רוצה פרטים על מבחן יעל?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס יעל - הכנה לבחינת יעל

רוצה לדעת על מבחן יעל? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מבחן יע"ל

 

שימו לב, החל מחודש יולי 2023, מבחן יע"ל זמין להרשמה נפרדת רק בגרסתו הממוחשבת - יעלנט. ניתן להירשם מראש רק למבחן הממוחשב. ישנה אפשרות לגשת למבחן יע"ל (בגרסת הנייר) מיד לאחר הבחינה הפסיכומטרית, באותו המועד, וללא צורך בהרשמה נפרדת.

 

במרבית המוסדות להשכלה גבוהה בישראל מלמדים בעברית, מלבד במספר מסלולים שבהם לומדים באנגלית או בשפות נוספות. מי שאינם שולטים בשפה באופן מלא יכולים להתקשות להשלים את הלימודים לתואר ראשון.

מכיוון שבמהלך רוב הלימודים הגבוהים בישראל, הסטודנטים קוראים, מקשיבים להרצאות, ומגישים עבודות בעברית, ישנה חשיבות רבה לידע שלהם בשפה זו. מסיבה זו, המוסדות להשכלה גבוהה בישראל בוחנים את הידע בעברית של מועמדים, בהם מי שאין להם תעודת בגרות ישראלית או שחסרים להם בתעודה זו מקצועות השפה העברית (לשון, הבעה).

גם סטודנטים אשר אינם דוברים עברית כשפת אם, או כאלה שעברו פסיכומטרי בשפה זרה (אנגלית, ערבית, ספרדית, רוסית או צרפתית), צריכים לעבור בהצלחה את מבחן יע"ל.

 

ניתן ללמוד למבחן באופן עצמאי באמצעות פתרון של תרגילים ובחינות משנים קודמות, אותן ניתן להוריד מאתר האינטרנט של המרכז הארצי לבחינות והערכה. אפשרות נוספת להכנה למבחן הוא לימוד בקורסי הכנה ייעודיים.

על הבחינה

 

במבחן זה בודקים את רמת העברית של הנבחנים. במסגרתו מתמקדים בהערכת מיומנויות הקריאה והכתיבה ויכולת ההבנה של הנבחן בשפה. הציון נע בין 50 ל - 150 נקודות.

 

המבחן מורכב משני חלקים - חלק של הבנת הנקרא בו יש שאלות אמריקאיות אודות טקסט נתון וחלק נוסף בו נדרשים הנבחנים לכתוב חיבור בנושא נתון. משקלו של החלק הראשון הוא שני שליש, ואילו משקלו של החלק השני הוא שליש.

 

יעל נט


לצד הבחינה הרגילה שאותה פותרים על גבי נייר, מתקיימת גם בחינת יעל נט. זהו מבחן ממוחשב שאותו פותרים בכיתת מחשבים. מלבד העובדה שמדובר במבחן מקוון אין הבדלים בתוכן או בנושאים הנכללים במבחן נט. שוני נוסף הוא כי הבחינה הממוחשבת מתקיימת במספר מועדים מצומצם שנקבעים על ידי מוסדות הלימוד לפי צורכיהם ובהזמנה מיוחדת.

 

הרשמה לבחינה

 

שימו לב, החל מחודש יולי 2023, ובהתאם להנחיות מאל"ו, לא ניתן להירשם בנפרד למבחן יע"ל. מי שנרשמים לפסיכומטרי בשפה שאיננה עברית, נרשמים אוטומטית גם למבחן יע"ל, ובחינה זו מתקיימת מיידית לאחר הפסיכומטרי.

 

למבחן יעלנט יש להירשם באופן נפרד (הגרסה הממוחשבת של המבחן). אנשים המעוניינים להבחן במבחן יעלנו נדרשים להירשם באמצעות אתר המרכז הארצי לבחינות ולהערכה (מאל"ו). מבחנים ממוחשבים אלו מתקיימים במרכזי הבחינות של המרכז הארצי בערים שונות, ולעיתים גם במוסדות אקדמיים שונים.

