האם כדאי לך ללמוד לתואר הנדסאי?
רוצה לדעת על ההטבות שניתן לקבל בעקבות הקורונה? רוצה לדעת על הנדסאים - כדאי?? אנחנו רוצים לעזור לך! דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות. השוואת מחירים, מלגות, תנאי קבלה, מסלולים וכו'.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
המידע באתר הועיל ל92% מהגולשים.
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
הנדסאי - האם כדאי ללמוד?
על השאלה האם כדאי ללמוד להיות הנדסאי התשובה היא ברורה עבור האנשים אשר תחומים טכנולוגיים מרתקים אותם - בוודאי! הנדסאים הם מבוקשים מאוד בשוק העבודה ויש תחומים רבים ומגוונים שניתן ללמוד.
מקצועות ללימודי הנדסאי:
אתם יכולים ללמוד להיות הנדסאי רכב, הנדסאי אנימציה והדמיה, הנדסאי מכשור רפואי, הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, הנדסאי עיצוב תעשייתי, הנדסאי פלסטיקה, הנדסאי צילום ומדיה דיגיטאלית, הנדסאי בניין, סביבה, ביוטכנולוגיה ועוד ועוד.
האופציות הן בהחלט מגוונות וכמעט לכל התחומים הללו יש ביקוש רב. אם התחומים הללו מרתקים אתכם ואתם רוצים לקבל הכשרה מעשית בתחום, כדאי לכם ללמוד לקראת תואר הנדסאי.
רוצה לדעת יותר על לימודי הנדסאי?
- כמה באמת מרוויח הנדסאי? - כל המידע על משכורות הנדסאים
- ימים פתוחים להנדסאים - מתי יש יום פתוח בקרוב?
- פורום הנדסאים - תשובות על שאלות הגולשים
- רוצים לדעת מה ההבדל בין הנדסאי למהנדס? קראו על לימודי הנדסאי מול לימודי הנדסה
הנדסאי או מהנדס מה עדיף?
נשאלת השאלה, מדוע לא לעשות כבר תואר ראשון בלימודי הנדסה. תואר הנדסאי אינו נחשב לתואר אקדמי אז מדוע לא ללמוד לקראת תואר המקנה השכלה אקדמית? התשובות לכך הן מגוונות. ראשית, לא כולם מתקבלים ללימודי הנדסה, בנוסף לכך הלימודים הם ארוכים יותר (בדרך כלל 4 שנים) וקשים יותר.
לימודי ההנדסאות הם לא פחות מרתקים מלימודי ההנדסה, ולעיתים הצורך בשוק העבודה הוא דווקא להנדסאים מוכשרים. בנוסף, חשוב מאוד להדגיש כי הנדסאי, בכל תחום שהוא, הוא אחד מאנשי המקצוע החשובים בכל חברה, במיוחד בכל הקשור לצד הטכני.
להנדסאי טוב צריכה להיות אוריינטציה טכנולוגית יישומית וידע נרחב בנושאים טכנולוגיים רבים. אמנם מקצוע ההנדסה נחשב ליוקרתי יותר, אך אם אתם רוצים ללמוד מקצוע מבוקש תוך שנתיים, לכו על לימודי הנדסאות!
היכן לומדים לתואר הנדסאי וכמה זמן?
ניתן ללמוד להיות הנדסאי (בתחומים רבים ומגוונים) במספר מכללות בישראל, בין היתר - אורט ישראל - מינהל המכללות, מכללת הדסה ירושלים, בית הספר להנדסאים ולטכנולוגיה ספיר, עתיד-רשת מכללות טכנולוגיות ועוד. הכשרת הנדסאים נמשכת כשנתיים בדרך כלל (ולעיתים 3 שנים) והיא נעשית במסגרת של לימודי יום או לימודי ערב (לאנשים העובדים במשרות מלאות).
הגוף המפקח על הכשרה והסמכה של הנדסאים בישראל הוא המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע (מה"ט) אשר כפוף למשרד התמ"ת וכל מי שרוצה להיות מוסמך כהנדסאי חייב לעמוד בכל הדרישות והקריטריונים של גוף זה. לכן, חשוב לוודא כי בחרתם במוסד לימודים בו הלימודים מוכרים על ידי המכון להכשרה טכנולוגית (מה"ט).
מהן אפשרויות התעסוקה?
אפשרויות התעסוקה בתחום זה הן רבות ומגוונות. הבוגרים יוכלו להשתלב כהנדסאים בתחום בו למדו במסגרות רבות בשוק הפרטי או הציבורי ואף כעצמאיים. עם סיום לימודיהם משתלבים ההנדסאים בתחומים השונים בחברות הייטק, משרדי עיצוב, מפעלים, צוותי מחקר ופיתוח, חברות פרטיות במשק ועוד. ניתן כמובן לנסות ולהשתלב גם במגזר הציבורי או לנסות לפתח קריירה כעצמאיים.