רוצה פרטים על לימודי Fintech?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי פינטק

רוצה לדעת על לימודי Fintech? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי Fintech טכנולוגיה פיננסית

 

פינטק, או טכנולוגיה פיננסית (Financial Technology) הוא ענף בתחום הכלכלי שמתמקד באופן שבו טכנולוגיה מגדירה מחדש את אופן פעולת המשק. מומחים בתחום זה, שנחשב ל"הייטק של העולם הפיננסי", מנתחים את האופן שבו פעולות כלכליות משתנות לאור הקידמה ומפתחים בהתאם מוצרים שיכולים לענות על הצורכים העכשוויים של חברות וצרכנים כאחד.


החל מתשלום באפליקציות, דרך שימוש ברובוטים בתהליכי בחירת השקעות כדאיות ועד לעלייתם של המטבעות הדיגיטליים, נראה שעצם האופן שבו אנשים משלמים, סוחרים וחוסכים משתנה בקצב מסחרר, ושינויים אלה צפויים רק להמשיך ולהתעצם. מומחי פינטק עוסקים בכל אותם שינויים וכן בוחנים את אתגרי העתיד של המשק.


ישראל הידועה בכינוי סטארט אפ ניישן נחשבת היום לאחת ממעצמות ה – Fintech מהגדולות בעולם. בעשור האחרון בלבד קמו מאות חברות וסטארט אפים בענף זה, המייצאות פתרונות מקוריים וחדשניים לשוק הגלובלי. מגמה זו משפיעה משמעותית גם על גופים פיננסיים ותיקים יותר כגון בנקים וחברות השקעות, שמבינים את הפוטנציאל של הטכנולוגיה ומטמיעים אותה בפעילות השוטפת שלהם. כך נוצר ביקוש רב למומחים בענף הטכנולוגיה הכלכלית, שביכולתם לתכנן וליצור את הפיתוחים של המחר.


המעוניינים ללמוד את הענף ולרכוש את הכלים לפיתוח מיזמים ומוצרים חדשניים יכולים ללמוד אותו במסגרת מסלולים שונים לתואר ראשון. במרבית המקרים, מדובר בהתמחות שבה ניתן לבחור במסגרת תואר ראשון בתחומים שונים, כגון מדעי המחשב, הנדסה או כלכלה. במקרים מסוימים ניתן למצוא התמחויות בנושא גם כחלק מן התואר השני, לרוב במנהל עסקים.

 

למי מיועדים הלימודים


מסלולים אלה מתאימים למי שמגלים עניין הן בעולם הטכנולוגי והן בתחום הפיננסים והכלכלה. בדרך כלל מדובר בתכניות בתחום ההנדסי והמדעי, כך שהן מיועדות לבעלי יכולות ריאליות מפותחות וזיקה לעולם הכמותי. הלימודים יכולים להתאים גם למי שעובדים בפועל בענפי הפיננסים או לחלופין בתחום הטכנולוגיה, המעוניינים להרחיב את האופקים ולהכיר את אחד מענפי הטכנולוגיה המבוקשים והצומחים בשוק.

 

מסלולים אפשריים


כאמור, תחום זה נלמד בדרך כלל כהתמחות שבה יכולים הסטודנטים לבחור במהלך התואר הראשון. התמחות זו מוצעת במגוון סוגי מסלולים, בין היתר בתחומי המחשבים, הכלכלה וההנדסה.


מדעי המחשב: בהתמחות בתחום זה במסגרת לימודי מדעי המחשב הסטודנטים לומדים כלים בתכנות ופיתוח ייעודיים לפתרונות פיננסיים מתקדמים. נלמדים יישומי טכנולוגיות כגון בינה מלאכותית, ביג דאטה, בלוקצ'יין ועוד.


הנדסת תעשייה וניהול: סטודנטים ללימודי הנדסת תעשייה וניהול בהתמחות זו מתמחים בתכנון ופיתוח של מודלים וטכנולוגיות לניתוח וחיזוי מגמות מסחר והשקעה, כגון בחירת תיקי השקעות או זיהוי סיכונים פיננסיים, לצורכי הורדת עלויות וייעול התפקוד בארגונים ומוסדות בתעשייה ובמשק.


