לימודי כלכלת סביבה וניהול באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי כלכלה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על כלכלת סביבה וניהול - האוניברסיטה העברית.

לימודי כלכלת סביבה וניהול של האוניברסיטה העברית

מפתחים את ענף העתיד

תחום כלכלת הסביבה משלב בין עולם הניהול והכלכלה לבין תחומי מדעי הטבע והחקלאות. עקב תמורות ושינויים אדירים בתעשייה, נוצר כיום ביקוש רב לחוקרים שמומחים לענף זה. לצד העלייה ברמת החיים והתפתחות הטכנולוגיה, מתגברת גם הפגיעה בסביבה, כשגופים ממשלתיים ופרטיים מנסים כל העת למצוא דרכים להקטין את הנזק ולשמר את המשאבים הטבעיים.

החוג לכלכלת סביבה וניהול של האוניברסיטה העברית, מציע תוכנית לימודים מגוונת ואיכותית אשר מכשירה סטודנטים להשתלב במשרות בכירות בכלכלה ומינהל בעולם החקלאות וללמוד באווירה החמה והביתית המאפיינת את הפקולטה לחקלאות שברחובות. ברשות הבוגרים כלים להשתלבות במגוון תפקידים בכירים במגזר הציבורי והפרטי כאחד, בענף שמוגדר על ידי רבים כמקצוע העתיד.

החוג שואף להכשיר אנשי מקצוע בעלי ידע מעמיק בתחום מנהל העסקים בשילוב עם הבנה וכלים לפיתרון בעיות ניהוליות וכלכליות המצויות במגזר החקלאי בארץ ובעולם. תכנית הלימודים מעניקה ידע מעמיקה בתיאוריות כלכליות בשיטות ניהול ובתחומי מדעים כביולוגיה וביוכימיה. הסטודנטים דנים בסוגיות עדכניות במימון, בשיווק, בחשבונאות ובטכנולוגיה חקלאית ובוחנים פתרונות שונים לבעיות עמן מתמודדים חוקרים בארץ ובעולם בענפי משאבי הסביבה והחקלאות.

מגמות התמחות

תכנית הלימודים כוללת את שלושת מגמות ההתמחות הבאות:

• חקלאות ואיכות הסביבה: בהתמחות זו רוכשים ידע הן בכלכלה והן באקולוגיה ובניהול משאבי הסביבה. הסטודנטים מכירים נהלים וחקיקה עדכנית שקשורה לאיכות הסביבה ולמניעת זיהומי מים, קרקע ואוויר.
  • שיווק ומימון: ההתמחות מציעה קורסי בחירה בתחומי המימון והשיוור ובמסגרתה הסטודנטים גם מבצעים פרויקטים מחקריים, בהם הם אוספים ומנתחים נתונים ומציגים את תוצאותיהם בפני קהל.
  • חקלאות: מסלול זה בא להכשיר כלכלנים להבנה מקיפה במדעי החיים ושמה דגש מיוחד על ענף האגרונומיה. המסלול מעניק כלים למי שמתעתדים להשתלב בפיתוח טכנולוגיה חקלאית או בתחום החקלאות במגזר הממשלתי.

תכנית הלימודים אורכת שלוש שנים אקדמיות המתפרסות על גבי שישה סמסטרים. הסטודנטים משתתפים בקורסי חובה ובחירה ובסמינריונים. בנוסף, הם משתתפים בסדנאות מעשיות ובפרויקטים שמטרתם לתרגל באופן פרקטי את החומר הנלמד.

• כלכלת איכות הסביבה
  • דיני סביבה
  • מדעי הקרקע
  • זיהום אוויר ומטאורולוגיה
  • שיווק מוצרי מזון
  • שיווק של תוצרת חקלאית
  • חשבונאות ותמחיר
  • ניהול משאבי מים בישראל
  • תורת היצרן והצרכן
  • מגמות בחקלאות המודרנית
  • חקלאות צומח בארץ
  • כלכלת משאבי הטבע
  • פיזיולוגית הייצור של גידולים חקלאיים
  • ניהול שטחים פתוחים
  • טיפול ומיחזור פסולת חקלאית ועירונית

סגל הוראה

בראש החוג לכלכלת סביבה וניהול עומד חוקר בעל תואר דוקטור, שמחקריו עוסקים בכלכלה פוליטית ובהערכה כלכלית של ערכי הסביבה והטבע. כמו כן, הוא חוקר שינויי אקלים, תהליכי זיהום של מקורות מים ושיטות לטפול בפסולת.

דרכי הקבלה למסלול זה הן:

• ציון פסיכומטרי 650 ומעלה וזכאות לבגרות
  • או - ציון ממוצע של בחינות הבגרות 100 ומעלה, ללא פסיכומטרי
  • או - ציון התאמה של פסיכומטרי ובגרות
  • מועמדים מעל גיל 30 נדרשים לציון פסיכומטרי של 600 ומעלה.

בסיום הלימודים, סטודנטים שעומדים בכל חובותיהם מקבלים תואר ראשון "בוגר בכלכלת סביבה וניהול" מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

אפשרויות תעסוקה

בפני בוגרי התואר הראשון במסלול זה נפתחות דלתות רבות כגון משרות בכירות במשרד החקלאות, במשרד להגנה ואיכות הסביבה, בתפקידי מפתח במשק הישראלי, בתעשיית הביו- דיזל, בתעשיית ההיי טק, בחברות פיתוחים ויישומיים של טכנולוגיות חקלאיות, במשרות ניהוליות בחברות חקלאיות פרטיות, בייעוץ כלכלי למגזר החקלאי ועוד.

למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים