היחידה ללימודי המשך באוניברסיטת חיפה

רוצה לדעת על לימודים בנושאי קורסים בפסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על לימודי המשך חיפה.

אוניברסיטת חיפה - היחידה ללימודי המשך

הכשרה מקיפה למטפלים

על מוסד הלימוד

היחידה ללימודי המשך של אוניברסיטת חיפה מציעה מגוון קורסים לפיתוח מיומנויות מקצועיות במקצועות הטיפוליים. ביחידה מתקיימים מסלולים רבים ללימודי תעודה, בנושאים כמו פסיכותרפיה, הנחיית קבוצות, בריאות, רווחה, טיפול בקשישים ותרפיה אלטרנטיבית. התכניות עוסקות בסוגיות עדכניות וחדשניות בענפי הידע הללו וכוללות גם התנסות מעשית בטיפול בליווי של סגל המרצים.

מסלולי לימוד ביחידה ללימודי המשך

פסיכותרפיה

ביחידה ללימודי המשך מציעים קורסים להכשרת מטפלים בפסיכותרפיה ולטיפול ממוקד באוכלוסיות שונות כמו בני הגיל השלישי ואנשים עם מוגבלות. חלק מהתכניות משלבות עקרונות מן הרפואה המשלימה ועוסקות בקשר שבין הגוף לנפש.

הנה קורסי הפסיכותרפיה שמוצעים ביחידה:

• פסיכותרפיה בגישה פסיכואנליטית: תכנית זו מעניקה למטפלים היכרות עם מגוון גישות בפסיכותרפיה ומקנה מיומנויות טיפול מעשיות. זוהי תכנית תלת שנתית שכוללת גם הדרכה אישית וסמינר קליני.

• פסיכותרפיה משלבת גוף נפש ורוח: קורס גוף נפש למטפלים בשיתוף עם מרכז "שילוב". הקורס, שאורכו שלוש שנים, כולל עקרונות במיינדפולנס, פסיכולוגיה בודהיסטית והאקומי.

• "הדרכה על הדרכה": קורס שמכשיר מטפלים בגישות הולסיטיות של גוף ונפש וגם מדגיש מיומנויות הדרכה. התכנית כוללת פרקטיקום מעשי.

• טיפול מיני: קורס טיפול מיני מכשיר מטפלים במקצועות הרפואה והפסיכולוגיה לסייע למטופלים במגוון בעיות במיניותם.

• הדרכה, ייעוץ וטיפול מיני לאנשים עם מוגבלויות: הקורס, שאורכו כשנתיים, מעניק כלים למטפלים להעניק טיפול בתחומי המיניות למטופלים עם מוגבלות פיזית, חושית, נפשית או קוגניטיבית.

• טיפול בנפגעי ובנפגעות תקיפה מינית: קורס טיפול בנפגעות תקיפה מינית מתפרש על פני כ - 180 שעות לימוד וכולל פרקטיקום. במהלכו, לומדים כיצד ניתן לסייע לפגיעות בתקופת הילדות והבגרות.

• קורס CBT אינטגרטיבי: קורס CBT מכשיר מטפלים להיכרות עם התרפיה ההתנהגותית קוגניטיבית. ניתן ללמוד במסלול בסיסי בן שנה או בתכנית מורחבת בהיקף של שנתיים.

• התמקדות ככלי טיפולי: מסלול דו שנתי זה מעניק למטפלים כלים לשימוש בגישת הפסיכותרפיה מכוונת ההתמקדות (Focusing Oriented Therapy). קורס התמקדות מתקיים בקמפוס "שילוב" בקריית טבעון.

• טיפול נפשי בגיל השלישי: התכנית מכשירה מטפלים לסיוע נפשי ורגשי לקשישים. הקורס כולל כ - 10 מפגשים שבועיים ופרקטיקום מעשי.

• טיפול גוף ונפש בדיכאון: הקורס מעניק כלים ישומיים למטפלים לסיוע במגוון מצבים של דיכאון.

• התערבות טיפולית בראיה משפחתית: הקורס מקנה מיומנויות לטיפול משפחתי ולסיוע להורים ולילדיהם.

• קורס טיפול באכילה רגשית: קורס טיפול באכילה רגשית מעניק מגוון כלים הוליסטיים ואלטרנטיביים שיכולים לסייע למטופלים לגבש תפישה בריאה בנוגע למזון.

• הנחיית קבוצות מבוסס מיינדפולנס: קורס הנחיית קבוצות שעוסק בסיוע באמצעות מיינדפולנס, מדיטציית הקשיבות. התכנית כוללת כ - 148 שעות.

