רוצה פרטים על השלמה לעבודה סוציאלית?

השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית

רוצה לדעת על השלמה לעבודה סוציאלית? אנחנו רוצים לעזור לך!

בלב השירות

עובדים סוציאליים הם אנשים המסוגלים לא רק לראות מצוקות של אנשים, משפחות וקבוצות אוכלוסייה, אלא גם להבין תהליכים חברתיים כלכליים וגורמים אישיים העומדים מאחוריהם ויוצרים אותם. הם אף פועלים בדרכים מקצועיות למען פתרון אותן הבעיות, ולשם כך נדרשים לידע רב, הכשרה מקצועית ומיומנויות בהפעלת התערבויות שונות.

מטרת העבודה הסוציאלית היא לשפר ולחזק את התפקוד החברתי של מגוון רחב של אנשים בקהילה, באמצעות השגת המשאבים ועזרה במילוי משימות בסיסיות. תפקידיו הרבים של העובד הסוציאלי כוללים: סיפוק מידע על מבחר השירותים המצויים בקהילה; תיווך בין האדם לשירותים הקיימים; ניצול ידע על מדיניות מוסדות ממשלה וגופים נותני שירותים לטובת האזרח; ועוד.

תכנית ההשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית משלבת הכשרה מעשית והקניית ידע תיאורטי רלוונטי. הסטודנטים לומדים מבואות נדרשים, מתודות ומיומנויות שונות. הם לומדים לעבד נתונים ולנתח אותם, ובוחנים מגוון רחב של מטופלים: משפחות, נשים, ילדים, זוגות, אבות, אימהות, מבוגרים, אוטיסטים, נכים ועוד. בתכנית ההשלמה ניתנים לסטודנטים ידע בסיסי וכלים למיומנויות התערבות, ועל גבם הם מוסיפים ומפתחים ידע מקצועי ומיישמים אותו במסגרת ההתנסות המעשית. שימו לב, בחלק מן התכניות לא ניתן להמשיך למסלול קליני בתואר השני. חשוב שתבררו זאת מול מוסד הלימודים בו אתם מבקשים להשתתף בתכנית ההשלמות.

מתכונת הלימודים

תקופת ההשלמות אורכת ברוב המוסדות כשנה אחת. הלימודים העיוניים מרוכזים במהלך יום או יומיים בשבוע, כשאליהם מתווספת ההתמחות המעשית. קיימים מסלולים ישירים לתואר שני בעבודה סוציאלית, לאחר עמידה בתנאי מוסד הלימודים.

• אבחון פסיכוסוציאלי
  • בטחון סוציאלי
  • היכרות עם הקהילה
  • מדיניות הרווחה
  • שירותי רווחה אישיים
  • עבודה בקבוצות
  • התערבות במשפחות
  • המעבר לאמהות
  • בעיות בריאות אצל נשים
  • עבודה עם יחידים
  • תא משפחתי כיחידה חברתית

רוב מוסדות הלימוד דורשים מהמועמדים סיום תואר ראשון בממוצע 85 ומעלה, וזיקה למקצוע, כגון: ניסיון בעשייה חברתית, פעילות התנדבותית במסגרת טיפולית ועוד.

מוסדות הלימוד
  • המכללה האקדמית ספיר (שער הנגב - דרום) - במכללה האקדמית ספיר מתקיימת תכנית השלמות לתואר שני M.S.W בעבודה סוציאלית עם התמחות ילדים ובני נוער. משך התכנית 3 שנים.

• המכללה האקדמית תל חי (אצבע הגליל - צפון) - במכללה האקדמית תל חי אפשר ללמוד במסלול לתואר שני בעבודה סוציאלית לבעלי תואר אחר, מסול תלת שנתי שמציע לאקדמאים לרכוש מיומנויות התערבות ומחקר בעבודה הסוציאלית, בדרך להשתלבות במערכת הרווחה.

• אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע) - מציעה מסלול המשלב לימודי השלמה עיוניים והכשרה מעשית, הנערכים פעמיים בשבוע במשך ארבעה סמסטרים. סטודנטים המסיימים בממוצע 80 ומעלה, מתקבלים לתואר שני בעבודה סוציאלית.

• אוניברסיטת תל אביב – קיימת תכנית השלמה ותואר שני במסלול התערבות מתקדמת, האורכת שלוש שנים, ונערכת בשתי מתכונות לבחירה - עם תזה או ללא תזה. בשנה א' לומדים יום אחד מלא בשבוע, וביומיים נוספים עוברים הכשרה מעשית. החל משנה ב' הסטודנטים לומדים לתואר השני. המועמדים נדרשים לעבור קורסי קדם עוד לפני תכנית ההשלמה בנושאים: סטטיסטיקה, שיטות מחקר ומבואות בפסיכולוגיה וסוציולוגיה.

• האוניברסיטה העברית בירושלים - מציעה תכנית בת שלוש שנים, הכוללת שנת השלמה, ושנתיים לימודים לתואר המוסמך. בשנה א' מתקיימים הלימודים ביום מרוכז בשבוע, ונוספים להם שני ימי הכשרה שבועיים. התנאי להמשך הלימודים הוא ציון של 80 ומעלה.

• אוניברסיטת חיפה -  בשנה א' לומדים יומיים בשבוע במתכונת מלאה, ויומיים נוספים מוקדשים להכשרה מעשית. בשנה ב' ממשיכים בהשלמות ובו בזמן מתקדמים לתואר השני. המעבר משנה א' לשנה ב' מותנה בסיום כל החובות בקורסים, ובממוצע ציונים 85 ומעלה.

• אוניברסיטת בר אילן (רמת גן) - באוניברסיטת בר אילן אפשר ללמוד בתכנית להשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית MA לבעלי תארים בתחומים אחרים. הסטודנטים יכולים לבחור בין כמה התרכזויות במהלך התכנית, בהן התרכזות טיפולית, התרכזות פיתוח קהילתי והתרכזות שיקום.

צריך פרטים על השלמה לעבודה סוציאלית?

רוצה לדעת יותר על השלמה לעבודה סוציאלית?

מוסדות לימוד השלמה לעבודה סוציאלית
שאלות הגולשים בנושא