רוצה פרטים על תנאי קבלה - מדעי התזונה?

שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה ללימודי תזונה

רוצה לדעת על ההטבות שניתן לקבל בעקבות הקורונה? רוצה לדעת על תנאי קבלה - מדעי התזונה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות. השוואת מחירים, מלגות, תנאי קבלה, מסלולים וכו'. רוצה לדעת מה טוב בשבילך? רוצה לקבל החלטה? אנחנו בקשר עם מאות מוסדות לימוד המציגים אלפי מסלולי לימוד שונים.

 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל92% מהגולשים.

 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


דרישות הקבלה ללימודי תזונה
 
תזונאים קליניים עוברים מסכת לימודים משמעותית לקראת העיסוק הרשמי בתחום. עליהם להשלים לימודים לתואר ראשון, לעבור הכשרה קלינית בתקופת הסטאז' וההתמחות, ולעמוד במבחן הרישוי בתזונה. לימודים לתואר ראשון במדעי התזונה מתקיימים באוניברסיטת אריאל, במכללת תל חי ובקמפוס רחובות של האוניברסיטה העברית. אוניברסיטת חיפה מציעה לימודים לתארים מתקדמים בתזונה. לאור מיעוט המסלולים המוצעים בתחום, אתם ודאי שואלים - עד כמה מאתגרים תהליכי המיון? - ובכן, לפניכם תנאי הקבלה במסלולים השונים בארץ:
 
אוניברסיטת אריאל בשומרון
 
לימודים לתואר ראשון במדעי התזונה באוניברסיטת אריאל מתקיימים במסלול רגיל או במסלול משולב לכפל תואר במדעי התזונה וביולוגיה מולקולרית. למסלולים השונים מתקבלים מועמדים הממלאים אחר הקריטריונים הבאים:
 
  • ממוצע בגרות – 90 ומעלה במסלול הרגיל, ובמסלול המשולב - ממוצע של 85 לפחות
  • ציון פסיכומטרי – 600 לפחות במסלול הרגיל
  • עמידה בבחינות מיון וראיונות
 
מועמדים מחו"ל צריכים לעבור מבחן יע"ל בציון 100 ומעל, לעמוד במבדקי התאמה ולהגיע לראיון אישי. מועמדים אקדמאים מתקבלים על סמך ממוצע ציונים בתואר של 75 ומעלה, והם נדרשים לרקע בכימיה. עליהם לעבור מבדקי התאמה ולהגיע לראיון אישי. מועמדים שקיבלו את תעודת הבגרות שלהם לפני יותר מחמש שנים, או שחסרות להם יחידות בגרות ריאליות בכימיה או ביולוגיה, יידרשו למכינת השלמה בכימיה. על האחרונים לעמוד גם במבדקי התאמה ובראיון קבלה.
 
למסלול המשולב מתקבלים גם בעלי תעודת הנדסאי, המחזיקים בממוצע ציונים של 85 ומעלה בבחינות החיצוניות ובפרויקט הגמר, והם בעלי ציון פסיכומטרי של 550 ויותר. כל הסטודנטים במסלול המשולב מחויבים במהלך שנות לימודיהם באוניברסיטה, לעמוד בממוצע ציונים שנתי של 75 ומעלה בלימודי ביולוגיה מולקולרית.
 
המכללה האקדמית תל חי
 
דרישות הסף לקבלה למדעי התזונה במכללת תל חי הן:
 
  • תעודת בגרות מלאה או תעודת גמר של מכינה קדם אקדמית או ייעודית
  • ציון פסיכומטרי או ציון מצרף (למועמדים מתחת לגיל 30)
  • ידע בעברית או מעבר מבחן יע"ל בציון 86 ומעלה
  • ציון במבחן אמי"ר - 164 לפחות (לאלו שאין להם ציון פסיכומטרי)
 
האוניברסיטה העברית בירושלים
 
ללימודי מדעי התזונה באוניברסיטה העברית ניתן להתקבל על סמך ציון סכם משוקלל של בגרות ופסיכומטרי. המחלקה לא מציבה תנאי סף מינימליים, וסינון המועמדים מתבצע על בסיס השוואת הישגים. מי שבידיו ציון סכם גבוה יותר, מתקבל ללימודים.
 
