רוצה פרטים על תנאי קבלה ללימודי ביטוח?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה ללימודי ביטוח

רוצה לדעת על תנאי קבלה ללימודי ביטוח? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה ללימודי ביטוח


בעשורים האחרונים, עם הדיגיטציה של תחומים רבים, השתנה גם תפקידו של סוכן הביטוח. כיום, חלק אינטגרלי מעבודתם של סוכני ביטוח כולל ייעוץ השקעות, וסיוע בתביעות מול חברות הביטוח.


לימודי ביטוח באים לענות על הדרישות הגבוהות מסוכני ביטוח, הנובעות מתחומי האחריות הרבים המוטלים על כתפיהם, וההסמכה הרשמית הנדרשת לעיסוק במקצוע, מטעם משרד האוצר. במהלכם, הסטודנטים רוכשים ידע מקצועי בנושאים פיננסיים, ביטוחיים ומשפטיים נחוצים.


רמת הלימודים הגבוהה מצריכה ממוסדות הלימוד השונים מציבים תנאי קבלה בהם נדרשים לעמוד מי שרוצים להשתתף בלימודי התחום. זאת על מנת להבטיח את התאמת הסטודנטים לדרישות התואר. ניתן להשתתף בלימודים אלו לקראת תואר אקדמי, וכן בלימודי תעודה המכינים לקראת בחינות ההסמכה הממשלתיות.


תנאי קבלה לתואר ראשון


לרוב, תואר ראשון בביטוח נפרש על פני כ – 3 שנים (קיימות תכניות בהיקף 3 שנים), כאשר בחלק ממוסדות הלימוד מתקיימים 3 סמסטרים בשנה, כך שהלימודים נערכים גם בסמסטר קיץ.


מלבד הקורסים בתחומי הביטוח, הסטודנטים לומדים תכנים מעולמות המימון, הכלכלה, החשבונאות, המשפטים והפיננסים. נוסף על כך, הם משתתפים בסמינרים ועורכים עבודת מחקר סביב אחת מהסוגיות הנלמדות במהלך התואר.


בין מוסדות הלימוד בהם ניתן להשתתף בלימודים לתואר זה, ניתן למנות:


המכללה האקדמית נתניה: משך התואר שנתיים.


הלימודים מתקיימים 3 פעמים בשבוע, במתכונת גמישה המתאימה לאנשים עובדים: המפגשים נערכים פעמיים בשעות אחר הצהריים ופעם ביום שישי החל משעות הבוקר.


למכללה יכולים להתקבל מי שברשותם תעודת בגרות מלאה בממוצע 90 ומעלה. בעלי תעודות סיום תיכון ממדינות בחו"ל, השקולות לתעודות בגרות, יכולים גם הם להתקבל – עליהם לתרגם את התעודות מול מתורגמן מוסמך, ולאשר את התרגום מול נוטריון.

 

מועמדים שמציגים ציון פסיכומטרי - ציון הבגרות המשוקלל מהווה 75% והציון בפסיכומטרי 25%.

 

כמו כן, מי שברשותם תואר אקדמי מטעם מוסד המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, יכולים להתקבל.


מי שמסיימים בהצלחה את המכינה של המכללה האקדמית נתניה, או מכינות קדם אקדמיות אוניברסיטאיות, יכולים גם הם להתקבל ללימודים.


מעבר לכך, ניתן לסיים את מסלול מכינת 30+ המיועד למועמדים בני 30 ומעלה, חסרי תעודת בגרות או שהישגיהם בבגרות אינם גבוהים דיים.


מכינה ללימודי ביטוח: במסגרת המכללה, פועלים מספרי מסלולי מכינה קדם אקדמית המיועדים למי שמעוניינים להירשם ללימודים אך הישגיהם בבגרות אינם מספיקים לצורך הקבלה.


מסלולי המכינה כוללים מסלול סמסטריאלי ומסלול שנתי. הנושאים הנלמדים בשני המסלולים כוללים מתמטיקה, אנגלית, אוריינות אקדמית, וכן קורסים אקדמיים. זאת במטרה להכין את המשתתפים לקראת רמת הלימודים במוסד להשכלה גבוהה.


המסלול הסמסטריאלי מתאים למועמדים בני 19-26, שיש ברשותם זכאות לבגרות בממוצע שאינו גבוה מספיק, או לחילופין יש ברשותם עד 5 יחידות לימוד פחות מהנדרש.


מלבד זאת, כדי להשתתף במכינה יש להציג ציון במבחן הפסיכומטרי או במבחן מימ"ד.


המסלול השנתי כולל שני סמסטרים, ומיועד למועמדים בני 19-26 שברשותם בגרות חלקית בלבד, וכן ציון במבחן הפסיכומטרי או במבחן מימ"ד.


בסיום הסמסטר הראשון, על המשתתפים לעמוד בהצלחה בבחינות מעבר כדי להמשיך בלימודיהם במכינה.


כמו כן, קיים מסלול מכינה נוסף – מכינת 30+ - המיועדת לבני 30 ומעלה שלהם אין זכאות לבגרות או שממוצע הבגרויות שלהם נמוך מדרישות הסף. ממוצע הסיום של המכינה משוקלל במקום ממוצע הבגרות, כאשר על המועמדים להשלים כל אחד מהקורסים במכינה בציון 70 או יותר.