 

חשוב להקפיד להירשם למוסד האקדמי באמצעות אותו מספר תעודת זהות (או מספר דרכון) שבאמצעותו נרשמים למבחן יעלנט. המעוניינים להירשם למבחן פעם נוספת נדרשים להמתין לפחות 35 ימים בין שני המבחנים, מי שנבחנים בתוך פחות מ – 35 ימים מהמבחן הקודם, בחינתם נפסלת.
 

מה לומדים בקורס ההכנה?

 

במהלך הקורסים מתמקדים בהכנת המשתתפים לקראת המבחן, הנושאים הנלמדים מותאמים לאלה הנכללים במבחן. בדרך כלל שמים דגש על הרחבה של אוצר המילים ועל כלים בדקדוק ותחביר. כמו כן, הסטודנטים רוכשים מיומנויות כתיבה אקדמית ולומדים טכניקות לניהול זמנים ולהתמודדות עם חומרי קריאה וכתיבה, לצד אסטרטגיות למידה נוספות שיכולות לסייע לסטודנטים בהמשך הדרך.


בין הנושאים הנלמדים לאורך הקורס ניתן למצוא הבנת הנקרא, ניסוח והשלמה של משפטים, מילות קישור ויחס, מישלבים לשוניים שונים וכן מיומנויות כתיבת חיבורים קצרים בנושאים מגוונים. נושאים אלה מותאמים לעולם האקדמיה ולמטלות שבהן ייתקלו המשתתפים בזמן התואר.

כמה זמן לומדים?


היקפי הקורסים משתנים, בדרך כלל הקורס נפרש על פני כחודשיים עד שלושה חודשים, עם זאת קיימים קורסים ארוכים או קצרים מטווח זה.


הקורסים נפתחים במספר מועדים מדי שנה בהתאם למועדי המבחן כפי שאלה נקבעים על ידי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה. בדרך כלל, הבחינות מתקיימות בחודשים ינואר, אפריל, יוני וספטמבר. קורסי ההכנה מתחילים לרוב מספר חודשים לפני מועדים אלה כדי לאפשר הכנה יעילה לקראת המבחן.


בחלק מן המוסדות מציעים קורסים אונליין להכנה לבחינה, שאותם לומדים דרך ZOOM או באמצעות צפייה בהרצאות מוקלטות. במקביל קיימים גם קורסי היברידיים שבהם משולבים שיעורים פרונטליים בכיתה יחד עם לימוד מרחוק מהבית.


ברוב המקרים המשתתפים מקבלים ערכת ספרי לימוד וגם יכולים לקחת חלק בתרגילים ממוחשבים להכנה. הם גם יכולים להתנסות בפתרון של סימולציות מבחן ולתרגל שאלות מתוך בחינות משנים קודמות.
 

נושאי לימוד

  • מילות יחס.
  • כתיבת חיבור.
  • מילות קישור.
  • תחביר תקני.
  • הבנת הנקרא.
  • המשלב הלשוני.
  • ניסוח משפטים מחדש.
  • ועוד.
     

למי מיועד הקורס?


הקורסים מיועדים למי שתעודת הבגרות שלהם איננה בשפה העברית וכן למי שלימודיהם בתיכון התקיימו בשפה שאיננה עברית ולמי שנבחנו בפסיכומטרי בשפה זרה כגון אנגלית, ערבית, רוסית וכדומה. כמו כן, המסלולים יכולים להתאים למי שאינם דוברי עברית ברמת שפת אם.


קיימים קורסים ייעודיים לעולים חדשים, המיועדים למי שנמצאו זכאים לסיוע של מינהל הסטודנטים. עולים נדרשים לעבור בחינה זו כדי לקבל פטור שפה לצורך קבלה לתואר אקדמי. בחלק מן המקרים יכולים העולים ללמוד לקראת בחינה זו במכינות קדם אקדמיות לעולים.
 

היכן לומדים?

