תואר ראשון במדעי התזונה במרכז האקדמי פרס

שירות אישי - צור קשר

המרכז האקדמי פרס

מדעי התזונה לתואר ראשון במרכז האקדמי פרס

 

מטבח ישראלי חדש

 

בשנים האחרונות המודעות לתזונה נכונה הולכת וגוברת. יותר מוצרים בריאים נכנסים אל המטבח הישראלי ומחליפים את השומנים ואת אוכל הזבל. אנשים רבים מתחילים להבין את הקשר הבלתי נפרד בין תזונה מאוזנת ונבונה ובין שמירה על איכות החיים ומניעת מחלות. יחד עם זאת, הם עדיין זקוקים להכוונה מקצועית ואף לעידוד על מנת לחולל את השינוי בהרגלי החיים, ולשמור עליו לטווח ארוך.

 

המרכז האקדמי פרס מציע מסלול לימודים לתואר ראשון במדעי התזונה, המקנה למשתתפיו ידע מקיף ונרחב בתחומי הרפואה והבריאות, ומעניק הבנה מקצועית במניעת תחלואה, בשיפור איכות החיים ובטיפול בתופעות נפוצות כהפרעות אכילה, השמנת יתר, סוכרת ומחלות שונות.

 

במהלך הלימודים הסטודנטים מקבלים ידע אקדמי ויישומי מתוך מטרה להכשירם כדור הבא של הדיאטנים הקליניים והתזונאים בקהילה ובמדע. תכנית זו נבנתה באופן אינטגרטיבי ומשלבת ידע כללי במדעי התזונה יחד עם התמקדות בתחומים קליניים.

 

תכנית הלימודים

 

תכנית הלימודים משלבת את מקצועות מדעי הטבע והחיים לצד חקר המזון והתזונה, עם דגש על בריאות האדם. במהלך ההכשרה הסטודנטים בוחנים את הגורמים הסביבתיים והתורשתיים המשפיעים על תפקודי הגוף. הם מבינים את התהליכים הביולוגיים המתרחשים בגוף בעקבות צריכת מוצרי המזון שונים, לומדים כיצד למנוע תהליכים בלתי רצויים ואיך לשמור על הבריאות ולטפל במחלות שונות באמצעות תזונה נכונה ומתאימה. בנוסף, הסטודנטים עוסקים בתחומים של רפואת ספורט ושיווק וקידום בריאות במוסדות חינוכיים ובגופים של מערכת הבריאות. הם נחשפים אל תעשיית המזון בישראל, מבינים את השפעתם של הנפש ומצבי הרוח על המצב הגופני, ועוד.

 

מתכונת הלימוד

 

התכנית לתואר ראשון במדעי התזונה מתפרשת על פני שלוש שנים, ומתקיימת במתכונת לימודי בוקר ולימודי ערב, שבהם נערכים שיעורים ארבע פעמים במהלך השבוע. בתכנית ללימודי ערב מתקיימים שיעורים גם בימי שישי בבקרים.

 

נושאי לימוד

 

  • מיקרוביולוגיה כללית
  • תורת המזון
  • פתולוגיה של מחלות
  • תזונה נכונה
  • ניסויים בסטטיסטיקה
  • לימודי כימיה
  • פיתוח מזון פונקציונאלי
  • תפקידם של הוויטמינים
  • כימיה אורגנית
  • פסיכולוגיה התפתחותית
  • אנדוקרינולוגיה
  • בריאות הציבור
  • אנטומיה ופיסיולוגיה של המאמץ
  • ביולוגיה של התא     
  • תחומי ההתמחות של הדיאטנים     
  • ועוד

 

סגל הוראה

 

ראש התכנית לתואר ראשון במדעי התזונה במרכז האקדמי פרס היא דיאטנית קלינית, שעבדה במשך שנים רבות ביחידה לתזונה ולדיאטה של המרכז הרפואי קפלן. אישה זו הייתה שותפה לכתיבת ספרי בישול, שעסקו בהכנת מזון ללא סוכר ובמטבח היפני. בנוסף, היא מתמחה בטיפול במחלות לב, בסוכרת ובבעיות של מערכת העיכול. עוד מלמדת בתכנית בוגרת הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב, בעלת תואר דוקטור מהמחלקה לאפידמיולוגיה קלינית, המתמחה בטיפול בהשמנה, בהפרעות אכילה ובמחלות שונות.

 

תנאי קבלה

 
המועמדים נדרשים להיות בעלי תעודת בגרות מלאה עם ממוצע ציונים של 90 ומעלה. כמו כן, יש צורך בציון של לפחות 600 בפסיכומטרי. הקבלה נעשית בהתאם לצנ"ם.

 

 

תנאי הסמכה ואפשרויות תעסוקה

 

בוגרים שסיימו את הלימודים עם ממוצע 70 ומעלה, רשאים להשתלב בסטאז' בתחום התזונה הקלינית. הסטאז' הוא בן שישה חודשים, ונערך מטעם משרד הבריאות. ההכשרה מתבצעת בקופות חולים, בבתי חולים ובמוסדות חינוכיים, בהנחיית דיאטנים קליניים מוסמכים.
חשוב לציין, כי הענקת התואר מותנית באישור המל"ג.

 

עוד מסלולי לימוד - המרכז האקדמי פרס

חוות דעת של סטודנטים על תואר במדעי התזונה - המרכז האקדמי פרס

התקבלו 11 דירוגיםבציון ממוצע: 4.4 מתוך 5

המרכז האקדמי פרס
25/03/2019

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

הנוחות של לימודי הערב, עם תנאים ויחס בין אישיים של מכללה

על הקמפוס

מוסד שמכבד את עצמו צריך לספק חניה נאותה ללומדים בו, ולא חניון בתשלום, שמפוזרים בו מסמרים וברגים

טיפים

לימודי ערב ככלי נוח לשילוב עבודה וחיים אישיים, תואר מאתגר ומעניין.

המרכז האקדמי פרס
09/02/2019

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אני אוהבת את היחס האישי של המרצים אלינו, הם נותנים לנו מענה גם בפרטי ויש הרגשה של אכפתיות. אני פחות  קרא עוד...

על הקמפוס

המכללה מטופחת מאוד, יש כל סמסטר הגררלה למקום חנייה שמור, הבעיה היא שרוב החניות הם בתשלום

טיפים

צריך לחסווך הרבה כסף לפני שנכנסים למסלול הזה, הוא מאוד קשה ולעבוד בו ולחיות (שכ"ד, אוכל, דלק, טיפולי קרא עוד...


לכל חוות הדעת
ssssssssss
Whatsapp Whatsapp