• מיינדפולנס במרחב הקבוצתי: קורס בן עשרה מפגשים שמכשיר מטפלים לסיוע לקבוצות דרך המיינדפולנס, תוך כדי לתרגול עצמי.

הנחיית קבוצות

• קורס הנחיית קבוצות בגישה הפסיכו דינמית: תכנית דו שנתית שמכשירה מטפלים להנחיית קבוצות בגישה הפסיכודינמית. התלמידים לומדים על גישות פסיכואנליטיות שונות, על מקום המנחה ועל תהליכים בקבוצה.

זקנה

• קורס מנהלי מערכת לטיפול בזקנים: התכנית, שאורכה כשני וחצי, מכשירה מנהלים למוסדות ולמסגרות דיור לקשישים, בין היתר ניהול בתי אבות, בתי חולים סיעודיים ומסגרות דיור מוגן.

בריאות

• קורס דולות והכנה ללידה: קורס דולות מכשיר את המשתתפים לליווי נשים במהלך ההיריון והלידה ומשלב גם הכשרה לניהול של קורסי הכנה ללידה.

• קורס ליווי לאחר לידה - פוסט פארטום דולה: הקורס, שכולל 32 מפגשים, מכשיר מטפלים ומטפלות ללווי של נשים לאחר הלידה ולתמיכה לאימהות ולמשפחות בראשית חייו שם התינוק.

• קורס GCP וניהול ניסויים קליניים: קורס GCP עוסק במערכות הבקרה והפיקוח על ניסויים קליניים ברפואה ובתעשיית התרופות.

• קורס GCP ותכנון ניסויים קליניים למתקדמים: קורס מתקדם ב - GCP, המיועד לבוגרי הקורס הבסיסי המעוניינים להרחיב את הכשרתם הקלינית בתהליכי רגולציה על מחקרים רפואיים.

• קורס טיפול במנותחים בריאטרים: הקורס מעניק כלים לרופאים ולתזונאים בנוגע לניתוחים במצבי השמנת יתר. הקורס עוסק בתהליך ההערכה לפני הניתוח ובליווי המטופלים לאחריו.

• קורס הולדה בעידן טכנולוגי: הקורס עוסק בהיבטים האתיים והמשפטיים שכרוכים בתהליכי הפרייה מלאכותית, פונדקאות וטיפולי פוריות.

רווחה

• קורס סיוע רוחני הוליסטי: הקורס עוסק בגישות הוליסטיות ואלטרנטיביות לסיוע נפשי ורגשי למטופלים.

• קורס מדריכים לסטודנטים בעבודה סוציאלית: הקורס, שמיועד לעובדים סוציאליים, מכשיר אותם לשמש מדריכים של סטודנטים ללימודי עבודה סוציאלית במהלך לימודי השדה שלהם.

• קורס פוטו תרפיה: קורס פוטותרפיה מכשיר מטפלים לשימוש בצילום ובאמצעים יצירתיים כדי לסייע למטופליהם.

• קורס אוטוביוגרפיה ווקאלית רשומה בגוף: קורס טיפול בקול מכשיר מטפלים לעזור למטופליהם באמצעות הקול והתנועה ובדרכים בלתי מילוליות.

• קורס מנדלה: קורס מנדלה מעניק כלים לאבחון ולטיפול באמצעות ציור של מנדלות לילדים ולמבוגרים.

• קורס פסיכולוגיה משפטית: תכנית בת 13 מפגשים שעוסקת בסוגיות משפטיות ואתיות בפסיכולוגיה ובפסיכותרפיה. התלמידים עוסקים בפסיכולוגיה פורנזית ובכתיבת חוות דעת לבתי המשפט.

תכנית בטיפול באמצעות אמנות - סטאז' מעשי

במסגרת התכנית המשתתפים משלימים את 960 שעות ההכשרה המעשית שנדרשת עבור בוגרי התואר השני בטיפול באמצעות אמנות. המשתתפים לוקחים חלק בסדנאות קליניות שבועיות ובהתנסות פרקטית בקליניקות.

טיפים ממומחים בנושא קורסים בפסיכולוגיה
ורדה רזיאל ז`קונט
הפסיכולוגית ואשת התקשורת ורדה רזיאל ז'קונט מאמינה שאמפתיה ואכפתיות הם כלי חשוב לכל מטפל. "התכונות החשובות למטפלים טובים הן התעניינות עצומה באנשים, וגם יושר פנימי וחיצוני בלתי מתפשר. כמובן שגם אי אפשר בלי ניסיון שקשור בתובנות לגבי החיים, שחלק מהם רוכשים תוך כדי העבודה."
ורדה רזיאל ז`קונט
פסיכולוגית, סופרת, עיתונאית ואשת תקשורת