לימודי כימיה לתואר שני במכון ויצמן למדע - מדרשת פיינברג
רוצה לדעת על ההקלות בעקבות משבר הקורונה? רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעים?
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
* חדש באתר: סדנה דיגיטלית לבחירת לימודים ומקצוע לחיים שתשנה לך את החיים
הגעת לדף עם מידע על כימיה לתואר שני - מכון ויצמן.
המידע באתר הועיל ל92% מהגולשים.
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
תואר שני בכימיה במדרשת פיינברג – מכון ויצמן למדע
במכון ויצמן למדע בפקולטה לכימיה מבצעים מחקרים חשובים בתחומי הרפואה, איכות הסביבה, האנרגיה, הטכנולוגיות הממוחשבות והאלקטרוניקה. חוקרי מכון ויצמן מגיעים לתגליות המעוררות השראה בכל רחבי העולם, משכללים ציוד מעבדתי, רפואי ותעשייתי, מפתחים שיטות מחקר ומודלים, וממצאים התקנים טכנולוגיים חדשים. הסטודנטים בתואר השני לוקחים חלק בפעילות מדעית בינתחומית ובינלאומית, וזוכים לבצע ניסויים ומחקרים בעלי ערך באמצעות ציוד מעבדתי מתקדם.
תכנית הלימודים
התכנית לתואר שני בכימיה אורכת שנתיים קלנדריות (24 חודשים), ובמהלכה מבצעים הסטודנטים ניסויים במעבדות משוכללות. בשנה הראשונה משתתפים בקורסים בהיקף של לפחות 16 נקודות, ובשנה השנייה היקף הקורסים פוחת במידה ניכרת.
התלמידים נדרשים להגיש הצעת מחקר מפורטת עד סיום השנה הראשונה, ולהגיש עבודת תזה עד גמר השנה השנייה. חודש לאחר הגשת התזה, עליהם לעמוד בבחינה המתייחסת למחקר שלהם. בנוסף, הם נדרשים בשלב כלשהו לאחר ההגשה אף להרצות לקהל חוקרים ותלמידים על המחקר שביצעו ותגליותיהם.
במהלך השנה השנייה הסטודנטים עוברים קורס קריאה מודרכת, שבו הם לומדים דרכים נכונות ויעילות לעיון ביקורתי במחקרים קודמים ובמאמרים מדעיים. במסגרת כיתה של לא יותר מ – 12 תלמידים, הסטודנטים שותפים לדיון מעמיק בשאלות מדעיות, בדרכי מחקר ובבחינת ממצאים ומסקנות.
- קראו עוד על לימודים בתחום המדעים
תנאי קבלה
למכון ויצמן מתקבלים מועמדים בעלי תואר ראשון במדעים או בהנדסה, המחזיקים בממוצע שאינו נמוך מ – 85. הם נדרשים להגיש לועדת הקבלה קורות חיים, גיליונות ציונים עדכניים, אישור על תואר ראשון, המלצות אקדמיות וצילום תעודת זהות. בוגרים ממוסדות לימוד בחו"ל צריכים לעבור מבחן GRE, ולעיתים יידרשו גם למעבר של בחינות האנגלית TOEFL ו – IETLS.
- קראו גם על תואר שלישי בכימיה
מה תוכלו לחקור בויצמן?
הפקולטה לכימיה במכון ויצמן מפעילה חמש מחלקות שונות, ואלו עוסקות בנושאים רבים:
- המחלקה לפיזיקה כימית – מפעילה מחקרים בינתחומיים בתחומי הכימיה, הפיזיקה והביופיזיקה. החוקרים בודקים את השפעת הלייזר על התנהגות חומרים ואטומים, ואת יחסי הגומלין שבין אור לחומר. הם מגיעים למסקנות באשר לתכונות חשמליות ואופטיות של אטומים, מפתחים שיטות לקירור אטומים ומולקולות, מנסים להפוך מולקולות לרכיבים בהתקנים אלקטרוניים וחיישנים, ועוד.
- המחלקה למדעי הסביבה ולמחקרי אנרגיה – חובקת מחקרים תיאורטיים וניסיוניים, שעניינם היחסים הסבוכים והמורכבים שבין המערכות המרכזיות של כדור הארץ: האטמוספירה, הביוספירה, האוקיינוסים, המשקעים, המשטח היבשתי ונקודות המים. החוקרים בודקים איך משפיעה האנושות על מחזור המים והמשקעים בכדור הארץ, כיצד ניתן להתפיל מים ביעילות באמצעות שיטות כימיות, באיזה אופן נוכל למדוד תהליכים ביולוגיים המתרחשים ברמה הגלובלית באמצעות תאים בודדים, מה יוצרים שינויי האקלים במעמקי האוקיינוסים, וכן הלאה. קראו גם על תואר שני במדעי הסביבה.
- המחלקה לחומרים וממשקים – בודקת התנהגות של חומרים בהתייחס לתכונות יסוד רבות, כגון: מגנטיות, מכניזם, מבנה, אלקטרוניות וכימיה. החוקרים בוחנים, למשל: כיצד משפיעים הצורה והגודל של חלקיקים על תכונות הקרינה או הבליעה של חומרים? איך נוכל לשנות תכונות של תאים סולריים באמצעות תפעול וניהול הממשק החומרי שלהם? באיזה אופן אפשר לעצב מערכות כימיות וביולוגיות אשר תוכלנה להרכיב או לשכפל את עצמן?
- המחלקה לכימיה אורגנית – במחלקה זו מתבצעים ניסויים חשובים בחומרים כימיים ובמתכות על מנת לפתח: סלילים בעלי איכויות אופטיות ואלקטרוניות רצויות לצורך העברת אותות; מיכשור רפואי ומערכות הדמיה מבוססות חיישנים; התקנים לאחסון מידע וזיכרון ולביצוע פעולות חישוביות; תרופות למחלות נוירולוגיות כאלצהיימר ופרקינסון; ועוד. קראו גם על תואר שני בהנדסה ביו רפואית.
- המחלקה לביולוגיה מבנית – חותרת להבנת יחסי הגומלין שבין מבנה לתפקודיות במרכיבי המפתח של תהליכים ביולוגיים חשובים בגוף חי, כגון: תהליך התרגום של קודים גנטיים המצויים ברצף ה – DNA לחלבונים; תהליך קיפול החלבונים; מנגנונים של העברת מסרים מהמוח לתאים, הקשורים לאנזימים ולחלבונים; מערכות רגולציה המתפקדות כשומרות הסף של תאים בגוף; ועוד.
** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.
למידע נוסף לחצו: מכון ויצמן למדע