רוצה פרטים על תעודה בהוראת מחוננים ומצטיינים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הכשרת מורים לחינוך תלמידים מחוננים ומצטיינים

רוצה לדעת על תעודה בהוראת מחוננים ומצטיינים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

קורס הוראת מחוננים ומצטיינים

לתלמידים בעלי כשרונות יוצאי דופן מגיע יחס מיוחד וכשהם מקבלים כלים לממש את הפוטנציאל שלהם - כולנו מרוויחים. משרד החינוך משקיע מאמצים רבים באיתורם ובטיפוחם של המחוננים והחל משנת תשע"ה אך ורק עובדי הוראה המתמחים בכך יוכלו ללמד אוכלוסייה זו. במהלך ההכשרה מתעצבת זהותו של המורה כאיש מקצוע המסוגל לגלות גמישות ויצירתיות, באופן המכיל את הצרכים היחודיים של תלמידיו.

למי מיועדים הלימודים?

קורסים להוראת מחוננים ומצטיינים מיועדות לרכזים, ליועצים, למנהלים, למחנכים ולמורים מקצועיים במסגרות לטיפוח מחוננים וכן לעובדי הוראה נוספים בעלי עניין בקידומם של מצטיינים במערכת החינוך.

מסלול הלימודים נועד להכשיר מורים מומחים לחינוך והוראה בקרב תלמידים בעלי יכולות גבוהות במיוחד תוך דגש על פיתוח גישה הוליסטית ועל הבנה של הצרכים הייחודיים לתלמידים מחוננים במישורים שונים - קוגניטיבי, חברתי ורגשי. המשתתפים יכירו כלים פדגוגיים ודידקטיים שונים ויתנסו בהם בשטח, על מנת שיוכלו לפתח תכניות לימודים ייעודיות בבתי ספר יסודיים, בחטיבות הביניים וכן בחטיבה העליונה. ההכשרה מעודדת פיתוח של התבוננות עצמית החוקרת ושואפת לקידום המצוינות בהוראה מתוך מודעות ומחויבות.

הלימודים אורכים שנתיים וכוללים בסך הכול 240 שעות. הם מתקיימים במתכונת חד שבועית, לרוב בשעות אחר הצהריים והערב וכוללים העמקה תיאורטית, סדנאות, התנסות במחקר ופן יישומי - אינטגרטיבי. המסלול כולל מטלות שוטפות וכן הגשה של עבודת גמר המסכמת ומיישמת את הנלמד.

המעבר בין השנה הראשונה לשנייה מצריך בעמידה בחובת הנוכחות, בציון משוקלל של 80 לפחות בתרגילי ההגשה וכן בהמלצת מרכז התכנית. הקורס מוכר לגמול השתלמות במסגרת "אופק חדש" לדרגות 7 עד 9 וזאת בכפוף להנחיות משרד החינוך.

• פסיכולוגיה של מחוננות
  • שיח מחוננים
  • הוראה בגישה הוליסטית
  • תהליכי איתור
  • הפרעות קשב בקרב מחוננים
  • היבטים סביבתיים
  • מודלים שונים להערכת אינטליגנציה
  • לימוד מבוסס חקר
  • מאפיינים רגשיים של ילדים מחוננים
  • מומחיות וכישרוניות
  • איתור מצוקות והתמודדות עם תת הישגיות
  • חשיבה מסדר גבוה
  • צרכים רגשיים וחברתיים של בנות מחוננות
  • הורים לילדים מחוננים
  • פתרון בעיות ויצירתיות
  • גורמים חיצוניים ופנימיים המשפיעים על מימוש הפוטנציאל
  • מבחנים ודרכי הערכה
  • העצמת תלמידים מצטיינים באמצעות הקבוצה הלומדת

מועמדים הולמים הינם בעלי תואר ראשון, תעודת הוראה וותק של שנתיים או שלוש בהוראה. בעת הרישום, עליהם להציג קורות חיים ומכתב המלצה ממנהל בית הספר או ממפקח המכיר את עבודתם והם יעברו ראיון אישי. בוגרי תואר ראשון המלמדים בפועל במרכזי מחוננים למיניהם יוכלו להתקבל למסלול גם ללא תעודת הוראה.

שכר לימוד

עלותה של ההשתלמות נעה בין 2,200 לבין 3,400 שקלים לשנה, כאשר על סכום זה יש להוסיף בדרך כלל דמי רישום חד פעמיים בסך 150 שקלים. עובדי מערכת החינוך ייהנו מסבסוד שכר הלימוד וישלמו 990 שקלים בלבד לשנה. כמו כן, מורים בשנת שבתון ישלמו עבור ארבע שעות שבועיות על פי התעריף של קרן ההשתלמות לכל שנת לימודים.

בוגרי המסלול זכאים בתום השנתיים לקבל תעודה בחינוך המעידה על התמחות בהוראת מחוננים מטעם מוסד הלימודים ומשרד החינוך.

מוסדות

• אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע) – במסגרת הפקולטה למדעי החברה והרוח, ביחידה לקידום המקצועיות בחינוך.

• האוניברסיטה העברית בירושלים – במסגרת המחלקה לפיתוח מקצועי ולהשתלמויות בבית הספר לחינוך.

• אוניברסיטת תל אביב – המרכז האוניברסיטאי לפיתוח אנשי סגל בהוראה, במסגרת בית הספר לחינוך.

• המכללה האקדמית לחינוך אורנים (טבעון)

• המכללה האקדמית חינוך על שם א.ד. גורדן (חיפה)
שירות אישי חינם

צריך פרטים על תעודה בהוראת מחוננים ומצטיינים?

רוצה לדעת יותר על תעודה בהוראת מחוננים ומצטיינים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תעודה בהוראת מחוננים ומצטיינים