הנדסאי מכשור רפואי בבית הספר להנדסאים של מכללת אשקלון
טכנולוגיה בשירות הרפואה
מכשירים רפואיים הם מוצרים טכנולוגיים, המשמשים את העוסקים במקצועות הרפואה לשם אבחון וטיפול במצבי חולי ובליקויים בריאותיים שונים; החל ממד החום הביתי המוכר לכולנו, וכלה במערכות הממוחשבות המורכבות ביותר. מגוון המכשירים הרפואיים הנמצאים כיום בשימוש בבתי החולים ומחוצה להם הוא רחב ומשוכלל מאי פעם, והוא ממשיך להתפתח כל הזמן. בישראל, למשל, למעלה מ - 40% ממאמצי הפיתוח בחממות הטכנולוגיות מושקעים בפיתוח של מכשור רפואי.
ריבוי החידושים בתחום מעלה את הביקוש לאנשי מקצוע מיומנים, בעלי תשתית תיאורטית באנטומיה ופיזיולוגיה, וידע טכני נרחב באלקטרוניקה וברפואה. בבית הספר להנדסאים של המכללה האקדמית אשקלון מציעים מסלול להכשרת הנדסאים, המתקיים בשיתוף פעולה עם מוסדות רפואיים מובילים ברחבי הארץ.
תכנית הלימודים
לימודי הנדסאי מכשור רפואי מכשירים את המשתתפים לבצע בדיקות אבחנתיות באמצעות עזרים מכאניים ואלקטרוניים. הסטודנטים לומדים כיצד לכייל את הציוד, לאתר תקלות, לבצע פעולות תחזוקה ותיקונים בסיסיים, וכן לעבד לערוך את תוצאות הבדיקות. הם רוכשים ידע בסיסי במתמטיקה, פיזיקה, ביוכימיה וכימיה, ומתמחים במקצועות קליניים שונים כגון רפואה פנימית, נוירולוגיה, רפואת נשים ועיניים, קרדיולוגיה ועוד.
מתכונת הלימוד
הלימודים במגמה למכשור רפואי מתפרשים על פני שלוש שנים, במתכונת של לימודי בוקר או במסלול משולב. הם כוללים קורסים עיוניים במקצועות כללים, שיעורי בסיס ומקצועות התמחות וכן לימודים מעשיים מגוונים המועברים במעבדות. בסיומם על המשתתפים להגיש עבודת גמר יישומית, המסכמת במסגרתה יביאו לידי ביטוי את הידע הרב שרכשו.
נושאי הלימוד
|
|
תנאי קבלה
כדי להתקבל ללימודים במסלול הנדסאי הנדסה רפואית יש להציג תעודת בגרות מלאה עם ממוצע ציונים של 80 לכל הפחות. אפשרות נוספת הפתוחה בפני המועמדים, היא לקחת חלק במכינה טכנולוגית המתקיימת בבית הספר, שעל מנת להתקבל אליה די להיות בוגרי 12 שנות לימוד. בסיום הלימודים במכינה יוכלו הסטודנטים להמשיך לתואר הנדסאי, במידה ויעמדו בהצלחה בבחינות החיצוניות במתמטיקה, אנגלית ועברית.
סגל הוראה
צוות המורים במגמה כולל מרצים ותיקים ומקצועיים בעלי התמחויות שונות ובהן: ביולוגיה של התא, מדעי הרפואה, וירולוגיה, אלקטרו-פיזיולוגיה, פרמקולוגיה, שיווק מכשור רפואי ועוד.
תעודה
בסופה של ההכשרה ולאחר השלמת כל החובות האקדמיים, מקבלים הסטודנטים דיפלומה של הנדסאי הנדסה רפואית עם התמחות במכשור רפואי. התעודה מאפשרת לבוגרים להשתלב בעבודה במרכזים רפואיים ובפיתוח מוצרים רפואיים, וכן להמשיך את לימודיהם במוסדות אקדמיים במסלולים לתואר ראשון בלימודי הנדסה.