לימודי כלכלה באוניברסיטת בן גוריון
המחקר בכלכלה חושף את היחסים החברתיים והאנושיים להשגת אמצעים חומריים המהווים צורך עבור האדם לריווחיותו וקיומו. חקר הכלכלה מתמקד בייצור, בהפצה בתהליכי המסחר ובצריכה של מוצרים ושירותים שונים. באופן גס ניתן לחלק את הלימודים בכלכלה לשני תחומים עקריים: המיקרו כלכלה שחושפת את ההתנהגות הכלכלית של יחידים וחברות בודדות והמאקרו כלכלה אשר עוסקת בשווקים גלובליים, לאומיים ובינלאומיים.
קהל יעד
לימודי כלכלה באוניברסיטת בן גוריון שואפים להקנות לסטודנטים כלים לניתוח וזיהוי של שווקים כלכליים בארץ ובעולם. תוכנית הלימודים בכלכלה מתאימה לבעלי יכולות ניתוח ריאליות ואנליטיות גבוהות, כמו כן מדובר בתוכנית לימודים תובענית ואינטנסיבית אך המתמידים זוכים בלימודים מעשירים המאפשרים אפשרויות תעסוקה מרובות במשק הישראל ובעולם כולו.
מסלולי לימוד
תואר ראשון בכלכלה ניתן לשלב עם התמתחות במנהל עסקים או במתכונת דו מחלקתית המאפשרת שילוב של לימודי כלכלה עם יחידות אקדמיות שונות כגון: כלכלה בשילוב לימודי אומנות, כלכלה בשילוב לימודי פילוסופיה ופוליטיקה וממשל, לימודי מקרא, לימודי המזרח התיכון, לימודי ספרות ועוד שילובים של כלכלה עם יחידות שונות מהפקולטה למדעי הרוח והחברה.
תנאי קבלה
תנאי קבלה לתואר ראשון בכלכלה הינם:
במסלול כלכלה חד מחלקתי מנהל עסקים - ציון סכם 600 ומעלה, בגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות בציון 65 או ברמת 4 יחידות בציון 75 ומעלה. יש צורך בסכם כמותי 600 לפחות.
במסלול כלכלה חד מחלקתי חשבונאות - ציון סכם 620, סכם כמותי 600. בגרות במתמטיקה 5 יחידות בציון 65 ומעלה או ברמת 4 יחידות 75 ומעלה.
אנו ממליצים לפנות ישירות אל האוניברסיטה לקבלת תנאי קבלה מדוייקים.
- קראו עוד על פסיכומטרי
אפשרויות תעסוקה
בוגרי התואר יכולים להמשיך ללמודים מתקדמים בכלכלה או בתחומים משיקים כגון: מנהל עסקים, משאבי אנוש, ניהול ועוד. בוגרי התואר יכולים להשתלב במגוון של אפשרויות תעסוקה בענף הפרטי ובענף הציבורי, ככלכלנים, יועצים פיננסיים, בייעוץ, מסחר, שיווק, רכש, במשרות ניהוליות בכירות וכיועצים פרטיים. ניתן לשלב את הלימודים עם תעודת הוראה ולהשתלב בהוראת הכלכלה במוסדות החינוך העל יסודיים בארץ.