קורס חוקרי ביטוח ביחידה הארצית לחקירות וביטחון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי ביטחון? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על קורס חוקרי ביטוח - היחידה הארצית לחקירות וביטחון.

קורס חוקרי ביטוח היחידה הארצית לחקירות וביטחון

קצת על היחידה הארצית לחקירות וביטחון:

היחידה הארצית לחקירות וביטחון פועלת בחסותו של המרכז להשתלמויות באוניברסיטת בר אילן במטרה להכשיר סטודנטים להשתלב במקצועות החקירות פרטיות, חקירות ביטוח, הבטחה, ביטחון ועוד. היחידה פועלת בגישה יישומית כדי להקנות לסטודנטים כלים מעשיים, תוך המחשות וסיורים בשטח המקנות ניסיון מעשי במקצועות הביטחון והחקירות השונים.

צוות המרצים ביחידה מורכב מאנשי מקצוע בעלי מוניטין גבוה בתחום, המלווים את הבוגרים עד השתלבותם בעבודה בתחום. תוכניות הלימודים מתקיימות בתל אביב, ירושלים, באר שבע וחיפה. במסגרת היחידה ניתן ללמוד קורסים כגון: הכשרת חוקרים פרטיים, הכשרת חוקרי ביטוח, קציני ביטחון, בודקי פוליגרף, קורס בכירים ועוד.

תוכנית הלימודים

היחידה הארצית לחקירות וביטחון הינה היחידה בארץ המקיימת תוכנית לימודים להכשרת חוקרי ביטוח בשיתוף עם חברות מובילות בארץ: חברת "בטיחות אנוש חקירות" וחברת "מוקד חקירות". שתי החברות הללו מבצעות חקירות לגורמים ממלכתיים וחקירות ביטוח לסקטור הפרטי והציבורי.

תוכנית הלימודים חושפת בפני הסטודנטים מגוון של נושאי לימוד מעולמו של חוקר הביטוח. במהלך הלימודים הסטודנטים לומדים מושגי יסוד בתחום כגון: עקרונות הביטוח, בטיחות, שילוח בינלאומי וכן, לימודים בנושאים כלליים יותר כגון תורת המשפט, מושגים מעולם הרפואה ועוד.

תוכנית הלימודים מקנה ידע תיאורטי נרחב תוך יישומו בכל הקשור לחקירות בתחום הביטוח. הלימודים כוללים התנסות מעשית בשטח ובכיתה באמצעות סימולציות ויציאה לבדיקת אירועים בשטח, תוך ליווי של אנשי מקצוע מוסמכים בתחום. תוכנית הלימודים מכשירה את הבוגרים להשתלב בעבודה כחוקרי ביטוח פרטיים בחברות "מוקד חקירות" ו "בטיחות אנוש חקירות", או בכל משרד חקירות אחר המתמחה בתחום הביטוח.

למי מיועד הקורס?

הקורס לחוקרי ביטוח מיועד לנשים וגברים בעלי רקע בעולם החקירות, לבוגרי השתלמויות וקורסים בתחום, ולבעלי רקע כללי ומקצועי בתחום הביטוח.

תוכנית הלימודים בקורס כוללת מגוון של נושאי לימוד כגון:

• חוקי תכנון ובניה
  • פיצוי ושיפוי
  • שמאות נזקי גוף
  • הונאות ביטוח
  • תאונה במוסד חינוכי
  • ביטוח חברות
  • סוגי פגיעות שכיחות
  • תביעת עיזבון
  • חוקי בטיחות בעבודה
  • תאונת ספורט
  • טרמינולוגיה הרפואית
  • פקודת הנזיקין
  • תאונת עבודה במכונה
  • ביטוחים אישיים
  • חוק אחריות למוצרים פגומים

תנאי הקבלה ללמודי הקורס חוקרי ביטוח הינם:

• מועמדים בעלי זיקה לתחום החקירות או לעולם הביטוח
  • 12 שנות לימוד
  • תעודת יושר המוכיחה כי אין עבר פלילי
  • מעבר של ראיון קבלה אישי

משך הלימודים ותעודות

לעומדים בדרישות היחידה למעבר הקורס תוענק תעודת גמר מטעם היחידה הארצית לחקירות פרטיות בשיתוף עם החברות "קבוצת מוקד" ו"בטיחות אנוש" ובחסות המרכז להשתלמויות באוניברסיטת בר אילן.

אפשרויות תעסוקה

בוגרי הקורס יכולים להשתלב בעבודה בחברות ביטוח, במשרדי חקירות פרטיים או לעסוק כחוקרים ביטוח עצמאיים. בנוסף, הבוגרים יכולים להשתלב בעבודה בחברות הפועלות בשיתוף היחידה הארצית לחקירות פנים חברת "מוקד חקירות" או חברת "בטיחות אנוש חקירות".

למידע נוסף לחצו: היחידה הארצית לחקירות וביטחון