רוצה פרטים על קורס עיצוב עוגות?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס קישוט עוגות

רוצה לדעת על קורס עיצוב עוגות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס קישוט ועיצוב עוגות

 

קישוט עוגות הפך לאחד הטרנדים המובילים בתחום הקונדיטוריה והאפייה. קיימות מגוון טכניקות עיטור, המאפשרות קבלת תוצרים מרהיבים וייחודיים. המעוניינים ללמוד לקשט עוגות באופן מקצועי, יכולים לקחת חלק בקורסים לתעודה ובהשתלמויות שונות. מקצוע זה פותח דלת להקמת עסק מהבית, וכן מאפשר הרחבה וקידום עסקים קיימים במקצועות הבישול והאפייה.

 

למי מתאים הקורס?


הקורסים פונים לקהל יעד רחב של משתתפים. חלקם מתאימים לחסרי ניסיון קודם בתחום, המעוניינים לרכוש ידע בסיסי בעיצוב עוגות. קורסים אחרים מתאימים לאנשי מקצוע מנוסים בתחום הקונדיטוריה, ומטרתם הרחבת סל הכלים המקצועי, הכשרות אלו נערכות לרוב במתכונת השתלמויות מרוכזות. נוסף על כך, קיימים קורסים ייעודיים לאוכלוסיות מסוימות, כגון קורסים בהפרדה לנשים מן החברה החרדית, קורסים לנערות, ועוד.

 

 

כמה זמן לומדים?


ניתן למצוא קורסים שהיקפם בין חודשיים לשלושה חודשים, וכן סדנאות קצרות הכוללות מפגש אחד או שניים. בחלק מן המוסדות ניתן לבחור בין לימודים בבקרים או בערבים.

 

מה לומדים?


בקורסים אלו נלמדות טכניקות האפייה והקישוט של עוגות מעוצבות. המשתתפים מכירים טכניקות זילוף וציפוי, עבודה עם קצפות, פיסול בבצק סוכר, הכנת קישוטים משוקולד, פונדנט ועוד. כמו כן, רוכשים כלים מקצועיים לעיצוב עוגות לימי הולדת, ולאירועים מיוחדים כגון חתונות, בת ובר מצווה, ברית, ועוד.

 

נושאי לימוד

  • סוגי עיטורים.
  • הכנת דמויות.
  • סוכר איזומלט.
  • עיטוף בקצפת.
  • חיתוך לשכבות.
  • קישוט קאפקייקס.
  • צנתרים ומתאמים.
  • שימוש בדף טרנספר.
  • קומפוזיציה אסימטרית.
  • ועוד.

 

קורס זילוף


בקורסים אלו מתמחים בטכניקת הזילוף, שנחשבת לאחת המבוקשות בתחום עיטור העוגות. המשתתפים מתנסים הלכה למעשה בזילופים מסוגים שונים, בהם אפקט שושנים, עלים, ועוד. לרוב נלמד תחום זה במסגרת השתלמויות או סדנאות בנות מספר מפגשים מצומצם, אולם ניתן למצוא גם קורסים נרחבים יותר בהיקפם.

 

בצק סוכר


בקורס בצק סוכר נלמדים תהליכי הפיסול של דמויות וקישוטים לעיטור העוגות. קורסים אלו יכולים להתאים במיוחד לקונדיטורים המעוניינים להרחיב את הידע המקצועי שברשותם, להכיר טרנדים חדשים, וליצור ייחודיות ובידול בין מתחרים בשוק.

 

קורסים למתחילים


מדובר בהכשרות המתאימות גם לחסרי ניסיון קודם בעיצוב עוגות, שבהן ניתן לרכוש ידע בסיסי בתחום. בקורסים אלו מכירים את טכניקות העבודה, את חומרי הגלם, ואת הציוד הנדרש. לצד הלימוד העיוני, מושם דגש על התנסות מעשית בטכניקות השונות.

 

 

קורסים למתקדמים


הקורסים למתקדמים מאפשרים לבעלי ניסיון קודם להרחיב את סל הכלים המקצועי שברשותם, ולהכיר טכניקות עבודה מורכבות. כמו כן, קורסים אלו מתאימים לקונדיטורים המעוניינים להכיר חידושים וטרנדים עכשוויים, להתנסות בשימוש בחומרי גלם חדשים, ולרענן את הידע שברשותם.

