תואר בביוכימיה ומדעי המזון של האוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על ההקלות בעקבות משבר הקורונה? רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעים?

 

 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

 

 

הגעת לדף עם מידע על ביוכימיה, מדעי המזון - האוניברסיטה העברית.

המידע באתר הועיל ל92% מהגולשים.

 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר ראשון בביוכימיה ומדעי המזון של האוניברסיטה העברית

 

האוניברסיטה העברית מציעה תוכנית ללימודי תואר ראשון בתחום מגוון ואיכותי בחוג לביוכימיה ומדעי המזון. תוכנית הלימודים מתקיימת בפקולטה לחקלאות שברחובות הידועה באופייה הביתי והנעים. סגל המרצים בחוג נחשב לסגל מוביל בעל שם ומוניטין בינלאומי של מחקר ומצוינות אקדמית. תוכנית הלימודים כוללת מגוון של קורסים במדעי הכימיה, הפיסיקה, המתמטיקה והביוכימיה.

 

החל מהשנה השנייה ללימודים, הקורסים מתמקדים בלימודי ביוכימיה ובנושאים בטכנולוגיה של המזון, כאשר קיימת אפשרות בחירה בין שני תחומי התמחות: חקלאות כלכלה ושיווק או חקלאות ואיכות הסביבה. תוכנית הלימודים מעניקה ידע מעמיק בטיפול בתוצרות חקלאיות בכל השלבים השונים, החל מהשדה ועד שהתוצרת מגיעה לידי הצרכן. הקורסים השונים עוסקים בנושאים כגון: טכנולוגיות של מזון, ייצור יין, טכנולוגיות אפיה, אריזה ואחסון של מזון, שימוש בפולימרים בתעשיית המזון ועוד. במהלך הלימודים הסטודנטים רוכשים ידע מקיף במחקר הביוכימי ותעשיית המזון.

 

חטיבות התמחות

 

החוג לביוכימיה ומדעי המזון כולל בתוכו את לימודי חטיבות ההתמחות הבאות:

 

  • חטיבת חקלאות ואיכות הסביבה - בעקבות המגמה הגוברת למודעות בנושאי איכות הסביבה, ההתייחסות לבעיות סביבתיות מצריכה ידע נרחב ובעלי מקצוע בתחום. החקלאות נפגעת מזיהום הסביבה אך מאידך, היא תורמת לשטחים ירוקים ולזיהום הסביבה. ההתמחות בתחום זה עוסקת בפתירת בעיות העולות מיחסי הגומלין המצויים בין איכות הסביבה והחקלאות.

 

  • חטיבת "חקלאות כלכלה ושיווק - מטרת ההתמחות היא להכשיר את הסטודנטים לעסוק במקצועות השיווק בתחומי הביוטכנולוגיה, החקלאות, תעשיית המזון והתיירות. תוכנית הלימודים כוללת קורסים העוסקים בערוצי השיווק השונים למוצרי מזון וחקלאות, בארץ ובחו"ל.

 

לימודי חטיבות ההתמחות מתחילים בשנה השנייה ללימודי התואר הראשון.

 

תוכנית לימודים

 

תוכנית הלימודים לתואר ראשון בביוכימיה ומדעי המזון הינה בהיקף של 150 נ"ז הכוללות:

 

  • 54 נ"ז בשנה הראשונה ללימודי התואר
  • 47 נ"ז בשנה השנייה ללימודי התואר
  • 33.5 נ"ז בשנה השלישית והאחרונה ללימודי התואר
  • קורסי בחירה להשלמת מכסת נ"ז בקורסי בחירה הנלמדים בשנה השנייה והשלישית ללימודי התואר.

