לימודי מתמטיקה לתואר ראשון באוניברסיטת חיפה
מידע תמציתי על החוג
החוג למתמטיקה שבאוניברסיטת חיפה קיים מזה כ-40 שנה. הצוות האקדמי של החוג עוסק בענפי מחקר שונים ומגוונים של התחום הכוללים לוגיקה, גיאומטריה, אלגברה, קומבינטוריקה, אנליזה פונקציונלית, ותיאוריה של מדעי המחשב, משוואות דיפרנציאליות.
במסגרת החוג הוקם גם המרכז למתמטיקה חישובית וחישוב מדעי (CCMSC). המרכז עוסק בפעילויות מחקריות שונות, עורך כנסים ומקיים הרצאות מיוחדות על תחומי המתמטיקה השונים. בנוסף, הלימודים בחוג מתקיימים בקמפוס ירוק הצופה אל מורדות הכרמל ואל הים התיכון. כך מתאפשרים לימודים באווירה נינוחה ונעימה.
מן האמצעים אל המטרה
החוג שואף לאפשר לתלמידיו גישה אל מקורות ידע נרחבים ומעמיקים בשטחי המתמטיקה הקיימים ולהדגיש את תחום המתמטיקה המודרנית ואת יישומו של תחום זה בפרקטיקות החיים. בוגרי החוג יוכלו להמשיך בדרכם לקראת לימודים לתארים גבוהים, לאייש משרות הוראה של מתמטיקה, הוראה של מחשבים או הוראה של שני התחומים גם יחד. נוסף על כך, אפשרויות המחקר והפיתוח של המתמטיקה השימושית עומדות בפני בוגרי החוג כמו גם האפשרות לשלב בין מחקר של המתמטיקה עם מדעי המחשב.
מבחר מרשים של תכניות לימוד
היצע התכניות ללימודי תואר ראשון במתמטיקה ולתואר ראשון במתמטיקה עם לימודי המחשב הינו מרשים למדי. ישנה אופציה לבחור באחת מן התכניות החד- חוגיות, אשר כל אחת מהן מאפשרת לימוד מעמיק ונרחב של התחום. כמו כן, תיתכן בחירה בתכנית דו-חוגית, המקנה תשתית ידע בסיסית במתמטיקה יחד עם בחירה בחוג לימודים אחר שמציעה האוניברסיטה.
התכניות השונות לתואר ראשון B.Sc
תכניות חג חוגיות
- .B.Sc במתמטיקה
- .B.Sc במתמטיקה ולימודי מחשב
תכניות דו חוגיות
- .B.Sc במתמטיקה יחד עם חוג נבחר נוסף
- .B.Sc במתמטיקה – מתואם עם החוג לכלכלה
- .B.Sc במתמטיקה – מתואם עם החוג למערכות מידע ניהוליות
תלמידים מצטיינים שהוגדרו כך על ידי האוניברסיטה יוכלו להצטרף לתכנית מצוינוּת בכל אחד מן המסלולים הקיימים וליהנות מקבוצות תרגול ייחודיות, מקורסים ייעודיים ומהצטרפות למועדון המתמטי.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון במתמטיקה שבאוניברסיטת חיפה מורכבים מתנאי קבלה כלליים שקבעה האוניברסיטה ומתנאי קבלה נוספים שקבע החוג:
תנאי הקבלה הכלליים מורכבים משקלול של שלושת הנתונים הבאים:
- תעודת בגרות או תעודה המקבילה לה כמו תעודת סיום מכינה
- ציון בבחינה הפסיכומטרית
- ציון בשפה האנגלית הנגזר מחלק האנגלית שבבחינה הפסיכומטרית או ממבחן אמיר / אמירם
סף הקבלה הוא 630. מועמדים שהגיעו מתיכון שבו שפת ההוראה אינה עברית ייגשו לבחינת ידע בעברית או שיירשמו לקורס עברית מטעם המכינה האוניברסיטאית.
- מתעניינים בתחומים נוספים? קראו גם על תנאי קבלה לסטטיסטיקה
תנאי קבלה נוספים
לפי תנאי הקבלה החוגיים, על המועמדים לעמוד באחד מן הקריטריונים הבאים:
- ציון 70 לפחות במבחן הבגרות במתמטיקה ברמה של 4 יחידות לימוד
- ציון 65 לפחות ברמה של 5 יחידות
- ציון 70 ומעלה בלימודי מתמטיקה מורחבת במכינה
- סיום קורס קיץ מטעם האוניברסיטה בציון שאינו נמוך מ-70
- עמידה בבחינת המיון הארצית במתמטיקה בציון 100 לפחות
נושאי הלימוד
קורסי החובה והבחירה בתכניות הלימודים השונות כוללים, בין השאר, את הנושאים הבאים:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
היקף הלימודים
היקף הלימודים מתפרס על פני שלוש שנים אקדמיות והוא כולל שישה סמסטרים. ניתן להתחיל את הלימודים בסמסטר א' או בסמסטר ב'.
שכר לימוד ומלגות
גובהו של שכר הלימוד האוניברסיטאי עמד על 9521 ₪ לשנת תשע"א. קיימים סוגים רבים של מלגות המהוות אפשרויות מימון מעולות לתואר. ישנן מלגות מצוינוּת המוענקות מטעם האוניברסיטה, ישנן מלגות שמטרתן לעודד תחום לימודים מסוים וכן, מלגות הניתנות לפי קריטריונים של מצב סוציו אקונומי. קיימות גם מלגות המתקבלות לאחר השתתפות בפרויקטים חברתיים.