לימודים לתואר שני בהנדסת חומרים
רוצה לדעת על ההטבות שניתן לקבל בעקבות הקורונה? רוצה לדעת על תואר שני בהנדסת חומרים? אנחנו רוצים לעזור לך! דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות. השוואת מחירים, מלגות, תנאי קבלה, מסלולים וכו'.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
המידע באתר הועיל ל92% מהגולשים.
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
נושאי לימוד
לימודי הנדסת החומרים עוסקים בטכניקות השונות לעיבוד חומרים ובקשר בין עלות לתועלת בתהליכי הייצור התעשייתים של חומרים. הנדסת חומרים עושה שימוש במגוון רחב של חומרים: חומרי מתכת, פולימרים סינתטיים או טבעיים. בוגרי לימודי הנדסת חומרים מתמקצעים בסוגי החומרים השונים ואמונים על התאמת החומרים בתהליך הייצור, יישום שיטות בדיקה של חומרים, פיקוח הייצור ומתן פתרון לבעיות הנדסיות שונות.
כאמור, עד לא מזמן תחום הנדסת החומרים היה נלמד במסגרת מסלול התמחות בלימודי הנדסת מכונות לתואר שני. כיום, בשל ההתפתחות של התעשייה המודרנית המכירה בצורך לחקור ולהבין את התכונות הרבות של החומרים שונים, מספר מוסדות לימוד ברחבי הארץ מציעים מסלול הנדסת חומרים לתואר שני כתחום עצמאי.
תחום הנדסת החומרים נמצא בתנופה בשל מגמות הייצור והפיתוח של מערכות ומוצרים חדשניים שדורשים שימוש בחומרים בעלי תכונות ייחודיות. הנדסת החומרים קשורה באופן ישיר ומשפיעה במידה רבה על הסביבה בה אנו חיים, ולפיכך, נראה כי תחום זה ימשיך להתפתח ולהוות תחום מרכזי בזירה הטכנולוגית והתעשייתית גם בשנים הבאות.
תוכניות לימוד
לימודי תואר שני בהנדסת חומרים מוצעים במסלול לימוד מחקרי, עם תיזה, ובמסלול יישומי, ללא תיזה. תוכניות הלימוד כוללות מגוון נרחב של נושאים, ביניהם: הנדסת פולימרים וחומרים פלסטיים, הנדסה ביוכימית, הנדסה ביורפואית, עיבוד חומרים קרמיים ועלמוליכות, הנדסת הסביבה, התפלת מים, חומרים קרמיים, תהליכי ייצור במיקרואלקטרוניקה, מטלורגיה, גידול גבישים וחקר תהליכים בשכבות דקות, ספיחה וקטליזה,תופעות מעבר ומכניקת הפלואידים, הנדסת ריאקטורים, תהליכי הפרדה, מערכות קולואידיות, חומרים מרוכבים, קורוזיה ואלקטרוכימיה, ביופיסיקה, מיקרומיבנה וננוטכנולוגיה, נוזלים מורכבים, מערכות חלקיקים, תופעות שטח, חומרים אלקטרוניים ועוד.
מה הם תנאי הקבלה?
יתקבלו למסלול זה מועמדים שיעמדו בכל תנאי קבלה אלו:
- בוגרי תואר ראשון במדעים B.Sc בהנדסה, בציון ממוצע 80 לפחות או בוגרי תואר ראשון במדעי הטבע עם ציון ממוצע של 85 לפחות. כמו כן יידרשו המועמדים לעבור ועדת קבלה.
- תנאי הקבלה עשויים להשתנות בין המוסדות השונים.
מהו משך זמן הלימודים?
-
אוניברסיטת תל אביב: האוניברסיטה הגדולה בישראל מעניקה תואר מוסמך בהנדסת חומרים מתקדמים, עם תזה (E.M) ובלי תזה מחקרית (M.S.C).
-
אוניברסיטת בן גוריון בנגב: בבאר שבע מציעה האוניברסיטה תואר שני במדעי החומרים, הנדסת חומרים מתקדמים, בתואר מגיסטר (M.S.C) אשר רשאים להרשם אליו בעלי תואר ראשון במדעים מדוייקים והנדסה בממוצע ציונים של 80 לפחות.
-
הטכניון: בטכניון, המכון הטכנולוגי לישראל אשר בחיפה ניתן ללמוד במסלול תואר שני בהנדסת חומרים מתקדמים במסגרת הפקולטה להנדסה, ומתמקדים בעיקר במגמות האלקטרואופטיות המפורסמות של הטכניון.