רוצה פרטים על לימודי בלשנות בלי פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי בלשנות ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על לימודי בלשנות בלי פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי בלשנות בלי פסיכומטרי


כאחד מענפי מדעי הרוח, תנאי הקבלה ללימודי בלשנות מתבססים על שקלול של הציון במבחן הפסיכומטרי עם ממוצע הבגרויות של המועמדים. לצד אפשרות קבלה זו, מוסדות לימוד רבים מציעים מסלולי קבלה שבהם אין צורך במבחן הפסיכומטרי. באפיקים אלה מתבססים במוסדות על הישגי המועמדים בבגרות.


במסגרת לימודים ללא פסיכומטרי, קבלת המועמדים נעשית על סמך ההישגים שלהם בתעודת הבגרות או לחלופין על סמך קריטריונים אחרים כגון מכינות או קורסי קדם שמשלימים לפני תחילת הלימודים. במקרים רבים מושם דגש על הציונים במקצועות ההומניים של המועמדים בבגרות. לעתים מועמדים מעל גיל מסוים יכולים לקבל גם הם הקלות בעת הקבלה לחוג, וליהנות מפטור מהצורך להיבחן בפסיכומטרי.


בעקבות משבר הקורונה וביטולה של בחינת אפריל 2020, הוחלט במוסדות הלימוד לבוא לקראת המועמדים ולהציע להם תנאי קבלה לבלשנות הנחשבים נוחים יותר. כדי לסייע להם להתמודד עם תוצאות המשבר ולמנוע פגיעה בקבלה ללימודים, הורידו במוסדות רבים את רף הציונים הנדרש לקבלה לתואר וכן מאפשרים קבלה גם ללא צורך בפסיכומטרי.

 

במקרים אלה המועמדים צריכים בדרך כלל לעמוד בכמה חובות נוספים, כגון מבחן אמי"ר לצורך מיון וסיווג הרמות באנגלית, שכן בתחום הבלשנות נדרשת רמת אנגלית גבוהה ושליטה בשפות.


חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה משתנים מעת לעת. לצורך קבלת המידע המדוייק והעדכני ביותר אודות תנאי הסף יש לפנות ישירות אל מוסדות הלימוד.

 

מוסד הלימודים תנאי קבלה ללא פסיכומטרי
האוניברסיטה הפתוחה (פרישה ארצית)

באוניברסיטה הפתוחה מתקיימים לימודי בלשנות במסגרת חטיבה שאותה ניתן לשלב עם לימודים בחוגים אחרים במחלקה לספרות, אמנות ולשון או חוגים אחרים הנלמדים באוניברסיטה. הקבלה ללימודים באוניברסיטה הפתוחה אינה תלויה בציון פסיכומטרי וכן אין צורך להציג ציונים בתעודת הבגרות. באוניברסיטה מתמקדים בהישגי הסטודנטים במהלך לימודיהם בפועל ולא שמים דגש על ההישגים הלימודיים הקודמים שלהם, כדרך לפתיחת שערי האקדמיה למגוון אוכלוסיות והנגשתה לציבור.

אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע)

המסלול לבלשנות ושפות זרות נלמד בשפה האנגלית ומתמקד בתהליכים בשפה זו. באוניברסיטה מאפשרים שילוב דו חוגי עם תחומי לימוד אחרים שיש להם קשר למדעים קוגניטיביים, כגון פסיכולוגיה או מדעי המחשב. יש לציין כי במסלולים אלה תנאי קבלה מיוחדים ואותם יש לוודא בכל מקרה מול מוסד הלימוד.


כחלק מההקלות שמציעים באוניברסיטה לאור משבר הקורונה, מועמדים יכולים להתקבל לתכנית זו על סמך ממוצע הבגרויות בלבד. יש צורך בממוצע של לפחות 90 וכן בבגרות באנגלית ברמת 5 יחידות בציון 90 ומעלה. מועמדים שגילם 40 ומעלה פטורים מן המבחן הפסיכומטרי, הם חייבים בבגרות מלאה וברמת "מתקדמים ב'" לפחות בשפה האנגלית. יש לציין כי מועמדים שאינם עומדים בדרישות הסף בעברית ובאנגלית יכולים להתקבל במעמד על תנאי, בכפוף להשלמה של מועדי בחינות אמי"ר ויע"ל עד לחודש יולי 2020, לפני תחילת הלימודים.

האוניברסיטה העברית (ירושלים)

באוניברסיטה העברית בירושלים הלימודים בתחום זה מתקיימים במסגרת דו חוגית שאותה יש לשלב עם חוג נוסף, כגון מענפי מדעי הרוח, מדעי החברה, שפות או מדעים. מסלול הקבלה הישירה ללימודים על סמך הבגרות בלבד הוא למועמדים שלהם ממוצע 9.75 ומעלה. מועמדים ראויים לקידום יכולים להתקבל על סמך ממוצע בגרות 9.4 ומעלה בהתאם לשיקולי האוניברסיטה. מועמדים המתקבלים על סמך בגרויות נדרשים להציג ציון סיווג רמה באנגלית באמצעות היבחנות בבחינת אמיר"ם או אמי"ר, בציון של 120 ומעלה.

