לימודי חינוך וליקויי למידה באקדמית גליל מערבי
רוצה לדעת על ההקלות בעקבות משבר הקורונה? רוצה לדעת על לימודים בנושאי חינוך והוראה?
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
* חדש באתר: סדנה דיגיטלית לבחירת לימודים ומקצוע לחיים שתשנה לך את החיים
הגעת לדף עם מידע על גליל מערבי - חינוך לקויי למידה.
המידע באתר הועיל ל92% מהגולשים.
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
לימודי חינוך בהתמחות לקויי למידה באקדמית גליל מערבי
מתגברים על הקושי
קשיי למידה נגרמים לעיתים קרובות כתוצאה משיבושים מולדים או מבעיות סביבתיות, כמו היעדר תמיכה בהתפתחות, מצוקה רגשית או חסכים לשוניים אחרים. הלקויות יכולות להתבטא במגוון מישורים כגון קושי בקריאה ובכתיבה, בעיות בחשיבה המתמטית, הפרעות קשב וריכוז או קשיים קוגניטיביים. דרך פיצוי על החסכים הללו ותגבור למידה מתאים אפשר לעזור לתלמידים להתמודד עם לקויות הלמידה ולמצות את מלוא הפוטנציאל האישי שלהם בבית הספר וגם מחוץ לו.
באקדמית גליל מערבי מציעים אשכול לקויי למידה כחלק מלימודי החינוך. בהתמחות זו עוסקים באופן מעמיק במגוון הסיבות לקשיי למידה וללקויות למידה ורוכשים מגוון אסטרטגיות לסיוע. את הכלים שנלמדים במסלול יכולים הבוגרים ליישם בהמשך דרכם כמורים וכאנשי הוראה במערכת החינוך הרגיל והמיוחד.
תכנית הלימודים
הסטודנטים במסלול זה שמים דגש על איתור ואבחון של לקויות למידה ובהענקת סיוע מתאים לתלמידים. כך הם עוסקים בשיטות התערבות חינוכיות שיכולות לעזור לילדים ולבני נוער שמתמודדים עם קשיים בקריאה, בכתיבה ובמתמטיקה. כמו כן, הם דנים בסיבות סביבתיות שונות להתפתחויות קשיי הלמידה ולומדים איך ניתן לאתר אותן בשלבים מוקדמים על מנת לתמוך בילדים במערכת החינוך הרגיל, בחינוך המיוחד ובמסגרות שילוב.
מתכונת הלימוד
אשכול ליקויי למידה הוא התמחות מתוך לימודי החינוך במסלול חד חוגי באקדמית גליל מערבי. הלימודים נמשכים שלוש שנים. יש לציין כי מסלול זה אינו כולל לימודים לקבלת תעודת הוראה.
הסטודנטים משתתפים במגוון קורסי חובה ובחירה ובסמינריונים בתחום ההתמחות. כמו כן, במהלך השנה השלישית הם משתתפים הפרקטיקום בו נערכת התנסות מעשית במוסדות לימוד ובסיוע לתלמידים לקויי למידה בבתי ספר.
נושאי הלימוד
בין הנושאים אשר נלמדים במסגרת ההתמחות נכללים הנושאים הבאים:
|
סגל הוראה
בין המרצים במסלול זה נמנים: פסיכותרפיסטית ומומחית לפסיכו מוטוריקה, שעוסקת גם באבחון דידקטי ובטיפול בהפרעות קשב, הפרעות התנהגות וקשיי התפתחות; דוקטור שחוקרת תהליכי הבנת הנקרא ורכישת יכולות קריאה בקרב תלמידים בבתי ספר יסודיים; חוקרת בעלת תואר דוקטור שבוחנת פיתוח של חשיבה מתמטית באמצעות כלים מתוקשבים; דוקטור ומומחה לנוירופסיכולוגיה במערכת הקשב שמשמש מנתח התנהגות עבור משרד החינוך ומטפל גם בגישת CBT; ועוד.
תנאי קבלה
ללימודי חינוך ללקויי למידה באקדמית גליל מערבי מתקבלים מועמדים שלהם תעודת בגרות מלאה וציון של 500 ומעלה בפסיכומטרי. ניתן להתקבל גם על סמך ממוצע בגרויות של 85 לפחות, ללא צורך בפסיכומטרי. יכולים להתקבל גם בוגרי מכינות שממוצע הציונים שלהם 85 ומעלה. כל המועמדים צריכים להציג ציון של 60 ומעלה בבגרות באנגלית ברמת 4 יחידות. ניתן להתקבל על סמך אפיק מעבר של האוניברסיטה הפתוחה, לבעלי ממוצע 80 ומעלה בארבעה קורסים בהיקף של 20 נקודות. מועמדים מוזמנים לעיתים לראיונות קבלה בפני וועדה.
על מוסד הלימוד
במסגרת לימודי החינוך של האקדמית גליל מערבי פועלים מסלולי התמחות נוספים, כגון לימודי חינוך בהתמחות ניהול מערכות חינוך, לימודי חינוך בהתמחות חינוך לגיל הרך, לימודי חינוך בהתמחות אוריינות שפה ומתמטיקה ולימודי חינוך בהתמחות ייעוץ חינוכי. נוסף על כך, מתקיימים במוסד זה שלל מסלולים לתואר ראשון, כגו לימודי ניהול לתואר, לימודי כלכלה, לימודי לוגיסטיקה, לימודי סוציולוגיה דו חוגיים, לימודי שימור, תואר ראשון בתיאטרון ולימודים רב תחומיים במגוון של שילובים. במוסד הלימוד פועלים גם מסלולי מכינה קדם אקדמית שמסייעים למועמדים שמעוניינים לשפר את סיכויי הקבלה שלהם ללימודים.
תעודה
סטודנטים שמסיימים את הלימודים במסלול מקבלים תואר ראשון בחינוך BA בציון התמחות ליקויי למידה, שניתן על ידי האקדמית גליל מערבי.
- קראו גם על קורס הוראה מתקנת במתמטיקה
** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.
למידע נוסף לחצו: האקדמית גליל מערבי