 

נושאי הלימוד

 

תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסי חובה ובחירה, להלן רשימה של קורסים לדוגמא:

 

מבוא לחשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי מורחב מבוא למדעי המזון - עקרונות ותהליכים
חקלאות ואיכות הסביבה - פרקים נבחרים טכנולוגיה של פרי הדר ומוצריו
מחברה חקלאית לחברה מתועשת מיקרוביולוגיה וסניטציה של מזון
מבוא להיסטוריה ולפילוסופיה של המדע בתכונות פיזקליות של מזונות
ועוד...  

 

תנאי קבלה

 
הקבלה ללימודי ביוכימיה ומדעי המזון באוניברסיטה העברית יכולה להתבצע בכמה ערוצים -


הערוצים הראשיים מתבססים על הציון הפסיכומטרי הרב תחומי או הציון הפסיכומטרי בדגש כמותי, תוך שקלולו עם ממוצע הבגרויות. ממוצע הבגרויות הנדרש לקבלה ישירה הוא לפחות 10.75, הציון הפסיכומטרי הנדרש לקבלה ישירה לבעלי זכאות לבגרות הוא 725 לפחות.


נוסף על כך, קיימים ערוצי קבלה נוספים -

 

  • ערוץ קבלה בהתאם לשקלול הפסיכומטרי וציוני המכינה במשקל של 50% לפסיכומטרי ולמכינה.
  • קבלה על סמך ציון בפסיכומטרי וממוצע הציונים בתואר בוגר, במשקל של 50% לתואר ולפסיכומטרי.
  • קבלה על סמך שקלול הציונים בפסיכומטרי, בבגרויות ובלימודים אקדמיים היא אפשרית, יש צורך לפנות למדור הקבלה והרישום של האוניברסיטה כדי לבדוק את סיכויי הקבלה במקרה זה.
  • עבור מועמדים מעל גיל 30, ישנה אפשרות קבלה ישירה לבעלי ציון פסיכומטרי רב תחומי או כמותי 650 ומעלה.


חשוב להדגיש כי כל המועמדים בכל הערוצים נדרשים לעמוד בתנאי סף ובהם הגעה לרמת אנגלית "בסיסי" לפחות או לציון 85 ומעלה במבחן מיון באנגלית. כמו כן, מועמדים בוגרי תיכונים שבהם שפת ההוראה אינה עברית נדרשים לציון 105 במבחן רמה בעברית. מועמדים שברשותם בגרות במתמטיקה ברמת 3 יחידות או בגרות במתמטיקה ברמת 4 יחידות בציון פחות מ - 90, או בגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות לימוד בציון הנמוך מ - 75 נדרשים להשלים את התכנים החסרים באמצעות מעבר מכינה במתמטיקה או במסגרת אחרת בהתאם להנחיות האוניברסיטה.

 

יש לציין כי תנאי הקבלה עשויים להשתנות מעת לעת.

 

משך הלימודים ותעודות

 

תוכנית הלימודים אורכת שלוש שנים אקדמיות המתפרסות על גבי שישה סמסטרים בסופם מוענקת לסטודנט תעודת תואר ראשון B.Sc.Agr בביוכימיה ומדעי המזון.

 

אפשרויות תעסוקה

 

עבור בוגרי התואר יפתחו דלתות מרובות של אפשרויות תעסוקה בתעשיית המזון, תעשיית התרופות, בחברות אחסון ואריזה של מזון, בפיתוח מוצרי מזון, במפעלי ביו-טק, בתעשיית ההיי טק, בביצוע מבחני ובדיקות איכות של מזון, במשרד החקלאות, במשרד להגנת איכות הסביבה ועוד. בנוסף בוגרי התואר יכולים להמשיך ללמודים מתקדמים ולהעמיק את ידיעותיהם בתחום.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

חוות דעת של סטודנטים על ביוכימיה, מדעי המזון - האוניברסיטה העברית

התקבלו 17 דירוגיםבציון ממוצע: 4.3 מתוך 5

האוניברסיטה העברית בירושלים
26/12/2018

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אני לומדת בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, שנמצאת ברחובות. זה פקולטה קטנה , המקום כל כך יפהיפה קרא עוד...