אוניברסיטת תל-אביב

הלימודים באוניברסיטת תל-אביב מתקיימים במסלול חד חוגי או בתכנית דו חוגית שבה משולבים לימודי פסיכולוגיה ובלשנות. כמו כן, את הלימודים הדו חוגיים ניתן לערוך בשילוב עם חוגים ממדעי הרוח כגון מזרח אסיה, ערבית או פילוסופיה או עם חוגים מן המדעים המדויקים במסגרת תכנית בלשנות חישובית.


בהתאם למתווה הקורונה של האוניברסיטה, שהנהיגה למועמדים לקבלה לשנת תשפ"א אשר לא יכלו לגשת למועד אפריל 2020, יכולים להתקבל מועמדים שלהם ממוצע בגרות 97 ומעלה. כמו כן, מתקבלים מועמדים שלהם זכאות לבגרות מלאה אשר משלימים באוניברסיטה שני קורסי מוק (קורסי קדם) בתחומי מדעי הרוח בציון של 80 ומעלה בכל אחד מהקורסים.


מלבד מתווה הקורונה, מוצעות אפשרויות קבלה נוספות. מועמדים שלהם ממוצע בגרות במקצועות ההומניים של לפחות 85, ללא בונוסים, יכולים גם הם להתקבל. מקצועות הומניים אלה יכולים לכלול את הבגרויות בהבעה עברית, תולדות עם ישראל, מחשבת ישראל, ספרות, אזרחות, היסטוריה ועוד. מועמדים שגילם מעל 40 שנה מתקבלים על סמך זכאות לתעודת בגרות.

אוניברסיטת בר אילן (רמת גן)

הלימודים בתחום זה באוניברסיטת בר אילן מתקיימים במסגרת המחלקה לבלשנות וספרות אנגלית. אלה הם לימודים במסלול מורחב שאותם יש לשלב עם מחלקה נוספת כגון מדעי המוח, לשון עברית או תרבות צרפת.


לחליפין, ניתן להתקבל ללימודים במסלול זה ללא ציון פסיכומטרי בתנאי שציון הבגרות המשוקלל הוא מעל 100, ציון הבגרות באנגלית ברמת 5 יחידות הוא 85 ומעלה, והציון במבחן אמי"ר מעל 220. מועמדים הנדרשים לכך צריכים גם להציג ציון בבחינת יע"ל בשפה העברית, ברף המבוקש.


על הלימודים


במהלך לימודים אלה הסטודנטים מעמיקים בתופעות ומבנה השפה האנושית. הם מתוודעים לעקרונות קוגניטיביים של השימוש בשפה ורכישתה וכן בתופעות לשוניות המאפיינות שפות שונות כגון עברית, אנגלית, שפות אירופיות, שפות אסייתיות ועוד.


הם מעמיקים במחקר בלשני ולשוני ודרכו מחשפים להסברים להתפתחות השפות, למשמעותן ולתופעות ייחודיות בהן. הסטודנטים מכירים את מרכיבי השפות, אופן הפקת הצלילים ותפיסתם, את משמעות הסמנטיקה ומערכות הצלילים ואת מבנה המילים והמשפטים המאפיינים כל שפה. כמו כן, נלמדים תהליכים מתחום המדעים הרלבנטיים לאופן עיבוד השפה במוח האנושי. בהקשר זה הם מכירים גם מודלים חישוביים להבנה וניתוח של דפוסי שפה וביטוי, לרבות טכנולוגיות מחשוב מתקדמות. נוסף על כך, בלימודים נכלל דיום באופן בו תהליכים חברתיים, תרבותיים ופסיכולוגיים משפיעים על התפתחותן של שפות וכן על רכישתן בגיל צעיר כשפת אם ובשלבים מאוחרים יותר במהלך החיים כשפה שנייה.

 

אפשרויות תעסוקה


הידע והכלים הנרכשים על ידי בוגרי החוג יכולים לסייע להשתלבותם במגוון אפיקי תעסוקה בסיום התואר, אשר נוגעים לניתוח ומחקר של לשון ושפה. בין היתר הם יכולים להשתלב בהוראה ומחקר בתחומי הוראת השפות והכתיבה, וכן במחקר בחברות הייטק שבהן מפתחים טכנולוגיות לעיבוד שפה, ניתוח נתונים שפתיים ותרגום מתקדם. נוסף על כך, באפשרותם להשתלב בתפקידי עריכה ותרגום בפלטפורמות שונות כגון בתקשורת, באקדמיה, במערכת החינוך, בתחום היחסים בין מדינות ועוד. כמו כן, באפשרותם להמשיך לתואר שני מחקרי וממנו להמשיך לתארים מתקדמים ולסלול דרך לקריירה אקדמית כמרצים וחוקרים בתחום זה.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי בלשנות בלי פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על לימודי בלשנות בלי פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור