מדעי התזונה לתואר ראשון במרכז האקדמי פרס
בשנים האחרונות המודעות לתזונה נכונה הולכת וגוברת. יותר מוצרים בריאים נכנסים אל המטבח הישראלי ומחליפים את השומנים ואת אוכל הזבל. אנשים רבים מתחילים להבין את הקשר הבלתי נפרד בין תזונה מאוזנת ונבונה ובין שמירה על איכות החיים ומניעת מחלות. יחד עם זאת, הם עדיין זקוקים להכוונה מקצועית ואף לעידוד על מנת לחולל את השינוי בהרגלי החיים, ולשמור עליו לטווח ארוך.
המרכז האקדמי פרס מציע מסלול לימודים לתואר ראשון במדעי התזונה, המקנה למשתתפיו ידע מקיף ונרחב בתחומי הרפואה והבריאות, ומעניק הבנה מקצועית במניעת תחלואה, בשיפור איכות החיים ובטיפול בתופעות נפוצות כהפרעות אכילה, השמנת יתר, סוכרת ומחלות שונות.
תכנית הלימודים
תכנית הלימודים משלבת את מקצועות מדעי הטבע והחיים לצד חקר המזון והתזונה, עם דגש על בריאות האדם. במהלך ההכשרה הסטודנטים בוחנים את הגורמים הסביבתיים והתורשתיים המשפיעים על תפקודי הגוף. הם מבינים את התהליכים הביולוגיים המתרחשים בגוף בעקבות צריכת מוצרי המזון שונים, לומדים כיצד למנוע תהליכים בלתי רצויים ואיך לשמור על הבריאות ולטפל במחלות שונות באמצעות תזונה נכונה ומתאימה. בנוסף, הסטודנטים עוסקים בתחומים של רפואת ספורט ושיווק וקידום בריאות במוסדות חינוכיים ובגופים של מערכת הבריאות. הם נחשפים אל תעשיית המזון בישראל, מבינים את השפעתם של הנפש ומצבי הרוח על המצב הגופני, ועוד.
הלימודים מתקיימים בשלוש התמחויות: בתזונאות קלינית, בתזונאות לאורח חיים בריא ופעיל, ובתזונאות אקדמית.
במהלך הלימודים הסטודנטים מקבלים ידע אקדמי ויישומי, כחלק מהכשרה מחקרית ואקדמית מקיפה. תכנית זו נבנתה באופן אינטגרטיבי ומשלבת ידע כללי במדעי התזונה יחד עם התמקדות בתחומי המחקר הקליני.
מתכונת הלימוד
התכנית לתואר ראשון במדעי התזונה מתפרשת על פני שלוש שנים, ומתקיימת במתכונת לימודי בוקר. במהלך הלימודים, הסטודנטים משתתפים הן בקורסים עיוניים ובהרצאות, והן בשיעורי מעבדה. נוסף על המבואות וקורסי החובה, הם יכולים להשתתף בקורסי בחירה על פי תחומי העניין שלהם ובהתאם להתמחות בה הם בוחרים.
נושאי לימוד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
סגל הוראה
ראש התכנית לתואר ראשון במדעי התזונה במרכז האקדמי פרס הוא פרופסור המתמחה בתחום התזונה, ובין אנשי הסגל האקדמי המרצים במסגרת התכנית נמנים פרופסור שתחומי ההוראה שלו כוללים פרמקולוגיה וביוכימיה; דוקטור שהתמחותה כוללת את הפיזיולוגיה של המאמץ; דוקטור המתמחה בתזונת ילדים; ועוד.
תנאי קבלה
המועמדים נדרשים להיות בעלי תעודת בגרות מלאה עם ממוצע ציונים של 90 ומעלה, הכוללת ציון ב - 3 יחידות לפחות באחד מהמקצועות המדעיים: ביולוגיה, כימיה או פיזיקה. ב - 3 יחידות לימוד יש להציג ציון 90 ומעלה במקצוע המדעי הנבחר, ב - 4 יחידות לימוד הציון הנדרש הוא 80 ומעלה, וב - 5 יחידות על המועמדים להציג ציון 70 או יותר. כמו כן, יש צורך בציון של לפחות 600 בפסיכומטרי.
ישנם אפיקי קבלה נוספים, כולל עבור מי שיש להם רקע אקדמי קודם בתחום.
- קראו עוד על פסיכומטרי
תנאי הסמכה ואפשרויות תעסוקה
בוגרי התואר הראשון שעומדים בקריטריונים, יכולים להשתלב בסטאז' בתחום התזונה הקלינית. הסטאז' הוא בן שישה חודשים, ונערך מטעם משרד הבריאות. ההכשרה מתבצעת בקופות חולים, בבתי חולים ובמוסדות חינוכיים, בהנחיית דיאטנים קליניים מוסמכים.