הלימודים במכינה זו נמשכים כחודשיים, והמפגשים נערכים החל משעות אחר הצהריים במהלך השבוע, וכן בימי שישי בבוקר.


מי שמסיימים את המכינה בהצלחה ועומדים בדרישות האקדמיות, יכולים להמשיך ללימודי התואר באקדמית נתניה.


קיימות שלל מלגות למשתתפי המכינה, כולל מלגות מטעם משרד הביטחון.

 

תנאי קבלה ללימודי תעודה


במכללות ומוסדות לימוד ברחבי הארץ מוצעים גם לימודי תעודה של התחום, המהווים הכשרה לקראת הבחינות של משרד האוצר והרשות לניירות ערך.


הבחינות שאותן יש לעבור כדי לקבל רישיון לעיסוק כסוכן ביטוח פנסיוני הן:


בחינת יסודות הביטוח מטעם המפקח על הביטוח במשרד האוצר, ובחינות המבואות מטעם הרשות לניירות ערך בכלכלה, סטטיסטיקה ומימון ויסודות החשבונאות.


מי שרוצים לקבל רישיון לעבוד כסוכן ביטוח אלמנטרי (כללי), נדרשים לעבור מספר בחינות:


בחינת יסודות הביטוח מטעם משרד האוצר, ובחינות מטעם הרשות לניירות ערך בנושאים: כלכלה, סטטיסטיקה ומימון ויסודות החשבונאות.


הלימודים לקראת בחינות ההסמכה בתחומים אלו נערכים במספר מוסדות לימוד ברחבי הארץ, כאשר תנאי הקבלה משתנים ממוסד לימודים אחד למשנהו.


המכללה למינהל (ראשון לציון):
משך הלימודים כשנתיים, והם מיועדים לבני 18 ומעלה שברשותם תעודת סיום 12 שנות לימוד לפחות. כמו כן, הלימודים מתאימים אך ורק למי שלא עברו עבירה שיש עמה קלון.


במהלך הלימודים, הסטודנטים משתתפים ב – 6 קורסים, שניים מתוכם קורסי התמחות מתקדמים. בקורסים השונים נסקרים תחומי הכלכלה, החשבונאות, יסודות הביטוח והמימון. לאחר שהם רוכשים את היסודות הדרושים, הם מעמיקים בתחומי הביטוח הפנסיוני וכן בתחומי ניתוח ניירות ערך וניהול תיקים.

 

במכללה נערכים גם לימודי תעודה בתחום הביטוח האלמנטרי (כללי), שנמשכים כשנתיים, וכוללים 6 קורסי מבוא.


תנאי הקבלה ללימודים מיועדים לבני 18 ומעלה, שאין להם עבירה נושאת קלון, וברשותם תעודת סיום 12 שנות לימוד.


בשנה הראשונה ללימודים, הסטודנטים רוכשים ידע בסיסי נדרש בתחומי הביטוח, הסטטיסטיקה והמימון, הכלכלה והחשבונאות.

 

לאחר מכן הם ממשיכים לקורסים מתקדמים בביטוח תאונות וביטוח אש ורכוש, המהווים הכנה לקראת בחינות משרד האוצר והרשות לניירות ערך.


אפשרויות תעסוקה


תעודת סוכן ביטוח מוענקת למי שעומדים בהצלחה בבחינות משרד האוצר והרשות לניירות ערך, גילם 18 לפחות, ואין ברשותם עבירה שיש עמה קלון.


כמו כן, תנאי נוסף לקבלת ההסמכה היא סיום בהצלחה של תקופת התמחות בת כחצי שנה אצל סוכן ביטוח אלמנטרי מורשה.


מדובר במקצוע מבוקש, כאשר כ – 80% מאזרחי ישראל בוחרים להיעזר בשירותיהם של סוכני ביטוח, ומספר המשרות בתחום עולה עם השנים. זאת מתוך ההבנה כי הידע המקצועי בו הם מחזיקים יכול לסייע לקבל החלטות נכונות בתחומים החשובים של הבטחת הפנסיה לגיל פרישה, ותביעות שונות הקשורות בפיצויים בגין תאונות עבודה, גרימת נזק לרכוש, וכן הלאה.


שכר סוכני הביטוח גבוה מהשכר הממוצע במשק, ועומד על כ - 12,000 שקלים לחודש. אזור העבודה משפיע על רמות השכר, כאשר בירושלים השכר יכול להגיע ל – 14,000 שקלים בחודש, לעומת כ – 10,000 שקלים בחודש באזור הצפון.


רמות השכר עולות עם צבירת הותק והניסיון בתחום, כאשר המשכורת לאחר 9 שנות עבודה מטפסת ל – 14,000 שקלים בממוצע בחודש.


יש לציין כי עם העלייה בביקוש למקצוע, עולה גם התחרות על כל משרה, כאשר בשנת 2018 התחרו 23 מועמדים על כל משרה פנויה.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה ללימודי ביטוח?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה ללימודי ביטוח?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
שילוב לימודי משפטים עם לימודי ביטוח - מומלץ?
תואר ראשון בלימודי ביטוח - תנאי קבלה
מעבר מניהול מערכות בריאות ללימודי ביטוח בנתניה
יש מלגה ללימודי ביטוח?