לימודי מדעי המזון B.Sc. במכללה האקדמית תל חי
רעבים ללימודים
תחום מדעי המזון הוא אחד מענפים העתיקים ביותר במחקר, פילוסופים יווניים דנו בחשיבות התזונה הבריאה כבר לפני אלפי שנים. תעשיית המזון נמצאת בתנופה מסחרית גדולה, כאשר המודעות לתזונה בריאה ובקרת איכות מחמירה גוברת מדי יום. ההתפתחויות הטכנולוגיות הרבות בתחום המזון הופכות את מדעי המזון למקצוע מבוקש, הן בתחומי המחקר והן במשק התעשייתי. טכנולוג מזון במפעלים מובילים נושא על כתפיו אחריות כבדה לאיכות המוצרים ולא אחת על פיו יישק דבר.
לימודי מדעי המזון במכללה האקדמית תל חי מעניקים לסטודנטים כלים להוביל את תחום פיתוח מוצרי המזון ומכשירים אותם לתפקיד טכנולוג מזון. במהלך התואר לומדים על טכנולוגיות לעיבוד ולשימור של מוצרים שונים ואף מפתחים מוצרים חדשים. בוגרי התכנית ללימודי מדעי המזון במכללה משתלבים על פי רוב בתפקידים בכירים במגוון רחב של ארגונים ומפעלים, בתעשיות המזון במחקר תוספי מזון, בייצור חומרי גלם, ואף בענפי הקוסמטיקה והתרופות. הם גם יכולים לקדם מיזמים עצמאיים בתחום המזון.
- רוצים לחקור ולצמוח בתעשייה? קראו הכל על לימודי מדעים
תכנית הלימודים
בתחילת הלימודים הסטודנטים רוכשים מיומנויות יסוד בתחומי המדעים ומדעי החיים כגון מתמטיקה, כימיה, ביולוגיה ופיזיקה ובהמשך גם במקצועות גנטיקה, מיקרוביולוגיה וביוכימיה. לאחר מכן, הם לומדים בהרחבה על המזון, מרכיביו ותכונותיו. הם בוחני שיטות לניתוח מוצרי מזון וטעמיהם, להבטחת איכותם ולשימוש המרכיבים הבריאותיים שלהם. הם גם עוסקים בטכניקות לפיתוח של מוצרי מזון חדשנים בשוק.
מתכונת הלימוד
הלימודים נמשכים שלוש שנים (עם אפשרו לפרישה עד ארבע שנים) והם כוללים למידה עיונית לצד התנסות מעשית במגוון סדנאות ומעבדות. הסטודנטים מתרגלים את הכלים הנלמדים במטבח הלימודי של המכללה שם הם מכירים מקרוב טכנולוגיות לעיבוד מזון. בשנה השלישית הם גם לוקחים חלק בפרויקט מעשי בו הם מפתחים מוצר מזון חדש ומציגים אותו בפני גורמים בתעשייה.
נושאי הלימוד
|
|
תנאי קבלה
כדי להתקבל לחוג המועמדים צריכים לעמוד בדרישות המכללה, הכוללות ציון ממוצע של בגרות בשילוב עם הציון בפסיכומטרי.
על מוסד הלימוד
במכללה, שממוקמת באזור אצבע הגליל, מתקיימות שלל תכניו בתחומי המדעים. ביניהן נכללים לימודי ביוטכנולוגיה, לימודי מדעי המחשב, לימודי מדעי הסביבה ולימודי מדעי החי. אפשר ללמוד גם בתכניות בתחומי מדעי החברה, כגון לימודי שירותי אנוש, לימודי כלכלה וניהול ולימודי עבודה סוציאלית.
תעודה
סטודנטים שמשלימים את חובות התכנית בהצלחה מקבלים תואר ראשון B.Sc. במדעי המזון מטעם המכללה האקדמית תל חי. כמו כן, הם מקבלים תעודת מקצוע "טכנולוג מזון".
- קראו גם על לימודי מדעי התזונה