רוצה פרטים על משפטים וקרימינולוגיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

משפטים וקרימינולוגיה לתואר ראשון

רוצה לדעת על משפטים וקרימינולוגיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי משפטים וקרימינולוגיה

  

עורכי דין עוסקים בסוגיות הנוגעות לכל תחומי החיים: כלכלה, חברה, פוליטיקה, דת, יחסים בין אדם לזולתו, מוסר, אתיקה ועוד. מאחר והמקצוע מורכב, על המשפטן לרכוש השכלה משלימה ההכרחית לפעילותו, שכן עורך דין טוב הוא כזה הפועל בשדה של ידע מקצועי נרחב.

 

לימודי קרימינולוגיה יעשירו את הידע של הסטודנטים בתחומי פעילותם כעורכי דין מן הסנגוריה הציבורית, כסנגורים, כקטגורים ופרקליטים וכן גם כאנשי הוראה ומחקר באקדמיה. הלימודים המשולבים יסייעו להם להכיר את הרציונל מאחורי חקיקת חוקים, להבין את הפילוסופיה של הדין ולערוך השוואות בין אמות המוסר הקיימות בחברות ובתקופות שונות.

 

עוד פרטים שכדאי לדעת:

 

המשפט הפלילי כמרכיב חשוב המסייע בקיומה של חברה יציבה

 

המשפט הפלילי הוא בין נדבכי היסוד הבסיסיים והחשובים ביותר בעולם המשפט ובחברה בכלל. ייעודו הוא להסדיר את חיי החברה ואת מערכות הגומלין בין הפרטים בה באמצעות הגדרה של התנהגויות שליליות כהתנהגויות בלתי חוקיות. יישום של ייעוד זה הינו מורכב והוצאתו מן הכוח אל הפועל דורשת הבנה מקצועית ומעמיקה של עולם המשפט ושל אופי החברה שבתוכה פועלת מערכת המשפט.

 

עורך הדין עוסק בשאלות פילוסופיות - משפטיות כדי לשכנע את השופט בפרשנות שהוא מציע לחוק וכסנגור, עליו להוכיח את חפותו של מרשו וכקטגור, עליו להוכיח את אי-חפותו של הנתבע. שאלות פילוסופיות שכאלו יכולות להיות: מהן התנהגויות שליליות? מהן התנהגויות בלתי חוקיות? האם כל ההתנהגויות השליליות הן בלתי חוקיות או שישנן התנהגויות שליליות שאינן מוסריות או אינן אתיות?

 

לשם כך, נדרש ידע נרחב יותר המצוי מעבר לליבת לימודי המשפטים הסטנדרטיים. התמחות רצינית וראויה בשאלות הפילוסופיות –משפטיות האלו תהלום את מידת מקצועיותו של עורך הדין ותאפשר לו לנצח בתיקים שבהם יש עמימות של החוק או אי בהירויות בסוגיה משפטית כלשהי. 

 

מה בין משפט פלילי לקרימינולוגיה?

 

מהותו של מדע הקרימינולוגיה היא חקירת האופן שבו אנשים מחוקקים חוקים והאופן שבו אחרים מפרים את אותם חוקים ונענשים בגין הפרתם. ההיבט הפילוסופי של הקרימינולוגיה הופך אותה לתחום נרחב יותר מהמשפט הפלילי שבחלקו הוא מוגדר כטכני.
נראה כי הנושאים שבתחום האפור בשטח זה והשנויים במחלוקת מצויים על הגבול שבין קרימינולוגיה ומשפט פלילי.

 

הנה שלוש תהיות יסודיות המבהירות ומחדדות היטב את ההבדל בין קרימינולוגיה למשפט פלילי:

  • מדוע מחוקקים חוקים פליליים כאלו ולא אחרים?
  • אילו מעשים הם ברי-ענישה ואילו לא?
  • כיצד יש לבחור בדרכי ענישה כך שיפעלו בדרך הצודקת והיעילה ביותר?

 

כל היופי שבשילוב בין שתי התורות האלו טמון בגרעין הרעיוני: חשיבה מקורית מחוץ לקופסה, חיפוש תמידי אחר האמת, הבנת יסודות החוק וציות לו בלי פשרות. מכאן נשאלת שאלת השאלות: איך לומדים את כל זה?