ציון גבוה בבגרות ובפסיכומטרי יכול לסייע לכל מועמד להגיע לסכם גבוה יותר, שיקנה לו יתרון מול מועמדים אחרים. עם זאת, מועמדים בעלי הישגים גבוהים במיוחד בתעודת הבגרות יכולים להשתתף בלימודי תזונה ללא פסיכומטרי.
 
אוניברסיטת חיפה
 
באוניברסיטת חיפה ניתן ללמוד מדעי התזונה רק לתואר שני או שלישי. תנאי הקבלה לתואר השני הם:
 
  • תואר ראשון במדעי התזונה בממוצע ציונים של 80 ומעלה
  • סיום מסלול להכשרה מעשית בתזונה קלינית
  • שנתיים ניסיון תעסוקתי בתחום
  • התחייבות לעיסוק מקצועי מעשי בתחום עוד בתקופת הלימודים
 
מועמדים שהצטיינו בתואר ראשון במדעי התזונה, וזכו לממוצע של 87 ומעלה, יוכלו להתקבל גם ללא ניסיון תעסוקתי, ובלבד שהשלימו תקופת סטאז'. לתואר שלישי מתקבלים מסיימי תואר שני מחקרי בממוצע 86 ומעל, שהם בעלי ציון של 90 לפחות בעבודת התזה. עליהם להגיש מכתב המלצה אחד מטעם מנחה התזה, והמלצה אקדמית נוספת. כמו כן, עליהם לגבש לעצמם כיוון מחקרי, לנסח בכתב את מטרותיהם ולהשיג מנחה לדוקטורט.  
 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה - מדעי התזונה?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה - מדעי התזונה?

רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור

מוסדות לימוד תנאי קבלה - מדעי התזונה

חוות דעת של סטודנטים: מקצועות פרא רפואיים

התקבלו 533 דירוגים בציון ממוצע 4.1 מתוך 5

טיפים ממומחים בנושא מקצועות פרא רפואיים

מיכל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה בביה"ח בלינסון:
"אני מאוד ממליצה לתזונאיות ללמוד לתואר שני, בכל תחום. בתואר שני מגלים מדע אמיתי מהו, מבינים מה זה מחקר, איך לקרוא מאמרים, ואיך לשאול שאלות."
מיכל פרישמן
מנהלת היחידה לתזונה בביה"ח בלינסון
ד"ר תמי אמיר
מקצוע הקשור למקצועות הפרא-רפואיים. מועמדים לתזונה הינם מועמדים בעלי כישורים טובים הן בתחום הכמותי והן בתחום המילולי שכן מדובר בתחום המשלב את שתי הדיסיפלינות, מחד, מקצועות חברתיים טיפוליים מתחום מדעי ההתנהגות ולצידם מקצועות מדעיים (כימיה, פיזיקה, ביולוגיה).
בתחומי העניין, רצוי שתהיה בעל זיקה לתחומים מחקריים לצד עניין בתחומי חברה ומדע. באישיותך, חברתי, בשל, בוגר, מסוגל ללוות תהליכים פנימיים (נפשיים/רגשיים) של אנשים אחרים, עצמאי, בעל שיקול דעת, ובעל עניין מיוחד בנושאי בריאות ואורח חיים בריא.
לאחר סיום הלימודים, העבודה בתחום התזונה הינה מגוונת הן מבחינת ההתמחות שתבחר (ילדים/מבוגרים/זקנים/חולים) והן במסגרות שונות (בתי חולים, קופות חולים, מוסדות חינוך, בבתי אבות) הן כשכיר והן כעצמאי.
ד"ר תמי אמיר
מנהלת המדור לייעוץ לימודי באוניברסיטת ת"א
Whatsapp Whatsapp