רוצה פרטים על השלמה לתואר ראשון בסיעוד?

לימודי השלמה לתואר ראשון בסיעוד לאחים ואחיות בפועל

רוצה לדעת על השלמה לתואר ראשון בסיעוד? אנחנו רוצים לעזור לך!

לימודי השלמה לתואר ראשון בסיעוד לאחים ואחיות בפועל

השלמה לקידום

בעבר, לימודי אחיות התקיימו בבתי ספר לסיעוד בלבד, במסלולים שאינם אקדמיים. לאור זאת, אחים ואחיות רבים המשמשים במקצוע זה, כבר שנים רבות, אינם בעלי תואר אקדמי. בשנים האחרונות נפתחו מסלולים ללימודי תואר ראשון בסיעוד במגוון רחב מאוד של בתי ספר לסיעוד ושל אוניברסיטאות. מלבד מסלולי לימודים הנמשכים ארבע שנים לתואר ראשון בסיעוד ומיועדים לחסרי כל הכשרה בתחום, בחלק מן המוסדות מציעים לאחים ולאחיות מוסמכים אפשרות להשלים את השכלתם לתואר ראשון במסלול לימודים מקוצר - מסלול לימודי השלמה לתואר ראשון בסיעוד.

על הלימודים

לימודי השלמה לתואר ראשון בסיעוד מוצעים בכמה וכמה מסלולים כיום, במוסדות לימוד שונים. בכל המסלולים, מטרת תכנית הלימודים היא להכשיר את הסטודנטים – בעלי הניסיון המעשי והידע המקצועי – במידע אקדמי משלים. ידע משלים זה מתמקד בעיקר בהתמחויות ובמחקר בתחום הסיעוד, בנושאים מתקדמים בענף זה, וכן בנושאים מתחומי הניהול, ובפרט ניהול מערכות בריאות.

מתכונת הלימודים

הלימודים בתכניות אלו נפרשים על פני כשנה וחצי עד שלוש שנים בהתאם למוסד הלימודים, אך ברובם ניתנת לתלמידים אפשרות לפרוש את הלימודים על שנים רבות יותר – ובדרך כלל עד חמש שנים. היקף הלימודים בכל התכניות הוא כ – 60 שעות סמסטריאליות. תכניות הלימודים מורכבות משיעורי חובה ומשיעורי בחירה – הן בתחומי הסיעוד והן בתחומים הניהוליים והמחקריים. במרבית תכניות הלימוד הסטודנטים אף נדרשים להשתתף בפרקטיקום ולהגיש סמינר מחקרי אחד לפחות.

בחלק מן המוסדות מציעים לסטודנטים מסלולים מרוכזים ללימודי סיעוד בשנתיים. במסלולים אלה נכללים לרוב סמסטרי קיץ שנלמדים ברצף עם הסמסטרים הרגילים. השיעורים מרוכזים במתכונת נוחה לאנשים עובדים.

הנה מבחר מייצג מן הנושאים הנלמדים בתכניות ללימודי השלמה לתואר ראשון בסיעוד:

• בריאות האישה
  • גרונטולוגיה
  • מיומנויות ניהול
  • תקשורת בין אישית
  • אמבריולוגיה
  • בריאות נפש בקהילה
  • חינוך לבריאות
  • כלכלת שירותי בריאות
  • סטטיסטיקה ושיטות מחקר
  • קהילה וסיעוד
  • פסיכולוגיה חיובית ושיטות ריפוי משלימות
  • התמחויות בסיעוד – פדיאטרי, פסיכיאטרי, אונקולוגי ועוד

קהל היעד ותנאי הקבלה

לימודי השלמה לתואר ראשון בסיעוד מיועדים לבעלי תעודת אח או אחות מוסמכים, מטעם משרד הבריאות. בנוסף, מרבית מוסדות הלימוד דורשים עמידה בתנאי הקבלה הרגילים של המסלול, הכוללים בדרך כלל רף מסוים של ממוצע ציוני תעודת הבגרות בשילוב ציון הבחינה הפסיכומטרית. עם זאת, חלק ממוסדות הלימוד מאפשרים קבלה על סמך תעודת בגרות בלבד או על סמך ציון הפסיכומטרי בלבד.