 

עוגות ראווה


מדובר בקורסים המתמקדים בהכנה ובעיטור עוגות מרשימות במיוחד. אותן עוגות כוללות גימור ייחודי, ועבודה עם מוסים ושכבות, שבה מושם דגש על הנראות של המוצר הסופי. המשתתפים יכולים ללמוד להכין עוגות גבוהות ורבות קומות, ליצור קישוטים, סוכריות, וציפויים, וגם להכיר טרנדים עדכניים ומבוקשים במיוחד.

 

איירבראש עוגות


איירבראש (Airbrush) הוא מכשיר לריסוס צבע באמצעות זרם אוויר דחוס. טכניקה זו משמשת בדרך כלל בתחום האמנות, וכן בענף האיפור והקוסמטיקה, אולם מיישמים אותה גם בענף הקונדיטוריה, לקבלת גימור איכותי בזמן קצר. בקורסים אלו ניתן ללמוד כיצד להפעיל את ציוד האיירבראש, להשגת אפקטים מרהיבים בקונדיטוריה.

 

לילדים ונוער


ילדים ובני נוער המתעניינים באפייה יכולים להכיר את התחום באופן מעשי בקורסים ייעודיים. כמו כן, קיימים קורסי בישול לילדים שבהם נכללים שיעורים גם בתחום קישוט וזילוף העוגות. הלימודים מחולקים בדרך כלל לפי שכבות גיל, בקבוצות לילדים צעירים יותר, לצד קבוצות ייעודיות לבני נוער.

 

מחיר - כמה זה עולה?


מחיר סדנאות בודדות בתחום זה נע בין 400 - 1,000 שקלים בממוצע. קורסים ארוכים יותר, הנפרסים על פני מספר חודשים, כרוכים בעלות גבוהה יותר, שיכולה לנוע בין 8,000 - 10,000 שקלים, ועשויה להיות גבוהה אף יותר. חשוב לציין כי עלויות הלימוד משתנות מעת לעת.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


בוגרי הקורס יכולים לפתוח עסק עצמאי לעוגות מעוצבות, ולמכור את תוצריהם. כמו כן, באפשרותם להשתלב כשכירים בקונדיטוריות, במסעדות, בבתי קפה, ובחברות קייטרינג. עבור מי שכבר עוסקים בתחום הקונדיטוריה, יכול סל הכלים הנרכש בקורס זה לסייע בהרחבת קהל הלקוחות ובהגדלת הרווחים.

 

היכן לומדים?

 

  • מכללת השף (תל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע): במכללת השף מתקיים קורס אמנות העיצוב והקישוט, שבו נלמדות טכניקות עבודה בחומרים כגון בצק סוכר, איזומלט, קרם חמאה, זילופים, ועוד. הקורס כולל 7 מפגשים חד שבועיים.

 

  • בית הספר "בישולים" (תל אביב): הקורס מיועד לקונדיטורים ולשוקולטיירים מנוסים, וכן לבוגרי קורסים בקונדיטוריה. היקפו שני מפגשים, בשעות הבוקר. במוסד הלימוד מתקיימים מגוון קורסים בתחומי הבישול והאפייה, וכן השתלמויות לאנשי מקצוע.

 

  • בית הספר בונטון לקולינריה (חיפה): היקפו של הקורס עשרה מפגשים, נלמדות מגוון טכניקות מעשיות לעיטור עוגות רבות קומות. קורסים נוספים המתקיימים בבית הספר כוללים אפיית לחם, אפייה ללא גלוטן, ועוד.

 

  • הקמפוס הקולינרי (ירושלים): זהו בית ספר למקצועות הקולינריה המיועד לנשים מהחברה החרדית. במהלך הקורס לומדות הסטודנטיות לעטר עוגות לאירועים מיוחדים, וכן מכירות טכניקות עבודה בבצק סוכר, הכנת פרחים, ועוד. היקפו של הקורס עשרה מפגשים, בשעות הערב.

 

  • הדובדבן שבקצפת (נתניה): בית ספר למקצועות הקונדיטוריה, המציע סדנת עוגות מעוצבות המרוכזת במפגש בודד, הסדנה מתאימה גם למתחילים. קורסים נוספים בבית הספר כוללים עוגות ראווה, אפיית לחם, עוגות שמרים, מאפים מלוחים, ועוד. קיימת גם סדנת אפייה לנוער.
שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס עיצוב עוגות?

רוצה לדעת יותר על קורס עיצוב עוגות?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
קורס בצק סוכר, קישוט עוגות
קורס זילוף עוגות למתחילים בשעות הערב