על הקמפוס

מקום קטן ויפה, אגודת הסטודנטים אצלנו מדהימים ודואגים שתמיד יהיה פעילויות כיפיות!

טיפים

אני ממליצה להגיע בראש פתוח לתואר, זה באמת קשה בהתחלה אבל אני נהנת מזה ומהלמידה

האוניברסיטה העברית בירושלים
09/11/2017

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אני מזרחי שקל לו לא לאהוב אץ הכל אבל אני ממש מאושר פה אץמול התחלתי ללמןד ב8 והלכתי הבית רק ב23:00 הא קרא עוד...

על הקמפוס

מקום גדול נוח יש פה מענה לכל דבר שאני צריך ללמוד המזכירות נותנות מענה לכל בעיה באופן יולר מדי טוב וה קרא עוד...

טיפים

אל תמהרו ללמוד תבדקו טוב טוב מה אתם רוצים ללמוד ולעשות בו ומה יוביל אותכם לאושר בעתיד כסף לא פרמטר קרא עוד...


לכל חוות הדעת
ssssssssss

פורום לימודי מדעים

תואר ראשון ותואר שני רצוף
רן
ללא תגובה
קבלה לאופטיקה ואפשרויות תעסוקה אחרי הלימודים
עינב רבאח
1 תגובות
כימיה או ביולוגיה
כימיה או ביולוגיה
1 תגובות
יש ביקוש לביולוגים ימיים בארץ?
ליה
1 תגובות
התלבטות בין מדעי המחשב לביוטכנולגיה
מאיר שובקס
1 תגובות
איזה תחום ללמוד כדי לעסוק בפיתוח תרופות?
קטיה
1 תגובות
האם ללמוד רפואה פנימית ואז מדעים מדויקים או ישר מדעים מדויקים?
דניאל יעקב
1 תגובות
לכניסה לפורום

מעל 28,852 סטודנטים
המליצו והצביעו על מוסדות לימוד

חפשו חוות דעת על המסלול
ומוסד הלימודים שמעניין אתכם
למשל: אוניברסיטת חיפה, הבינתחומי ...
למשל: מנהל עסקים, משפטים...

חוות דעת של סטודנטים על מוסדות לימוד

  • 4.1

    האוניברסיטה הפתוחה1,259 חוות דעת

  • 4.1

    הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל547 חוות דעת

  • 4.1

    מכון טכנולוגי חולון588 חוות דעת

טיפים ממומחים בנושא מדעים

פרופ` כרמית לוי
פרופסור כרמית לוי מאמינה שבעולם המחקר המדעי יש מגוון של אפשרויות וגם סיפוק רב. "מדע זה תחום מדהים. זה לצאת למסע ולהגיע לראש הר ולדעת שאת הראשונה בעולם שהגעת למקום הזה. זה הגילוי שלך. כשהוא מתפרסם במאמר מדעי תחושת הסיפוק אדירה."
"בדרך לשם יש הרבה עבודה קשה... חשוב לדעת לחשוב מחוץ לקופסה ולגלות יצירתיות ועוצמה אישית. צריך גם המון מוטיבציה שמהווה מנוע פנימי לתהליך."
פרופ` כרמית לוי
חוקרת סרטן ישראלית
ד"ר ליאת יקיר
"למי שנמצאים בתחילת דרכם, יקיר ממליצה לשלב בין ביולוגיה, גנטיקה ומדעי המוח לבין מדעי המחשב. "כיום, גם הביולוגיה זקוקה לכוח מחשוב אדיר כדי לעשות מחקרים. גנטיקה עושים במחשב היום, בעיקר גנומיקה, השוואה בין רצפים, וביואינפורמטיקה."
ד"ר ליאת יקיר
ביולוגית, בוגרת המחלקה לגנטיקה מולקולרית במכון ויצמן למדע
Whatsapp Whatsapp