רוצה פרטים על כלכלה ופסיכולוגיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי כלכלה ופסיכולוגיה

רוצה לדעת על כלכלה ופסיכולוגיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי כלכלה ופסיכולוגיה

תחומי הכלכלה והפסיכולוגיה שייכים שניהם לפקולטה למדעי החברה. המשותף להם הוא - המחקר, הניתוח והמעקב אחר התנהגות, וההשפעה של ההתנהגות הזו על הסביבה ועל חיינו.

 

בעוד לימודי פסיכולוגיה עוסקים בעיקר בפן המחקרי של התנהגות, במאפייני בני האדם ובדרכים האפשריות לטפל באנשים לאור ההתנהגות והפעולות שלהם, לימודי כלכלה עוסקים בהשפעות המיקרו והמקרו כלכליות של תהליכים שונים על עולמנו, על המשק ועל עולם העבודה.

 

מהם תנאי הקבלה?


מכיוון שזהו מסלול דו חוגי, המועמדים צריכים לעמוד בדרישות הסף של שני המקצועות כדי להתקבל. הדרישה היא בדרך כלל לציון התאמה (שקלול בגרות ופסיכומטרי) הנע בין 600 - 650, אולם עשוי להיות גבוה מטווח זה בהתאם למגמות הביקוש השנתיות. כמו כן, יש צורך בציונים גבוהים בבגרות במתמטיקה ובאנגלית ברמת 4 או 5 יחידות לימוד.

 

מוצע גם מסלול קבלה על סמך מכינה קדם אקדמית. הסטודנטים נדרשים לציון של 85 ומעלה במכינה הייעודית, וכן עליהם לעבור גם מכינה במתמטיקה במקרה הצורך. מועמדים המתקבלים על סמך מכינה ייעודית נדרשים לבגרות מלאה. המכינה מחליפה את הצורך במבחן הפסיכומטרי. אפשרות קבלה ללימודי פסיכולוגיה וכלכלה על סמך מכינה קיימת כיום באוניברסיטת אריאל.

 

מה לומדים?

 

שילוב בין לימודי כלכלה ופסיכולוגיה מקיף כמה מתחומי החיים המרתקים ביותר - בני האדם, ההתנהגות האישית והפיננסית שלהם וההשפעה של התנהגות זו על חיינו. המטרה העיקרית של הלימודים לתואר ראשון במסלול זה היא להכשיר אנשי מקצוע איכותיים בתחום תוך כדי הקניית התמחות עיונית ומעשית בתחומים הללו, על מנת שיוכלו להשתלב בשוק העבודה הישראלי מייד עם תום הלימודים.

 

במסלול שמים דגש על הקנייה של יכולות מחקריות ואמפיריות הנדרשות לתכנון פיננסי. הסטודנטים בוחנים תהליכים משמעותיים במשק ובחיי היום יום לרבות קבלת החלטות פיננסיות הן של צרכנים והן של ארגונים גדולים, תהליכי למידה, גיבוש עמדות, פיתוח מוטיבציה בעבודה ועוד.

 

דו חוגי


לימודים אלה מתקיימים במתכונת דו חוגית, כלומר על הסטודנטים לעמוד בחובות שני החוגים. הם לומדים קורסי חובה ובחירה בשני ענפי הידע ולוקחים חלק גם בשיעורים מעשיים שבהם מתנסים במיומנויות מחקר וניתוח פיננסי. חלק מעבודות המחקר נערכות במתכונת קבוצתית ובשיתוף של ארגונים במשק. אורך הלימודים הוא כשלוש שנים.
 

נושאי לימוד 

 

הקורסים בתואר המשולב כוללים, בין היתר:

  • תורת המימון
  • נוירו - כלכלה
  • ארגון תעשייתי
  • מדעי ההתנהגות
  • פיתוח ותכנון פיננסי
  • קוגניציה ועיבוד מידע
  • הערכה ומבחני אישיות
  • קבלת החלטות ומוטיבציה
  • מנגנונים מוחיים של למידה
  • תהליכים חברתיים וקבוצתיים
  • ועוד

 

היכן לומדים?

  • האוניברסיטה הפתוחה (פריסה ארצית): זהו אחד מן השילובים הדו חוגיים שבהם יכולים לבחור סטודנטים באוניברסיטה הפתוחה. הלימודים מתבססים על שילוב למידה פרונטלית בקמפוס ולמידה מרחוק, הם מתקיימים במתכונת גמישה ומתאימים לאנשים עובדים.

 

  • אוניברסיטת אריאל בשומרון: סטודנטים באוניברסיטת אריאל יכולים לבחור בשילוב מקצועות זה במסלול דו חוגי. כמו כן, נלמדים תחומי ידע נוספים במדעי החברה ובהם קרימינולוגיה, מדעי ההתנהגות, מדעי המדינה, סוציולוגיה, עבודה סוציאלית ועוד.

 

  • אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): במסגרת המסלולים הדו חוגיים המובנים המוצעים לסטודנטים למדעי החברה באוניברסיטת בר אילן, מוצעת תכנית משולבת בתחום זה שאותה ניתן לשלב גם עם לימודים לתעודת הוראה.

 

  • אוניברסיטת תל-אביב: באוניברסיטה מציעים מסלול דו חוגי לכלכלה התנהגותית. ניתן לשלב חוגים נוספים כגון ניהול, תקשורת או חינוך.

 

  • האוניברסיטה העברית (ירושלים): באפשרות הסטודנטים לבחור בשילוב זה מבין מקצועות מגוונים המוצעים לבחירה. סטודנטים מצטיינים יכולים להתחיל ללמוד קורסים לתואר השני כבר בשנה השלישית.

 

אתם בוודאי שואלים את עצמכם היכן יש מוסדות נוספים, מהם תנאי הקבלה, האם יש יום פתוח בקרוב, כמה זה עולה ועוד. לנציגי השירות האישי שלנו יש תשובות לכל השאלות. כדאי לכם להתנסות חינם בשירות האישי שלנו, כך תוכלו לחסוך זמן, כאבי ראש וכסף.

 

 

תעסוקה - השתלבות בתעשייה לאחר הלימודים

 

תכנית הלימודים המשולבת, מאפשרת לבוגריה להשתלב במשרות בשני התחומים, לרבות ניהול פיננסים, שוק ההון, ייעוץ השקעות, משאבי אנוש, השמה, ריכוז כוח אדם והדרכה. ניתן להשתלב הן בסקטור הציבורי והן במגזר הפרטי.

 

בוגרי החוג לפסיכולוגיה שלא ימשיכו לתואר שני, יוכלו להשתלב בגופים שונים כמנהלי כוח אדם, עובדי חברות השמה וכן בחברות, עסקים או עמותות העוסקות בתחומים חברתיים והתנהגותיים. בוגרים אשר ירצו להמשיך ללימודי תואר שני על מנת להפוך לפסיכולוגים קליניים, יוכלו לעשות זאת במידה ויעמדו בתנאי הקבלה.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על כלכלה ופסיכולוגיה?

רוצה לדעת יותר על כלכלה ופסיכולוגיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד כלכלה ופסיכולוגיה
שאלות הגולשים בנושא
כלכלה בשילוב פסיכולוגיה
פסיכולוגיה וכלכלה ללא ציון פסיכומטרי
פסיכולוגיה וכלכלה באוניברסיטה הפתוחה
כלכלה ופסיכולוגיה - יתרון לתואר משולב בשוק העבודה
תנאי קבלה לתואר דו חוגי כלכלה פסיכולוגיה