לימודי בישול ואפייה לנשים חרדיות בלומדה - המכון החרדי ללימודי מקצוע

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודים לדתיים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על קורס טבחות וקונדיטאות לחרדיות - מכון לומדה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס אמנות הבישול והאפייה (טבחות וקונדיטאות) לנשים חרדיות בלומדה – המכון החרדי ללימודי מקצוע
 
אוכל נפש
 
סודות הכנת האוכל עברו מדור לדור, כמו תורה שבעל פה – מאם לבת. ההתפעלות מאוכל איננה מקרית, כיוון שבדומה למן, שהשתנה טעמו לפי החשק והרצון, כך מצוי הנס בכל פעולות הבישול והאפייה. כל שילוב יוצר טעם חדש, כל דקה מוסיפה לבריאת החומר בתפיחת הבצק. ולבסוף, קיום מצוות הפרשת חלה, כיבוד השבת במזון מלכים, הכנסת אורחים, מתנות לכל דכפין – מוסיפים לך הנאה רוחנית, טפיחה על השכם.
 
במכון לומדה מציעים לנשים חרדיות להשתתף במסלול ללימודי בישול מקצועיים. הקורס מהווה הכשרה מקצועית לטבחות וקונדיטוריה, ומטרתו לשכלל את הכישורים הטבעיים של הסטודנטיות, ולהעשיר את הידע שלהן בטכניקות עבודה יעילות, וכך לאפשר להן להפוך את התחביב למקצוע, ולהשתלב בעבודה בענף ההסעדה.
 
 
תכנית הלימודים
 
הסטודנטיות במכון לומדה החרדי מכירות טכניקות מתקדמות באפייה ובבישול ומתרגלות את ביצוען, מכירות שלל של סוגי מזון ומוצרי מזון, ולומדות לעקוב אחר מתכונים. כמו כן, הן לומדות כיצד מתכננים תפריט בהתאם לאירוע ולקהל היעד המסוים, ומכירות את הציוד המשמש כיום בתחומי הקייטרינג והמטבחים המוסדיים. בנוסף, הן מתוודעות לדרכי הגשה, קישוט ועיצוב מזון, ומקבלות כלים לניהול צדו העסקי של התחום, לניהול עבודת הצוות במטבח, ולשמירת הבטיחות והתברואה בענף המזון.
 
מתכונת הלימוד
 
בקורס אמנות הבישול והאפייה במכון לומדה משולבות כל העת התנסויות מעשיות. היקף הלימודים הוא 170 שעות לימוד אקדמיות, והמפגשים מתקיימים אחת לשבוע ונפרשים על פני עשרה חודשים לערך. במהלך המסלול אף עוברות התלמידות קורס עזרה ראשונה וקורס יזמות עסקית. לבית הספר סניף בירושלים וסניף בביתר.
 
בין נושאי הלימוד בתכנית
 
  • תוספות ופחמימות
  • צירים, רטבים, מרקים
  • הכנת סלטים
  • תברואה והיגיינה אישית
  • חישובי כמויות
  • תזונה וערכים תזונתיים
  • אפיית לחמים
  • מושגים בבישול ובאפייה
  • דגים, עוף ובשרים
  • המכשור במטבח התעשייתי
  • מבוא לגסטרונומיה
  • מרכיבי תפריט ותכנון תפריט
  • תהליכי הכנה ועבודה     
  • עבודת שוקולד, מתוקים וקינוחים
  • ועוד
  • אפיית מאפים ועוגות מסוגים שונים     
 
 
קהל היעד ותנאי הקבלה
 
הלימודים בקורס אמנות הבישול והאפייה במכון לומדה החרדי מתאימים לכל מי שמבקשת לשכלל את הידע והיכולות שלה ולהפוך את העיסוק בהכנת מזון למקצועי ולרווחי. בבית הספר לא מעמידים כל תנאי קבלה לצורך הלימודים בקורס זה.
 
 
הסמכה ואפשרויות התעסוקה
 
הסטודנטיות שתסיימנה את הקורס בהצלחה, תזכנה בתעודת גמר מטעם בית הספר עצמו, ומטעם מכללת "טעמים". בנוסף, מסלול זה מוכר על ידי "איגוד השפים הירושלמי". בתום הלימודים בקורס אמנות הבישול והאפייה במכון, תוכלנה הבוגרות להשתלב בעבודה במסעדות, במטבחים מוסדיים ובמטבחים של בתי מלון, בחברות גדולות, בחברות קייטרינג וכדומה. בנוסף, הן תוכלנה לפתוח עסק עצמאי משלהן בתחום. בלומדה מציינים כי בחלק מן הקורסים המוצעים במכון ניתן לקבל הלוואות או מלגות לתשלום שכר הלימוד, כאשר הקריטריונים לקבלתן נקבעים על ידי הגופים המממנים.
 

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכון לומדה - המכון החרדי ללימודי מקצוע

עוד מסלולי לימוד - מכון לומדה

כלים שיעזרו לך לבחור