  • אוקיי - הכנה לבחינות (תל אביב, חיפה): זהו מכון הכנה לבחינות שבו ניתן גם למצוא קורס הכנה לבחינת יע"ל המתקיים במתכונת המשלבת בין למידה פרונטלית בכיתה עם לימודים מקוונים. המשתתפים מקבלים ערכת ספרי לימוד וגישה לפורטל ממוחשב לתרגול. 

 

  • מכון נועם (תל אביב, בני ברק): "נועם" הוא מכון הכנה ללימודים ולהשמה בתעסוקה. במכון מציעים קורס במתכונת פרטנית לבחינת יע"ל שבו לומדים אחד על אחד עם מורה. לאורך הקורס מכירים את סוגי השאלות ומתרגלים שיטות לפתרונן. במכון מכינים לקראת בחינות קבלה נוספות כגון פסיכומטרי, אמי"ר ותי"ל. כמו כן ניתן לקבל הכנה לקראת לימודי רפואה ותואר שני בפסיכולוגיה.

 

  • הטכניון (חיפה): המרכז לחינוך קדם אקדמי של הטכניון מציע קורס הכנה לבחינה, הכולל 10 מפגשים ומתקיים בארבעה מועדים בשנה. הקורס מתאים לתלמידים בכיתה י"א ומעלה, ששפת אימם איננה עברית, והם מתכוונים לגשת לפסיכומטרי בשפה זרה.

 

  • המכללה האקדמית דוד ילין (קורס מקוון): המכללה מציעה קורס מקוון המתקיים באמצעות זום, והיקפו 10 מפגשים. במהלך הקורס נכללת התנסות בבחינות עבר ותרגול כתיבת חיבורים, תוך קבלת משוב אישי. הקורס מתאים למסיימי רמה ג' בעברית.


כמו כן, נערכים מעת לעת קורסים בשיתוף המינהל לסטודנטים עולים של משרד העלייה והקליטה. קורסים אלה מיועדים לעולים חדשים בלבד העומדים בפני תחילת הלימודים האקדמיים. הקורסים מיועדים למי שזכאים לסיוע מטעם מינהל הסטודנטים, מומלץ לפנות אל משרד העלייה כדי לקבל את הפרטים המדויקים.
 

לאחר הבחינה

 

חשוב לציין כי ציון בבחינה זו הוא רק אחד מהמרכיבים שאותם יש להציג בתהליך הקבלה ללימודים אקדמיים. מועמדים שעומדים בפני קבלה לתואר ראשון נדרשים לעמוד בתנאי קבלה נוספים ובהם ציון פסיכומטרי וממוצע בגרויות ברף המתאים לפי החוג והמסלול הנבחר. בחלק מן המקצועות יש צורך גם לעבור בחינות מיון, ימי הערכה, ראיונות אישיים או ועדות.
 

שאלות ותשובות נוספות על הבחינה 

 

מי צריך לעשות מבחן יעל / יעלנט?

 

המבחן מיועד למועמדים ללימודים אקדמיים, העומדים באחד מן התנאים הבאים:

  • מי שנבחנים בפסיכומטרי בשפה שאיננה עברית.
  • מי שפטורים מן הפסיכומטרי, ולמדו בבתי ספר תיכוניים שבהם שפת ההוראה איננה עברית.

 

באילו מועדים מתקיימים המבחנים?

 

מועדי מבחן יע"ל הינם מועדי הפסיכומטרי, כאשר הבחינה מתקיימת מיד לאחר סיום הפסיכומטרי. המבחן הפסיכומטרי מתקיים בארבעה מועדים מדי שנה (בחורף, באביב, בקיץ, ובסתיו).

 

בחינות יעלנט מתקיימות במועדים שונים, שאותם ניתן לבחור בעת ההרשמה באתר המרכז הארצי. יש לציין כי ניתן לבחור את יום המבחן, אולם לא את שעת הבחינה. ניתן לשנות מועד לבחינה זו עד 5 ימים לפני המועד המבוקש, ולאחר מכן לא ניתן לבצע שינויים.