 

מה לומדים?

 

לימודי משפטים וקרימינולוגיה מספקים לסטודנטים גישה למקורות ידע עשירים מטעם צמרת אנשי המקצוע והמומחים בתחום הפלילי בישראל. הסטודנטים מקבלים כלים בשדה המעשי לעיסוק בנושא שימצה באופן המיטבי ביותר את ההיכרות עם מערכת המשפט הפלילי בארץ.


כמה זמן לומדים?


אורכם של הלימודים הוא כשלוש שנים וחצי. מסלול ישיר לתואר שני נפרס על פני 4 שנים, בתכניות אלה משלימים תואר ראשון ושני ללא תזה בפרק זמן מקוצר.


במוסדות מסוימים, הלימודים בחטיבה בתחום זה מתחילים בשנה השנייה ללימודים וכוללים קורסי חובה ובחירה ייעודיים, סמינרים, סדנאות ועוד.

 

נושאי לימוד

  • הפשע המקוון
  • אלימות מינית
  • ראיות מדעיות
  • פשיעת בני נוער
  • הגורמים לפשיעה
  • הענישה הפלילית
  • הזכות להליך הוגן
  • הרשעת חפים מפשע
  • זכויות חשודים ונאשמים
  • החיסיון מפני הפללה עצמית
  • סוגיות בתחום המחשבה הפלילית
  • עברות המגבילות את חופש הביטוי
  • בתי הסוהר, אסירים ומדיניות הכליאה
  • ועוד
 

היכן לומדים?

 

  • המרכז האקדמי למשפט ולעסקים (רמת גן): סטודנטים יכולים ללמוד חטיבה במשפט פלילי וקרימינולוגיה שבה נלמדים קורסים בתחומים כגון חקר הפשיעה, פרוצדורות פליליות וראיות. במוסד הלימוד מציעים חטיבות נוספות בתחומים כגון דיני הייטק, זכויות אדם או מסחרי.

 

  • אוניברסיטת חיפה: סטודנטים באוניברסיטת חיפה יכולים ללמוד במסלול לימודי משפטים במסלול ישיר לתואר שני בקרימינולוגיה, במסגרת זו מתחילים ללמוד כבר בשנה השלישית קורסים מן התואר השני בתחומי הפשיעה והעבריינות.

 

  • אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): באוניברסיטת בר אילן מציעים מסלול לימודי משפטים עם מסלול ישיר לתואר שני בקרימינולוגיה, במסלול עיוני ללא תזה. אורך התכנית כארבע שנים.

 

  • האוניברסיטה העברית (ירושלים): ניתן לשלב מקצועות שונים במדעי החברה במסגרת חוג לאחר תואר.

 

 

מהם תנאי הקבלה?

 

תנאי הקבלה משתנים ממסלול למסלול. בתכניות המתקיימות כחטיבה או התמחות, הקבלה נעשית בשנה השנייה ללימודים, על סמך ממוצע הציונים הקודמים של הסטודנטים.


במסלולים המשולבים האחרים, קבלת מועמדים נעשית על סמך בגרות ופסיכומטרי. לרוב נדרשת בגרות מלאה בממוצע שבין 85 - 90, הציון בפסיכומטרי הוא לרוב 680 ומעלה, אם כי ישנם מוסדות שבהם הרף גבוה או נמוך מציון זה.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על משפטים וקרימינולוגיה?

רוצה לדעת יותר על משפטים וקרימינולוגיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד משפטים וקרימינולוגיה
שאלות הגולשים בנושא
הסבה למשפטים / הוראה מסוציולוגיה - קרימינולוגיה
משפטים קרימינולוגיה - האם כדאי לשלב גם סוציולוגיה?
משפטים וקרימינולוגיה - מה תהליך ההרשמה?
סיכויי קבלה למשפטים עם התמחות במשפט פלילי וקרימינולוגיה
משפטים עם התמחות במשפט פלילי וקרימינולוגיה
הקלות בקבלה לתואר ראשון במשפטים לבוגרי קרימינולוגיה