לימודי יין וניהול יקב לגברים חרדים בלומדה - המכון החרדי ללימודי מקצוע

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודים לדתיים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על לימודי ייננות וניהול יקב לגברים חררדים - לומדה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס ייננות וניהול יקב קטן לגברים חרדים בלומדה – המכון החרדי ללימודי מקצוע
 
בוטיק למהדרין
 
ייצור יין הוא תחום שנלמד במדינות רבות בתהליך מורכב הכולל התמחויות שונות ואף לימודים אקדמיים, ויכול להתפרש על פני שנים. במהלך השנים האחרונות התפתח תחום הייננות גם בישראל, וכיום מיוצרים בארץ סוגים רבים של יינות בוטיק, ביקבים פרטיים בגדלים שונים. כידוע, אצלנו היהודים נחשב היין למקודש ולאמצעי להתעלות שיש לנהוג בו בכבוד הראוי, ועל כן קיימים נוהלי כשרות מחמירים בכל הנוגע אליו. עם זאת, החיבור בין כשרות ובין יינות בוטיק טרם נעשה כראוי בארץ, ועדיין חסרים בתחום אנשים שהם גם מביני דבר ביין ובייצורו – וגם מביני דבר בדיני הכשרות בתחום.
 
 
על הלימודים
 
קורס ייננות וניהול יקב קטן לגברים בלומדה – המכון החרדי ללימודי מקצוע, הוא קורס שבו לומדים הסטודנטים את מקצועו של היינן ואת תפקידו, ומפתחים מיומנות וידע רחב בתחום ייצור היין. תפקיד זה דורש, בין השאר, התמצאות גם בתחומים כאגרונומיה, כימיה, ביולוגיה ועוד. הסטודנטים בקורס ייננות לומדים ראשית על תהליך גידול הענבים ועל סוגי הענבים הקיימים, על שלבי הבציר והשלבים המקדימים הנוספים – כריסוק, תסיסה, יישון ועוד, ועד לשלבים האחרונים של הכנסת היין לבקבוקים, האחסון ואף תהליכי השיווק.
 
בנוסף, הסטודנטים מכירים את סוגי היין השונים, לומדים כיצד מייצרים כל אחד מהם ובאילו סגנונות ייצור ניתן להשתמש, וכן לומדים לזהות הבדלים בין סגנונות הייצור. כמו כן, הם לומדים להכיר את המכשירים הקיימים בכרם ואת האופן שבו מנהלים כרם, ובכלל זה מצויים השיקולים הכלכליים והעסקיים. פרק נפרד מוקדש לכל דיני הכשרות הקשורים בעולם היין ובייצורו.
 
מתכונת הלימוד
 
במהלך מסלול הלימודים מתנסים הסטודנטים הלכה למעשה בכל השלבים הנלמדים, מבקרים בכרמים וביקבים מסוגים שונים, מתנסים בטעימות יין, ולומדים להבחין בין יינות ולאפיין אותם. כמו כן, התלמידים נדרשים להגיש פרויקט גמר מסכם בקורס, הכולל ייצור יין אישי. היקף הלימודים הוא כ – 165 שעות לימוד אקדמיות, והוא נפרש על פני כשנה. המפגשים מתקיימים אחת לשבוע בשעות אחר הצהריים והערב.
 
נושאי הלימוד
 
  • צבע וארומה בגפן 
  • ציוד היקב
  • זני ענבים ובתי גידול
  • בלנד וחביות
  • מבוא למיקרוביולוגיה
  • עבודת הכרם
  • יישון ותיקון יין
  • הכנות לבציר והבציר עצמו
  • מבוא לעולם היין
  • תהליכי הטיפול בכרם ובענבים
  • מבוא לאגרונומיה
  • חשיבות האקלים והקרקע בכרם
  • עבודת הסומלייה
  • מבוא לכימיה כללית ולכימיה אורגנית     
  • ועוד
 
קהל היעד ותנאי הקבלה
 
למסלול זה יתקבלו מועמדים בעלי חוש טעם וריח תקינים, ואוהבי יין, שיעברו בהצלחה את מבחן ההתאמה ואת הריאיון האישי הנערך על ידי ועדת קבלה.
 
 
הסמכה ואפשרויות התעסוקה
 
בתום הלימודים בקורס ייננות וניהול יקב בלומדה יזכו בוגריו בתעודת גמר מטעם המכון. הם יוכלו להשתלב בעבודה כעוזרי ייננים או כייננים מומחים ביקבים גדולים ובחברות לייצור יין, ביקבים קטנים וביקבי בוטיק, או בעסקי שיווק והפצת יין. בנוסף, הבוגרים יוכלו לפתוח יקב עצמאי משלהם ובו לייצר יינות על פי מה שלמדו, לשווק ולהפיץ אותם לחנויות, למסעדות ולאנשים פרטיים.
 

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכון לומדה - המכון החרדי ללימודי מקצוע

עוד מסלולי לימוד - מכון לומדה

כלים שיעזרו לך לבחור