קורס הוראה מתקנת בגמרא לגברים חרדים בלומדה - המכון החרדי ללימודי מקצוע

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודים לדתיים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על קורס הוראה מקדמת בגמרא לגברים חרדים - לומדה.

קורס להוראה מקדמת בגמרא לגברים חרדים בלומדה – המכון החרדי ללימודי מקצוע

חמלה בדרך התורה

לימוד תורה וגמרא הוא אחת המצוות המרכזיות בעולמם של גברים יהודים דתיים, ועם זאת – לא כולם מסוגלים למלא אחריה ללא סיוע מיוחד. קיימים נערים וילדים שזקוקים לעזרה פרטנית כדי להצליח ללמוד תורה, ודבר זה על פי רוב אינו מתאפשר במערכת החינוך הציבורית. בקורס להוראה מקדמת בגמרא לגברים חרדים בלומדה – המכון החרדי ללימודי מקצוע, מציעים לכם לרכוש מקצוע שהוא כולו עבודת קודש.

על הלימודים במכון

הלימודים בקורס להוראה מתקנת נערכים במסלול המיועד לגברים בלבד, ומטרתם להכשיר אנשי חינוך מקצועיים, הבקיאים הן בשיטות ללימוד פרטני ולחינוך מיוחד, והן בעולם לימוד התורה והגמרא. באופן זה, בוגרי הקורס יוכלו לסייע ללומדים מתקשים, ולהעניק להם אפשרות ללמוד תורה בדרך המתאימה להם באופן ספציפי.

תכני הלימוד

הסטודנטים בקורס להוראה מקדמת בגמרא מקבלים רקע עיוני מקצועי בחינוך והוראה ובנושאים פסיכולוגיים כהתפתחות הילד ולקויות למידה, ומכירים את הדרכים ואת השיטות להוראה יחידנית. לאחר מכן, הם לומדים להתאים שיטות אלו לילדים בעלי קשיים שונים ולבנות להם תכניות לימוד, וכן להתאים את הלימוד למקצוע הגמרא על מאפייניו הייחודיים. נדבך חשוב נוסף שלומדים הסטודנטים בקורס הוא כיצד לבצע את העבודה באופן מערכתי, ומתוך שיתוף פעולה עם הורי הילד ועם מוריו הנוספים – כך שהסיוע והתוצאות יהיו משביעי רצון וניכרים בפועל.

• התפתחות חשיבתית ורגשית
  • דימוי עצמי
  • כלים טכנולוגיים לסיוע בלמידה
  • כישורי למידה
  • בעיות קשב וריכוז ולקויות שפה
  • דרכים לטיפול
  • יצירת קשר בין התלמיד והמורה
  • זיהוי סגנונות לימוד
  • ניהול מעקב וביקורת על התהליך
  • גמרא וכישורי חשיבה
  • סוגי קשיים וביטויים בלימוד גמרא
  • מאפייני לימוד הגמרא
  • אסטרטגיות להקניית מיומנויות למידה
  • בניית תכניות לימודים
  • סוגי לקויות למידה – פיזיולוגיות, נוירולוגיות

הקורס להוראה מקדמת בגמרא במכון לומדה נלמד בהיקף של 200 שעות לימוד אקדמיות, בתוספת 40 שעות עבודה מעשית. ההכשרה המעשית היא חלק אינטגרלי מן המסלול, ובמסגרתה מתנסים הסטודנטים הלכה למעשה בתיאוריות הנלמדות: הם מכינים תכנית עבודה לשני תלמידים, מבצעים את תהליך הלימוד הפרטני בפועל, ועוקבים אחרי שלבי ההתפתחות בתהליך. הכשרה זו נערכת בליווי ובהשגחה של אנשי הצוות המקצועי המלמדים בקורס. מתכונת הלימוד בקורס היא פעם או פעמיים בכל שבוע, בשעות אחר הצהריים והערב. לבית הספר סניפים בירושלים ובביתר.

קהל היעד ותנאי הקבלה

הלימודים בקורס מתאימים במיוחד למי שמבקשים לעבוד בתחום החינוך ונמשכים אליו, לבעלי יכולת לתקשורת טובה עם ילדים ועם נוער ולבעלי מחשבה יצירתית. לצורך קבלה למסלול נדרשים המועמדים להוכיח רקע ישיבתי וידע בתחום הגמרא, וכן רקע קודם בהדרכה מסוגים שונים. בנוסף, עליהם לעבור בהצלחה ריאיון קבלה אישי ומבחן התאמה.

הסמכה ואפשרויות התעסוקה

בתום הלימודים במסלול זה יזכו הבוגרים שעמדו בהצלחה בכל דרישותיו בתעודת גמר מטעם המכון עצמו, ומטעם "מרכז יד צבי". לאחר מכן, הם יוכלו להשתלב כחונכים במוסדות חינוך ציבוריים ופרטיים, בתלמודי תורה, במסגרת חינוך מיוחד, במכוני למידה, וכן לעסוק בתחום באופן עצמאי ולסייע לתלמידים מתקשים.

למידע נוסף לחצו: מכון לומדה - המכון החרדי ללימודי מקצוע

עוד מסלולי לימוד - מכון לומדה