מתי וכיצד מקבלים ציון במבחנים יעל ויעל נט?

 

אופן קבלת הציונים ומועד קבלתם משתנה בהתאם למבחן שאליו ניגשים - המבחן הידני או הממוחשב, באופן הבא:

  • יע"ל - הציונים במבחן יע"ל משמשים את המוסדות האקדמיים לצורך שיבוץ בקורסי ההכנה בעברית. המוסדות לרוב מתחשבים בציון הגבוה ביותר, אולם יש לוודא זאת מול המוסד שאליו מעוניינים להירשם. הציון עובר למוסדות הבאים בתוך 45 ימים ממועד המבחן: אוניברסיטת בן-גוריון, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר-אילן, האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטת אריאל, הטכניון, האוניברסיטה העברית, ואוניברסיטת תל-אביב. המרכז הארצי אינו מעביר ציונים למוסדות אחרים. המעוניינים להעביר ציון למוסדות נוספים יכולים לעשות זאת באזור האישי של אתר המרכז הארצי לבחינות. כמו כן, הציון עובר אל הנבחנים בתוך 45 ימים ממועד המבחן, והוא זמין באזור האישי של אתר המרכז הארצי. הציון המתפרסם כולל את הציון בכל אחד מחלקי המבחן (שאלות הבררה וחלק החיבור), וכן את ציון המבחן הכללי, שהוא שקלול של שני החלקים.

 

  • יעלנט - ציוני בחינת יעלנט הממוחשבת מועברים למוסדות הלימוד שסומנו בעת ההרשמה, בין 7-10 ימים ממועד הבחינה. כמו כן, הציון מועבר לנבחנים עצמם עד 10 ימים אחרי הבחינה, וזמין באזור האישי של אתר המרכז הארצי. תוקף ציוני יעלנט הינו עד 7 שנים. יש לציין כי ברוב המקרים, המוסדות מתחשבים בציון הגבוה ביותר מבין הציונים שברשות המועמד, אולם יש לוודא זאת מול כל מוסד.


היכן ניתן לגשת למבחן יעלנט?


ישנה אפשרות לגשת למבחן יעלנט במרכזי הבחינות של המרכז הארצי, הממוקמים בערים שונות ובהן: ירושלים, חיפה, תל אביב, ובאר שבע. מעת לעת, מתקיימות בחינות יעלנט בהרשמה מראש גם במוסדות אקדמיים בפריסה ארצית, יש לפנות אל מוסדות לצורך קבלת המידע העדכני לגבי המיקומים בכל עת.

 

מה משך המבחן?


משך המבחן, הן בגרסת הנייר, והן בגרסתו הממוחשבת, הינו כשעה וחצי.

 

האם ניתן לקבל התאמות (הקלות) בבחינה?


ישנה אפשרות לגשת למבחן בתנאים מותאמים. האפשרות פתוחה רק למי שנרשמים באתר המרכז הארצי במרכזי הבחינות של מרכז זה. לא ניתן לגשת למבחן עם התאמות במוסדות הלימוד. קיימות סיבות שונות לקבלת התאמות, כגון לקויות למידה, הפרעות קשב וריכוז, הפרעה על הספקטרום האוטיסטי, וכן מוגבלות נפשית או פיזית, בהצגת כל המסמכים המתאימים.

 

ההרשמה לבחינה בתנאים מותאמים נערכת באתר מאל"ו, באמצעות הרשמה, מילוי שאלון, וצירוף המסמכים המתאימים. ניתן להגיש בקשות לתנאים מותאמים עד ארבעה ימים לפני מועד המבחן, אשר חשוב לציין כי הטיפול עשוי להימשך עד 25 ימי עבודה ולכן מומלץ להקדים ולהירשם. כמו כן, יש להדגיש כי המבחן בתנאים מותאמים עשוי להתקיים במועדים שונים מאשר המבחן בתנאים רגילים.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מבחן יעל?

רוצה לדעת יותר על מבחן יעל?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מבחן יעל
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים