוניינים להתמחות בעבודה עם אנשים עם צרכים מיוחדים.

 

  • המכללה האקדמית רמת גן - המכללה היא מרכז לימוד של האוניברסיטה הפתוחה. במוסד זה מציעים שילובים דו חוגיים שונים וכן חטיבות שונות.

 

  • אוניברסיטת בר אילן (רמת גן) - בפקולטה למדעי החברה מוצע מסלול דו חוגי מובנה, בהתמחות חינוך מיוחד. ניתן לשלב את הלימודים עם תעודת הוראה.

 

  • אוניברסיטת תל-אביב - באוניברסיטה מוצעים שילובים דו חוגיים מגוונים, הלימודים במסלול משולב זה כוללים התנסויות במסגרות טיפוליות.
     

אתם בוודאי שואלים את עצמכם היכן יש מוסדות נוספים, מהם תנאי הקבלה, האם יש יום פתוח בקרוב, כמה זה עולה ועוד. לנציגי השירות האישי שלנו יש תשובות לכל השאלות. כדאי לכם להתנסות חינם בשירות האישי שלנו, כך תוכלו לחסוך זמן, כאבי ראש וכסף.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?

 

סטודנטים המסיימים תואר ראשון יכולים להמשיך לתואר שני בשני התחומים הללו, או להשתלב מייד בתום הלימודים בשוק העבודה. הבוגרים יכולים להשתלב בתחומי ההוראה במסגרות פרטיות או במערכת הפורמלית, לעבוד כמדריכים וכמורים במוסדות שונים (מוסדות שיקומיים, מרכזים לבריאות הנפש ועוד), וכן לעבוד בעמותות הפועלים בתחומים חברתיים. כמו כן ניתן להשתלב בענפים כגון השמה וכוח אדם, משאבי אנוש ומיון וגיוס עובדים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על פסיכולוגיה וחינוך?

רוצה לדעת יותר על פסיכולוגיה וחינוך?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד פסיכולוגיה וחינוך
שאלות הגולשים בנושא
לימודי פסיכולוגיה וחינוך
שילוב של לימודי פסיכולוגיה וחינוך - מוסדות לימוד ותנאים
תואר שני בלימודי פסיכולוגיה חינוכית
לימודי פסיכולוגיה חינוכית לתואר שני
התלבטות - לימודי פסיכולוגיה או חינוך מיוחד?
לימודי פסיכולוגיה בשילוב חינוך מיוחד - האוניברסיטה הפתוחה
ראיון ללימודי חינוך ופסיכולוגיה