רוצה פרטים על עתודה משפטים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

עתודה אקדמית במשפטים - להתחיל את הקריירה המשפטית בצבא

רוצה לדעת על עתודה משפטים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מסלול עתודאים במשפטים
 
להתמחות בצה"ל
 
לאלה מכם הניצבים לקראת שירות החובה בצה"ל יש אפשרות להתקבל לתכנית עתודה במשפטים, שבה תוכלו לסיים מסלול הכולל לימודים לתואר ראשון במשפטים, תקופת התמחות וקבלת רישיון לעיסוק בעריכת דין. העתודאים מתחייבים לשרת בצבא במסלול קבע האורך שש שנים. בשנים אלו הם מתעסקים בסוגיות ערכיות בתחום המשפט הפלילי, ומתנסים במתן ייעוץ משפטי בתחומים כגון: משפט צבאי, משפט בינלאומי, חוזים ועוד.
 
המתקבלים למסלול העתודה האקדמית זוכים למימון שכר הלימוד לתואר ראשון על ידי צה"ל. בתקופת הלימודים לתואר הם אינם מחויבים בלבישת מדים, באפשרותם להשתתף בפעילויות הסטודנטיאליות המתקיימות במוסדות הלימוד, והם רשאים לצאת מהארץ לאחר קבלת אישור מהצבא. בתום הלימודים הם מצטרפים למסלול קצונה ושירות קבע בפרקליטות הצבאית.
 
כמה זמן לומדים?
 
הלימודים נמשכים שלוש שנים וחצי. בין השנה הראשונה לשנייה עוברים העתודאים טירונות. במהלך השנה השנייה הם משתתפים בכנס מקיף במיוחד שנערך בבית הספר למשפט צבאי, ובו הם מקבלים מידע על כיווני התפתחות מקצועית אפשריים, על מבנה המערכת המשפטית הצבאית ועל הפעילות המתרחשת בה. אנו יודעים על מחזור אחד לפחות, שבו השתתפו העתודאים בשנה ב' בכנס חוויתי, בו נערך משפט מבוים, והוטלו עליהם משימות שונות. בשנה השלישית מתקיים כנס נוסף, בו זוכים העתודאים לשוחח עם קצינים בשירות הפרקליטות הצבאית ולהדק קשרים חברתיים בינם לבין עצמם.
 
היכן לומדים?
 
מוסדות לימוד המקיימים מסלולי עתודה במשפטים הם:
 
  • אוניברסיטת חיפה
  • אוניברסיטת בר אילן
  • אוניברסיטת תל אביב
  • האוניברסיטה העברית
  • המרכז הבינתחומי הרצליה
  • המסלול האקדמי המכללה למינהל
 
מסלול השירות
 
ממועד סיום הלימודים ועד סוף השירות בצה"ל עוברות שש שנים, שבהן העתודאים זוכים להתמחות בעריכת דין ולצבור שנות ניסיון. כעבור שנתיים ממועד סיום הלימודים באוניברסיטה זוכים העתודאים ברישיון לעריכת דין, וכעבור שנה נוספת מתחיל שירות הקבע שלהם בצה"ל. במהלך השנתיים האלו הם עוברים מסלול הכשרה לקצונה ותקופת התמחות. יתרון גדול במסלול העתודה במשפטים הוא שאין צורך להיאבק על מקום בהתמחות, כפי שקורה לעיתים קרובות באזרחי.
 
יש לציין, כי הפז"ם "דופק" הן במהלך הטירונות והן מרגע ההצטרפות למסלול ההכשרה לקצונה. בנוסף, הצבא מאפשר לקצינים לקחת חופשה של עד שלושה חודשים כדי ללמוד למבחני לשכת עורכי הדין לקבלת הרישיון המקצועי. במהלך השירות, קציני הקבע ממלאים תפקידים משפטיים שונים. בגיל 27 משתחררים מצה"ל עם תואר ראשון, רישיון מקצועי ושנות ניסיון בפועל.
 

התמחות

 

התפקידים שאותם מבצעים הקצינים במהלך השירות נחשבים כהתמחות בעריכת דין (הידועה גם בשם סטאז'). הקצינים משלימים את ההתמחות בתחילת השירות לפי נהלי לשכת עורכי הדין. אחרי שמשלימים את ההתמחות ניגשים למבחני הלשכה, ניתנת חופשה לצורכי לימוד למבחנים.

 
מה עושים בפרקליטות הצבאית?
 
