אגודת הסטודנטים בבר אילן פותחת בחרם על הקפיטריות שבקמפוס

6/11/2013 מאת: מערכת "לימודים בישראל" (2,357 צפיות)

אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בר אילן החליטה לפתוח בחרם של יום אחד על מחירי הקפה בקמפוס. לטענתם, הם משלמים יותר על כוס הקפה שלהם בהשוואה לסטודנטים אחרים בארץ.

 

המידע באתר הועיל ל92% מהגולשים.

 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מוציאים את התרמוסים מהארונות

 

הסטודנטים באוניברסיטת בר אילן מוחים על מחירים מופקעים ונטולי פיקוח בקפיטריות שבקמפוס, ומקווים להשיג שיתוף פעולה מצד רשויות האוניברסיטה לשינוי המצב

 

לפני כשבוע נפתח סניף שני לרשת "קופיקס", רשת בתי הקפה שלקחה על עצמה "לשבור את השוק" ולעורר מהפכה חברתית בתחום מחירי המזון והשתייה בבתי הקפה בארץ. כפי שקורה לעיתים קרובות, הסטודנטים הם אלה שבחרו להמשיך להעביר את לפיד המחאה. הפעם מדובר בסטודנטים של אוניברסיטת בר אילן, המתכנסים היום (6 בנובמבר 2013), בשעה חמש אחר הצהריים, כדי לדון על דרכי מאבק אפשריות להורדת המחירים.

 

הגילדה נאבקת ברשויות

 

לטענת "הגילדה", אגודת הסטודנטים בבר אילן, הבעיה נוצרה עוד בשלב התחרות על קבלת המכרז בין רשתות קפה שונות שביקשו להציב עמדות מכירה בקמפוס. בוועדת המכרזים של האוניברסיטה סגרו עסקה עם רשת מסוימת, מבלי לכלול נציג מטעם הסטודנטים שידאג לשמור על האינטרסים שלהם. זאת ועוד, הרשת שזכתה במכרז נבחרה, בפעם השנייה ברצף, על אף משובים שליליים שהתקבלו מן הסטודנטים על טיב השירות בה.

 

הנהלת האוניברסיטה מכחישה את האמור, וטוענת שהאגודה הייתה שותפה לבחירת ספקית הקפה. עוד הבהירה ההנהלה, כי עגלות קפה מפוזרות ברחבי קמפוס האוניברסיטה, ובהן מוכרים כוס קפה בשישה שקלים, ומציעים דיל קפה ומאפה בעשרה שקלים.

 

העובדה היא שהסטודנטים באוניברסיטת בר אילן משלמים יותר על כוס הקפה שלהם בהשוואה לסטודנטים אחרים בארץ. מעבר לכך, מאחורי המחאה על מחיר הקפה בבר אילן מסתתרת גם מורת רוח כללית על היעדר תחרות אמתית במשק. תלמידי בר אילן מדמים מצב זה לשבי – במקום שאין בו אלטרנטיבה או מנגנוני פיקוח, המחירים עולים באופן לא מידתי. לאותו אדם שידו אינו משגת מוצר צריכה בסיסי כמו כוס קפה, אין ממש לאן לפנות.

 

פעילויות המחאה ברחבי הארץ

 

ובכל זאת, יש תקווה. פעילות של סטודנטים באוניברסיטאות אחרות בארץ הצליחה להביא ממש לא מזמן להורדת מחירים משמעותית במוצרים השונים הנמכרים בקפיטריות. כך למשל, משא ומתן יעיל בין רשת "קפה קפה" ובין הסטודנטים בטכניון הביא להוזלת הסנדוויץ' וכוס הקפה בשיעור של שניים עד שלושה שקלים. כעת הסטודנטים בטכניון נהנים ממחיר של חמישה שקלים לכל מוצר, כמו ב"קופיקס". גם במכללת רופין ירד בשיעור שבין 30% ל – 50% מחירם של מרק, מיץ תפוזים ודיל של קפה ומאפה, בעקבות הגעה להסדר בין אגודת הסטודנטים ובין הזכייניות.

 

חרם צרכנים בבר אילן

 

פעילות מחאת הסטודנטים באוניברסיטת בר אילן נפתחת בחרם צרכנים של יום אחד. ביום שני ה – 11 בנובמבר לא יקנו קפה בקמפוס. תגובות הגולשים בפייסבוק מראות על נכונות לחרם אף גדול וממושך יותר. חלק מצביעים גם על אלטרנטיבות המצויות אמנם מחוץ לקמפוס, אך ממש בסמוך אליו, כמו למשל – מאפייה שכונתית בשם "שיבולת הגבעה", המציעה דילים מעניינים.

 

וכמובן, יש גם דרך מסורתית יותר ליהנות מקפה באוניברסיטה – להביא תרמוס מהבית. ברוח זו, באוניברסיטת בר אילן מתארגנים הסטודנטים להקמת דוכנים להכנה עצמית של קפה.
 

אולי יעניין אותך גם

איך להצליח בקידום אתרים? מקדמים חושפים את סודות המקצוע

מאת: אנאבל אדמסקי, 18/5/2020
איך בונים קריירה בקידום אתרים? מה כדאי ללמוד? ומה השכר? שאלנו את עמית אדלר, עידן בן אור ושמוליק דורינבאום את כל מה שמתחילים בתחום ה – SEO חייבים לדעת. לכתבה המלאה >>

איך זה ללמוד אונליין מהבית? שאלנו סטודנטים מה דעתם על הלמידה המקוונת

מאת: תובל קליין, 13/5/2020
משבר הקורונה אילץ את מוסדות הלימוד לעבור ללמידה מקוונת. שאלנו כמה סטודנטים ממוסדות שונים בארץ, מה דעתם על הלמידה מהבית, וקיבלנו כמה תשובות מפתיעות. לכתבה המלאה >>

מנהלת שירותי הפיזיותרפיה באיכילוב מסבירה איך מגפת הקורונה משפיעה על התחום

מאת: תובל קליין, 10/5/2020
מנהלת שירותי הפיזיותרפיה באיכילוב מספרת איך משבר הקורונה השפיע על המקצוע, מה צפוי לתחום בעתיד, ולמה היא ממליצה ללמוד פיזיותרפיה. לכתבה המלאה >>

מעצבת הפנים ריקי קורי על הצלחה כמעצבים

מאת: אנאבל אדמסקי, 3/5/2020
מעצבת הפנים ריקי קורי מספרת על דרכים להשתלבות בשוק העיצוב התחרותי בארץ, על הכלים שחשובים לכל מעצב מתחיל ועל הדואליות שבין מענה לבקשות הלקוח ושמירה על הקול הייחודי כמעצב. לכתבה המלאה >>

מנהלת מכון הפיזיותרפיה בבילינסון מספרת על מגוון האפשרויות להשתלב בתחום

מאת: אנאבל אדמסקי, 27/4/2020
נירה כהן צוברי, מנהלת מכון הפיזיותרפיה בבית החולים בילינסון, מספרת על האפשרויות הרבות לפיתוח קריירה בתחום הפיזיותרפיה ועל הכלים שחשובים לאנשי המקצוע. לכתבה המלאה >>

סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה בבלינסון מספרת מה כל כך מושך בלימודי תזונה

מאת: תובל קליין, 20/4/2020
מנהלת היחידה לתזונאות בבלינסון מסבירה במה אפשר לעסוק אחרי שמסיימים לימודי תזונה לכתבה המלאה >>


לכל כתבות המגזין
Whatsapp Whatsapp