תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטת בן גוריון
מקצוע הרוקחות עבר שינויים רבים בשנים האחרונות. מרבית מהשינויים הללו נובעים מההתפתחויות הטכנולוגיות הרבות לצד תפיסת הרוקח כחלק מהמערך הכללי של הצוות הרפואי המטפל בחולה. באחריותו של הרוקח להכיר לעומק את כל סוגי התרופות, תופעות הלוואי שעלולות להופיע, בעיות הנובעות מאיטראקציה של תרופות שונות ועוד.
- קיראו על: לימודי רפואה
בעקבות המגמה הגוברת לייצר תרופות בבתי חרושות, על הרוקחים להבין את תהליכי הייצור והפיקוח המתבצע על בקרת האיכות, וכן להכיר היטב הדרישות של משרד הבריאות, כיוון שלעליו לייעץ ללקוח על השימוש המושכל והיעיל ביותר לכל תרופה. מקצוע הרוקחות מתפתח בקצב מואץ ובכדי להתאים את המקצוע להתפתחויות הטכנולוגיות יש להעמיק את המחקר בתחום ולתרום להבנה האקדמית בפעילות התרופות, בשיפורן ועוד.
מה לומדים?
המחלקה ללימודי רוקחות באוניברסיטת בן גוריון מעניקה הכשרה במקצוע הרוקחות לעבודה בבתי החולים והקהילה, בייעוץ, אספקה והכנה של תרופות, לצד הכשרה של רוקחים שיעמיקו את המחקר בתחום. במהלך הלימודים נלמדים קורסים רבים בנושאים בסייים כגון: סטטיסטיקה, מדעי המחשב, גנטיקה ועוד, לצד קורסים הבמקצוע הרוחות כגון: התקשורת בין הרוקח לחולה, תזונה, מנהל רוקחי ועוד.
תוכנית הלימודים
תוכנית הלימודים לתואר ראשון ברוקחות הינה בהיקף של 198 נ"ז הכוללות:
- קורסי חובה בתחום הרוקחות והרפואה
- קורסי בחירה כללים - במסגרת תוכנית הלימודים חייבים הסטודנטים בהשלמת 6 נ"ז עד סיום השנה השנייה ללימודים בלימודי קורסים כלליים לבחירה מכלל הפוקלטות באוניברסיטת בן גוריון.
במסגרת הלימודים על הסטודנטים לעמוד בדרישות הבאות:
- הדרכה בספרייה במהלך שנת הלימודים הראשונה
- לימודי אנגלית עד לרמת "מתקדמים 2" עד סיום השנה השנייה ללימודי התואר בהיקף של 2 נ"ז.
לאחר השלמת 198 נ"ז בתוכנית נדרשים הסטודנטים להתנסות מעשית בהיקף של שישה חודשים בסיומה תוענק לסטודנטים תעודת הסיום בוגר ברוקחות ואישור עבודה ממשרד הבריאות.
נושאי הלימוד
תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסי חובה להלן רשימה של קורסים לדוגמא:
|
תנאי קבלה
תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון ברוקחות הינם:
- ציון סכם 680 ומעלה (על פי נוסחת החישוב המקובלת).
- ובנוסף פסיכומטרי 600 ומעלה
- בגרות במתמטיקה 5 יחידות בציון 60 או ברמת 4 יחידות בציון 80.
- ראיון אישי
אפשרויות תעסוקה
בוגרי התואר הראשון ברוקחות יכולים להמשיך ללימודים מתקדמים בתחומים משיקים. בנוסף, בוגרי התואר "הרוקחים" יכולים להשתלב במגוון רחב של מקומות תעסוקה כגון: בתי מרקחת, חברות תרופות, מכוני מחקר, קופות חולים, בתי חולים, משרד הבריאות, בתעשיית הביוטק, תעשיית הביוטכנולוגיה ועוד.