כלכלה וניהול: כחלק מלימודי כלכלה וניהול הסטודנטים יכולים לבחור בהתמחות זו ובה לבחון פתרונות חדשניים בענפי הבנקאות וההשקעות, תוך פיתוח כישורי יזמות והובלה של פרויקטים טכנולוגיים ופיננסיים.


תואר שני במנהל עסקים: קיימות התמחויות בתחום זה גם במסגרת תואר שני במנהל עסקים. הסטודנטים לומדים על טכנולוגיות מתקדמות בתחום המימון, ניתוח ניירות הערך, ההשקעות והבנקאות הדיגיטלית, כדי לבחון אפשרויות לפיתוח פתרונות מתקדמות וחדשניים עבור צרכנים.


תכנית הלימודים


סטודנטים במסלולים אלה לומדים בהרחבה על תהליכי התכנון, הפיתוח וההטמעה של טכנולוגיה בשוק הכלכלי. במוסדות הלימוד מעצבים את תכניות הלימוד בהתאם לדרישות השוק ולשינויים המהירים המתחוללים בו.


הם דנים באופן שבו מאפיינים צורכים ודרישות של לקוחות ומתכננים בהתאם תכניות פיתוח למוצרים או שירותים אשר עונים על הצורך מבחינה טכנולוגית. לשם כך הם רוכשים ידע מתמטי, הסתברותי ומדעי ובמקביל מפתחים את הבנתם ביסודות השוק הכלכלי ובמבנה השווקים. בעזרת מיומנויות אלה הם יכולים להכיר מגוון מוצרים ושיטות, כגון מודלים למסחר, כלים לביצוע חישובים בעזרתם ניתן לאתר סיכונים פיננסיים וביטוחיים וכן היבטים מתחום הבינה המלאכותית המאפשרים לבחור את ההשקעות הכדאיות והרווחיות ביותר.

 

מתכונת הלימוד


אורך הלימודים משתנה בהתאם למסלול הנלמד. תכניות בתחומי הכלכלה ומדעי המחשב נפרשות בדרך כלל על פני כשלוש שנים, ולימודי הנדסה נמשכים כארבע שנים. כאמור תחום הפינטק נלמד לרוב במסגרת התמחות, לעיתים הסטודנטים יכולים לבחור בה כבר בעת הרשמתם ללימודים ולעיתים בוחרים בה בשנה השנייה או השלישית לתואר.


מתוך מטרה לסייע לסטודנטים לרכוש כלים פרקטיים ולצבור ניסיון בענף, נכללים בהתמחויות קורסים מעשיים שונים. הסטודנטים לוקחים חלק במעבדות שבהן מכירים טכנולוגיות חדשניות ומתנסים בהפעלתן. לעיתים מתקיימים אירועים כגון האקתונים או חממות יזמות, שבמסגרתם ניתן להתנסות הלכה למעשה בתהליך המחקר והפיתוח בחברות סטארט אפ. בדרך כלל הסטודנטים עורכים פרויקט גמר מסכם שבו הם מתרגלים אפיון צורכים במשק ופיתוח של מוצרים משלהם על סמך הידע הנרכש.

 

נושאי הלימוד

 

  • שיטות חיזוי
  • הנדסה פיננסית
  • מסחר אלגוריתמי
  • התנהגות כלכלית
  • בנקאות דיגיטלית
  • טכנולוגיות בלוקצ'יין
  • התמודדות עם איומי סייבר
  • למידה עמוקה בבחירת תיק השקעות
  • ועוד

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה משתנים ממסלול למסלול. ההתמחות נכללת לרוב במסגרת תואר כמותי שכדי להתקבל אליו יש צורך בציון גבוה בפסיכומטרי וממוצע גבוה בתעודת הבגרות, וכן ציונים גבוהים בבגרויות במקצועות הריאליים כגון מתמטיקה ופיזיקה. במרבית המקרים שמים דגש גם על הציון הפסיכומטרי בדגש כמותי או על סכם הנדסה. מועמדים שאינם עומדים ברף הדרישות יכולים ללמוד במכינות או לקחת חלק בקורסי הכנה.