במהלך השירות בפרקליטות הצבאית קציני הקבע מתפקדים פעם כתובעים ופעם כסנגורים. תפקידי ליטיגציה פלילית תופסים חלק גדול מכלל המשימות המוטלות עליהם.  מעבר לכך, השירות יכול לכלול גם פעילות מחקרית, הדרכה וייעוץ משפטי. הנטייה היא לעודד את החיילים להתנסות במגוון רחב של תפקידים. יש כאלה הזוכים אף להשתתף בדיונים בקרב עמדות בכירות בצה"ל ובתהליכי קבלת החלטות. תחום פעילות נוסף הוא מתן ייעוץ למפקדים ולבעלי תפקידים נוספים בצה"ל.
 

מהם תנאי הקבלה?

 

כדי להתקבל למסלול זה, המלש"בים נדרשים לפנות ליחידת מיטב ולבקש להתמיין למסלול העתודה למשפטים. לאחר מכן יש לעמוד בדרישות לימודיות ואישיותיות שנקבעות על ידי העתודה והפרקליטות הצבאית.

 

יש צורך בציון של לפחות 600 בפסיכומטרי. לאחר מכן, יש צורך לעמוד בכל הדרישות שמציבים מוסדות הלימוד במסגרת תנאי קבלה למשפטים. הקבלה הסופית נעשית על ידי מוסדות הלימוד ומדור העתודה, לאחר שקלית כל הנתונים וקבלת כל האישורים הנחוצים.

 

מיון

 

לאחר ההרשמה למוסדות הלימוד יש לעבור ימי מיון. מדובר על ימי מיון אישיותי שנועדו לבחון את ההתאמה למסלול העתודה ובו מבצעים מבחנים אישיותיים וקבוצתיים ועוברים ראיון; במקביל מתקיים גם יום מיון נוסף של הפרקליטות הצבאית שנועד לבדוק את ההתאמה לשירות בתפקידים משפטיים. המיונים מתקיימים בדרך כלל בין החודשים פברואר ליולי. בדרך כלל המיון הוא חד פעמי ולא ניתן לחזור עליו בשנית.

 

שכר - כמה מרווחים?

 

קציני הקבע מקבלים שכר של כ - 8,000 שקלים בחודש, ברמה דומה לזו שמקבלים שכירים במשרדי עורכי דין.

 

כמו כן, מעבר לשכר הבסיס ישנן גם הטבות ותנאים שונים כגון תוספות ותק, החזרים על דלק ונסיעות, וכן גמול השתלמות.

 

יש לציין כי דירוגי השכר לקצינים נקבע בהתאם לקריטריונים שונים כגון סוגי תפקיד, השכלה אקדמית ורמת פעילות. עבור משפטנים, הדירוג מוענק לקצינים בוגרי תואר ראשון במשפטים שמשרתים ביחידות הפרקליטות הצבאית, נציב הקבילות ובית הדין הצבאי. אחרי ארבע שנים מבצעים קיבוע דירוג, כלומר שמירה על ההטבות שהדירוג מקנה בשכר החודשי ובזכויות הפנסיה.

 

 

מדברי בוגרים
 
להיות עתודאי באוניברסיטה, ככלל, איננה חוויה כה פשוטה. הסיבה לכך היא הדרך שבה הסטודנטים המבוגרים יותר תופשים אותך ומתייחסים אליך. בנוגע למסלול המשפטי – שם האתגר גדול יותר, כיוון ששיעור העתודאים בכיתה נמוך יותר. מצד שני, לאתגר זה יש גם פן חיובי, אם יודעים לנצל יתרונות. יתרון מובהק הוא המפגש עם סטודנטים בוגרים יותר, והרמה הגבוהה יחסית של הדיונים בכיתה, המוסיפה עניין ללימודים. בוגרים מסוימים ראו בפער הגילאים בעיה, ואילו אחרים דיווחו על השתלבות חברתית במסיבות, בקבוצות לימוד ובאגודת הסטודנטים.
 
בוגרי עתודה במשפטים מספרים, כי המסלול מתאים בעיקר לאלה המעוניינים לעסוק במשפט צבאי, במשפט פלילי ובליטיגציה, ודרושה מוכנות לשרת במסגרת צבאית במשך לא פחות משש שנים, ולבצע לעיתים תפקידים שאינם לפי הטעם והעניין האישי. אנו יכולים לומר בוודאות, שהתפקידים בצבא עוסקים בעיקר במשפט הפלילי, אם בסנגוריה ואם בתביעה, אך 25% מן התפקידים המוטלים על הקצינים במהלך השירות עוסקים בייעוץ בסוגיות הקשורות למשפט בינלאומי, משפט צבאי, חוזים ועוד. בצבא אין כמעט התעסקות בתחומים של משפט מסחרי ודיני משפחה.  
 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על עתודה משפטים?

רוצה לדעת יותר על עתודה משפטים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
תנאי קבלה ללימודי עתודה במשפטים
האם אוכל להתקבל לעתודה במשפטים?
עתודה במשפטים פרקליטות צבאית
קבלה ללימודי עתודה במשפטים