תואר שני בניהול מצבי חירום ואסון באוניברסיטת תל אביב
רוצה לדעת על ההקלות בעקבות משבר הקורונה? רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני?
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
* חדש באתר: סדנה דיגיטלית לבחירת לימודים ומקצוע לחיים שתשנה לך את החיים
הגעת לדף עם מידע על תואר שני בניהול מצבי חירום - אוניברסיטת תל אביב.
המידע באתר הועיל ל92% מהגולשים.
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
התכנית הרב תחומית לניהול מצבי חירום ואסון באוניברסיטת תל אביב
בלב האנדרלמוסיה
מפגעי טבע ואסונות מעשי ידי אדם כאחד הם אירועים טראומתיים לכל קהילה, אך אין ספק כי היערכות נכונה עשויה לצמצם את הנזק. באוניברסיטת תל אביב מקיימים מסלול לימודים רב תחומי לתואר שני בניהול מצבי חירום, שאף נבחר על ידי המועצה להשכלה גבוהה להוות מרכז מצוינות בתחום הטראומה ההמונית.
תכנית הלימודים
מטרת תכנית זו לתואר שני היא להכשיר את המשתתפים בניהול אפקטיבי של מצבי חירום ואסון ובניהול מערכי רפואה באירועים רבי נפגעים. הסטודנטים יכירו שיטות להערכות טכנולוגיות, לוגיסטיות ואופרטיביות, ילמדו אודות אסונות לא קונבנציונליים ויעמיקו בהשלכות של מצבי חירום על בריאות הנפש. הם יחקרו מקרים של ניהול משברים בארגונים ויפתחו מיומנויות בעריכת תחקירים והפקת לקחים. הסטודנטים ייחשפו להשלכות הכלכליות והמרחביות של מפגעים אנושיים ושל אסונות טבע ויכירו דרכים להשתמש בכלי התקשורת באופן יעיל במצבי חירום. כחלק מהכשרתם, הם יעמיקו את אחיזתם בעקרונות ההסקה הסטטיסטית ויקבלו כלים למחקר בתחום האפידמיולוגיה.
מתכונת הלימוד
הלימודים לתואר שני למנהלים בתכנית לניהול מצבי חירום באוניברסיטת תל אביב מתפרשים על פני שלושה סמסטרים רצופים, שהם שנה מלאה אחת. הם מתקיימים במתכונת של פעמיים בשבוע - מפגש אחד בימי שישי בבוקר ומפגש נוסף באמצע השבוע החל משעות הצהריים. מסלול הלימודים הינו עיוני, ללא הגשה של עבודת תזה. הוא כולל שיעורי חובה, סיורים לימודיים, ביקור בארגוני חירום, קורס מעשי בחילוץ, מספר מצומצם של שיעורי בחירה וכן הרצאות של מרצי חוץ מהארץ ומהעולם.
נושאי הלימוד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סגל הוראה
ראש התכנית הרב תחומית לניהול מצבי חירום ואסון הוא פרופסור בעל דוקטורט במנהל מדיניות בריאות, המשמש גם כמנהלו של המרכז הלאומי לחקר הרפואה הדחופה והטראומה. במחקריו הוא מתמקד באירועים רבי נפגעים, בנפגעי תאונות וטרור ובתהליכי הגשת העזרה טרם ההגעה לבית החולים. בעברו כיהן כראש אגף הרפואה של פיקוד העורף, עמד בראש בית הספר לרפואה צבאית ושימש כיועץ בכיר לשר הבריאות. הוא חבר ומנהל בוועדות שונות בתחום מערכי הטראומה, עורך כתב עת לרפואת חירום ומוסמך כמומחה לתיאום סיוע הומניטרי מטעם האו"ם.
לצדו מלמדים: ראש בית הספר לתואר שני בבריאות הציבור, שהוא פרופסור זוכה פרסים בעל שם עולמי המתמחה בחקר מחלות זיהומיות ובביטחון ביולוגי; פרופסור לעבודה סוציאלית ולאפידמיולוגיה פסיכיאטרית העוסקת במחקריה בטראומות נפשיות של הלומות קרב, נפגעי טרור, פדויי שבי וניצול שואה; פרופסור בעלת דוקטורט באפידמיולוגיה ודוקטור לרפואה, המובילה מחקרים לאומיים בבריאות האישה; ועוד.
- קראו עוד על תואר שני בבריאות הציבור ובריאות תעסוקתית
- קראו גם על תואר שני בבריאות הנפש
תנאי קבלה
התכנית מתאימה לבוגרי תואר ראשון בתחומים מגוונים שסיימו את לימודיהם בציון ממוצע של 75 לפחות. בכל שנה מתקבלים למסלול בין 30 לבין 50 תלמידים. בתהליך הקבלה תינתן עדיפות לבעלי ניסיון תעסוקתי רלוונטי, בעלי שליטה טובה בשפה העברית ובשפה האנגלית. וועדת הקבלה עשויה לקבוע כי מועמדים מסוימים נדרשים לעמוד בלימודי השלמה.
תעודה
בוגרי התכנית יהיו זכאים לקבל תואר שני במדעי הבריאות (MPH), עם התמחות בניהול של מצבי חירום ואסון.
** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.
למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת תל אביב