 

תעודה


בסיום לימודיהם הסטודנטים מקבלים תואר ראשון, כאשר סוג התואר משתנה בהתאם למסלול הנלמד. בדרך כלל במסלולים הנדסיים או כמותיים ניתן תואר מסוג B.Sc. ובמסלולים בתחומי החברה והכלכלה תואר מסוג BA.


במרבית המוסדות תחום ההתמחות מצוין על גבי תעודה נפרדת או ספח המצורפים לתואר הבוגר.

 

אפשרויות תעסוקה


מכיוון שמדובר בענף אינטרדיסציפלינרי, בוגרי המסלול יכולים להשתמש בידע הנלמד כדי להשתלב במגוון של אפיקים בתעשייה.
באפשרותם לפעול במסגרות פיננסיות כגון בנקים, חברות השקעות ועוד כמפתחים ומטמיעים של טכנולוגיות. כמו כן, קיימת דרישה לידע זה בחברות הייטק, הבוגרים יכולים להשתלב בתפקידי מחקר ופיתוח, ניהול מוצר, ניתוח ואפיון של ממשקים ופיתוח אפליקציות. כיום קמים גם סטארט אפים טכנולוגיים רבים בענף, שבהם יכולים הבוגרים לנסות ולהשתלב.


הבוגרים יכולים להמשיך גם לתארים מתקדמים בתחומים הרלוונטיים כגון מדעי המחשב, מנהל עסקים וכלכלה, לעיתים יש צורך בהשלמות. מוסמכי מסלולים מחקריים, כלומר מסלולים עם תזה, יכולים לפנות גם לקריירה אקדמית ולתרום לשיח המחקרי המתפתח אודות ענף זה.

 

מוסדות


בין המוסדות שבהם מתקיימת התמחות בתחום ה – Fintech במסגרת התואר הראשון:


המסלול האקדמי המכללה למינהל (ראשון לציון): במסלול האקדמי ניתן לקחת חלק בהתמחות בתחום זה במסגרת לימודי מדעי המחשב. בהתמחות נרכש ידע באפיון מוצרים, הצעות ערך ותכנון של מפרטים טכנולוגיים עבור פיתוח של פרויקטים ומוצרים. התמחויות נוספות בתואר במדעי המחשב כוללות סייבר, למידה עמוקה, פיתוח פול סטאק, מדעי הנתונים, תשתיות לינוקס ועוד.


הטכניון (חיפה): זוהי התמחות לסטודנטים מצטיינים במסגרת לימודי הנדסת תעשייה וניהול בטכניון. הסטודנטים לומדים סוגיות בהסתברות, תמחור, בקרה ומידול שווקים הנוגעות לשוק הטכנולוגי. הסטודנטים נפגשים עם מומחים מן התעשייה הטכנולוגית במסגרת לימודיהם ומבצעים פרויקטים שונים. ניתן למצוא גם מגמות משנה נוספות בפקולטה, כגון התמחות תורת המשחקים או התמחות בכלכלה.


האקדמית תל אביב יפו: סטודנטים ללימודי כלכלה וניהול באקדמית תל אביב יפו יכולים לקחת חלק בקורס התנסותי בתחום הטכנולוגיה הפיננסית במסגרת לימודיהם. בקורס זה מתנסים בפועל בתכנון של פתרונות טכנולוגיים מתקדמים תוך התנסות בחממה שבה הם מפתחים סטארט אפים, מאתרים משקיעים ונפגשים עם גורמים מן התעשייה. הם גם לוקחים חלק בכנס בתחום זה. בין ההתמחויות המתקיימות במסגרת התואר אפשר למצוא ענפים כגון שוק ההון, שירות, נדל"ן, משאבי אנוש ויזמות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי Fintech?

רוצה לדעת יותר על לימודי Fintech?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי Fintech