חתכי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד ויש לברר אותם במוסד הלימודים המבוקש. בנוסף לזאת, רוב תכניות הלימוד מעמידות רף קבלה של רמת "בינוני" לפחות באנגלית, וישנה חובת הגעה לרמת "פטור" בשפה זו עד סיום שנת הלימודים הראשונה. מועמדים שעברית איננה שפת אמם יידרשו לעבור בחינות מיון בשפה העברית (מבחן יע"ל).

מוסדות לימוד אפשריים

• האקדמית רמת גן: במכללה יכולים אחים ואחיות מוסמכים ללמוד בתכנית לימודי סיעוד ייעודית עבורם, אשר מביאה בחשבון את הניסיון שלהם בענף. מסלול זה כולל 96 נקודות זכות מהתכנית הארבע שנתית והוא נפרש על פני שישה סמסטרים שנלמדים ברצף.

• אוניברסיטת תל אביב – מקיימת תכנית לימודי תואר ראשון B.A לאחים ולאחיות מוסמכים. התכנית נפרשת על פני שנתיים אך ניתנת לפרישה לזמן ממושך יותר.

• האוניברסיטה העברית בירושלים – מציעה לימודי סיעוד במסלול לאחיות מוסמכות, הנפרש על פני שלוש שנים.

• אוניברסיטת חיפה – מסלול השלמה זה לתואר ראשון B.A בסיעוד באוניברסיטת חיפה נלמד במשך שנה וחצי, במתכונת של יומיים מלאים בכל שבוע. אוניברסיטת חיפה אף מקיימת מסלול לימודים זה בשלוחת נצרת.

• מכללת מבח"ר בני ברק – מכללה זו מקיימת מסלול לימודים לחרדים, הזהה במתכונתו למסלול של אוניברסיטת חיפה, ופועל בשיתוף מלא עם אוניברסיטה זו. הלימודים מתקיימים בבני ברק תוך שמירה על הפרדה מוחלטת בין גברים לנשים.

במרבית מוסדות הלימוד, לצורך סיום המסלול בהצלחה וקבלת תעודת תואר ראשון B.A בסיעוד, נדרשים התלמידים לנוכחות מלאה בכל השיעורים והתרגולים, וכן להשתתפות בהתנסות המעשית במלואה.

לסיכום

ההתפתחות האקדמית והדרישה להשכלה בעולם כולו בעשורים האחרונים, דורשת מכל אחד מאתנו להיות בעל השכלה אקדמית בתחומו, וזאת מלבד המקצועיות המעשית הנדרשת. תחום הסיעוד הוא אחד התחומים הכדאיים ביותר להשלמה אקדמית כיום, שכן ההתפתחויות הטכנולוגיות בתחומים כביוטכנולוגיה, מכשור רפואי וכדומה, דורשות אנשי ניהול בריאות מומחים ומקצוענים בתחומם. לימודי השלמה לתואר ראשון בסיעוד לאחים ואחיות בפועל מעניקים לכם את היכולת להרחיב את תחומי הפעילות המקצועית שלכם, להתמחות בענפים מסוימים בסיעוד, להשתלב בתפקידים ניהוליים, קהילתיים וכדומה, ואף ללמוד לתארים מתקדמים בתחום או בתחומים קרובים.

צריך פרטים על השלמה לתואר ראשון בסיעוד?

רוצה לדעת יותר על השלמה לתואר ראשון בסיעוד?

מוסדות לימוד השלמה לתואר ראשון בסיעוד
שאלות הגולשים בנושא
מה הבדל בין תואר לסיעוד לבין תואר לאחות מוסמכת.
.מה ההבדל בין סיעוד לאחות מוסמכת?
אפשר בגיל 33 להתחיל לימודי סיעוד אחות מוסמכת?
לימודי סיעוד או אחות מוסמכת
מה ההבדל בין לימודי סיעוד לאחות מוסמכת?
ההבדל בין לימודי סיעוד ללימודי אחות מוסמכת
תואר בסיעוד או רק דיפלומה של אחות מוסמכת?