תואר ראשון בניהול ומדעי המדינה ויחסים בינלאומיים של האוניברסיטה הפתוחה
מנהיגות פוליטית וארגונית
יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה הם תחומים שיש להם השפעה רבה על חיי היום יום שלנו. ענפים אלה מתמקדים בביקורת על משטרים ועל יחסי הגומלין בין השלטון לבין המערכת הבין לאומית וכן בין השלטונות לאמצעי התקשורת בזמני שלום ובעתות מלחמה. לימודי מדעי המדינה ויחסים בין לאומיים חוקרים פעילות של גופים שמשפיעים על עיצוב המדיניות הציבורית ועל מציאות החיים של כולנו.
תחום הניהול סוקר מגוון רחב של היבטים שרלבנטיים למנהלים ולבכירים. האוניברסיטה הפתוחה מציעה תכנית לימודים דו חוגית לתואר ראשון בניהול בשילוב עם לימודי מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים. תחומים אלו, המשתייכים למדעי החברה, מהווים שילוב היוצר תכנית לימודים מגוונת ומאתגרת. בוגרי התכנית מקבלים כלים שיכולים לסייע להם להשתלב במגזר הכלכלי והניהולי ובתפקידים ממשלתיים וציבוריים מגוונים בזירה הפוליטית.
תכנית הלימודים
התואר הראשון בניהול חושף את הסטודנטים לנושאים חשובים כגון מימון, שיווק, התנהגות ארגונית, ניהול טכנולוגיה וחשבונאות. בעזרת היבטים אלה לומדים הסטודנטים כיצד להוביל יוזמות ותהליכי שינוי בארגונים במטרה לקדמם.
לימודי מדעי המדינה חוקרים את התנהגותם של מדינות, חברות, פרטים וקבוצות ועוסקים בטיבם של משטרים ותפיסות של מדינה וחברה רצויה. לימודי יחסים בין לאומיים עוסקים במערכת הגלובלית ובמי שמעצבים אותה, כגון מוסדות, מדינות וארגונים לא ממשלתיים. דרך שילוב שני התחומים הסטודנטים יכולים להבין בצורה מעמיקה תהליכים שמתרחשים במדינות עצמן וגם בזירה הגלובלית.
מתכונת הלימוד
שיטת הלימוד שמפעילה האוניברסיטה הפתוחה מתבססת על שילוב למידה מקוונת מרחוק עם מפגשים פרונטליים להנחיה בכיתה בשילוב טכנולוגיות. כך יכולים הסטודנטים להתאים לצורכיהם את זמני הלימוד ולקבוע את מקום הלימודים מבין עשרות מרכזי לימודים ברחבי הארץ. ניתן ללמוד במשך כשלוש שנים או לפרוש את התכנית על פני מספר רב יותר של שנים.
נושאי הלימוד
|
|
על מוסד הלימוד
באוניברסיטה הפתוחה נערכים שלל מסלולי לימוד לתואר ראשון ושני בתחומי מדעי החברה והרוח ובמדעים. מוסד זה, המוכר על ידי המל"ג, מתייחד בשיטת לימודים שמאפשרת לתלמידים לשלב בין לימודים ועבודה בצורה נוחה. בין המסלולים הנלמדים באוניברסיטה נכללים לימודי כלכלה, לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ותואר ראשון בתקשורת.
תנאי קבלה
כדי להתקבל לתכנית זו המועמדים אינם נדרשים להציג ציון פסיכומטרי או תעודת בגרות מלאה. כך יכולות מגוון אוכלוסיות להתקבל לתכנית, ביניהן גם תלמידי תיכון, חיילים משרתים ומשוחררים ואנשים עובדים.
תעודה
סטודנטים שעומדים בכל דרישות התכנית ומסיימים בהצלחה את הלימודים זכאים לקבל תואר ראשון בניהול, במדעי המדינה וביחסים בין לאומיים שניתן על ידי האוניברסיטה הפתוחה.
מה הלאה?
הבוגרים יכולים להמשיך בלימודים מתקדמים בשלל ענפים כגון במנהל עסקים או מדע המדינה ויחסים בין-לאומיים. בנוסף, באפשרותם להשתלב במשרות ניהוליות במגזר הציבורי והפרטי, או לשמש כיועצים לפוליטיקאים, לפתח קריירה פוליטית עצמאית, לייעץ לחברות מחסר בינלאומיות ועוד מגוון רחב של אפשרויות תעסוקה.