לימודי מדע המדינה ויחסים בין-לאומיים ותקשורת באוניברסיטה הפתוחה
תיק תקשורת
התקשורת נוכחת בכל מקום, אם באופן מודע ואם לאו, ותמורות חברתיות וכלכליות משפיעות על אזרחים בכל רחבי העולם על כל פרט ופרט בחייהם, אם זה מחיר העגבניות, יחס לפליטים או בטחון אישי לחייהם. משכך, תקשורת ומדיניות הולכות יד ביד, היחסים הסימביוטיים בין שני התחומים מאפשרים מצד אחד לקדם אג'נדות פוליטיות ולהשפיע על דעת הקהל ומצד שני לחשוף לעיני הציבור תהליכים מדיניים ומשברים פוליטיים בתוך המדינה או עם מדניות אחרות.
הלומדים מדע המדינה ויחסים בין־לאומיים ותקשורת מקבלים ראייה רחבה על שלושת התחומים. הם רוכשים את הכלים לאבחן את נקודות ההשקה ביניהם ולנתח את התהליכים של מדיניות הפנים ושל מדיניות החוץ מזווית ראייה תקשורתית.
תכנית לימודים
תכנית הלימודים הדו־חוגית המשלבת בין לימודי מדע המדינה, לימודי יחסים בין־לאומיים ותואר ראשון בתקשורת באוניברסיטה הפתוחה מקנה לסטודנטים את היכולת לרדת לעומק הדיסציפלינות, להשוות ביניהן ולמפות את ההשפעות של כל אחת על השנייה. הם מקבלים נקודת מבט ביקורתית על המרכיבים השונים של תכניות וטקטיקות פוליטיות, כיצד הן משתקפות באמצעי התקשורת ועל השלכתן על האזרחים.
הסטודנטים לומדים על האפקט שיש להתנהלות התקשורתית על היבטים שונים, כמו פוליטיקה, חברה ותרבות. כמו כן, הם לומדים על השפעת הדת על תהליכים פוליטיים ועל הסיקור התקשורתי שלהם. הם מתעמקים בסוגיות תקשורתיות שונות כמו ההיסטוריה של התקשורת בארץ ומחוצה לה, תקשורת ודעת קהל וכיצד היא משמשת ככלב השמירה על הדמוקרטיה. כל זאת בשילוב היבטים מדיניים כמו זכויות אדם, יחסי גומלין בין מדינות ופוליטיקה השוואתית.
- רוצים להכיר עוד צדדים של הפוליטיקה? לימודי מדעי המדינה וסוציולוגיה
מתכונת הלימוד
מתכונת הלימוד מורכבת מלימודי תשתית במדעי החברה, מלימודי חובה במדע המדינה ויחסים בין־לאומיים, קורסי חובה בתקשורת, סדנאות בתקשורת ולימודי בחירה משני החוגים. כמו כן, עד תום הלימודים יש להגיש עבודת סמינר בכל אחד מן החוגים.
נושאי הלימוד
|
|
על מוסד הלימודים
באוניברסיטה הפתוחה אפשר ללמוד מגוון רחב של תכניות לימוד, הן לתואר ראשון והן לתואר שני. כל תכניות הלימוד משלבות בין הרצאות פרונטאליות והדרכות לבין לימוד מקוון. שילוב זה מאפשר לסטודנטים ללמוד בהתאם לצרכים שלהם ולפי לוח הזמנים המתאים להם. בין התארים שאפשר ללמוד באוניברסיטה הפתוחה הם לימודי מנהל ומדיניות ציבורית, לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ולימודי תקשורת.
תנאי קבלה
ללימודים לתואר ראשון במדע המדינה ויחסים בין־לאומיים ולתואר ראשון בתקשורת יכולים להתקבל גם ללא ציון פסיכומטרי וללא תעודת בגרות. משכך, גם תלמידי תיכון וחיילים משוחררים יכולים להירשם ללימודים אלה.
תעודה
המסיימים את כל מטלות התואר ומגישים את שתי עבודות הסמינר מקבלים תואר בוגר במדע המדינה ויחסים בין־לאומיים ותקשורת מטעם האוניברסיטה הפתוחה.
אפשרויות תעסוקה
בוגרי התואר במדע המדינה ויחסים בין־לאומיים ובתקשורת יכולים להמשיך לתואר שני בתקשורת או במדע המדינה. כמו כן, הם משתלבים בשוק העבודה באמצעי התקשורת השונים כעורכים, ככותבים, כתחקירנים ואף בתחום הדוברות או כיועצי תקשורת וכיועצים לפוליטיקאים.