רוצה פרטים על תואר ראשון או קורס?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי תעודה או תואר - מה ללמוד?

רוצה לדעת על תואר ראשון או קורס? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודים לתואר ראשון או לימודי תעודה וקורסים מקצועיים


מה עדיף, קורס או תואר?


רבים מחפשים ללמוד כדי לפתוח לעצמם אפשרויות בשוק התעסוקה, וכדי לעזור להם להגיע לתפקיד נחשק. עם זאת, לא תמיד ההחלטה על סוג הלימודים היא החלטה קלה. הבחירה בין לימודים לתואר ראשון לבין לימודי תעודה היא מורכבת וחשוב לבצע אותה בכובש ראש, אחרי שמבינים את מכלול ההיבטים ומכירים את המאפיינים והיתרונות של כל אחת מן האפשרויות. בסופו של דבר, ההחלטה תלויה רק בצורכים וברצונות האישיים ואין אפשרות עדיפה באופן גורף.

 


סוגי המסלולים ותחומי הלימוד


לימודים לתואר ראשון מתקיימים במגוון של תחומי ידע כגון מדעי החברה, מדעי הרוח, ניהול, מדעים, הנדסה, אמנויות ותחומים נוספים. בין המסלולים המבוקשים לתואר ראשון אפשר למנות לימודי מנהל עסקים, לימודי משפטים, לימודי כלכלה, לימודי פסיכולוגיה, לימודי מדעי ההתנהגות, לימודי מדעי המחשב, לימודי חינוך, לימודי הנדסה וענפים רבים נוספים. ברוב המוסדות האקדמיים ניתן ללמוד גם בתכניות דו חוגיות, אשר מאפשרות לשלב בין שני תחומי ידע שקרובים זה לזה וכן בין תחומים שנחשבים רחוקים האחד מהשני.


גם בלימודי התעודה מתקיים מגוון רחב מאוד של מסלולים. קיימות תכניות הכשרה מקצועית שמעניקות תעודה המוכרת להשתלבות בתחום עיסוק מסוים, כגון הכשרות חשמלאים, הכשרות טכנאים והכשרות בתחום הנהלת החשבונות, ברבים מן התחומים הללו התעודה מהווה מרכיב חיוני והכרחי להשתלבות במקצוע. לצד תכניות אלה, קיימים גם קורסים לתעודה שמיועדים לאנשי מקצוע מנוסים ולאקדמאים, אשר מאשרים להם לצבור מיומנויות נוספות ולהרחיב את סל הכלים המקצועי שלהם, כדי להתקדם בתפקידם או כדי להעניק שירותים איכותיים יותר ללקוחות או למטופלים. בין המסלולים הללו ניתן למנות קורסים בפסיכולוגיה, לימודי חינוך לתעודה, קורסי תכנות ועוד שלל תכניות. ניתן לראות כי תכניות לימודי תעודה מתקיימות במגוון רחב של תחומים וענפי ידע.


יש לציין כי לא בכל התחומים קיימים גם מסלולי תואר וגם מסלולי תעודה. בתחומים כגון רפואה, עבודה סוציאלית, משפטים והנדסה יש חובה לתואר אקדמי ראשון לפחות כדי להשתלב בשוק העבודה. עם זאת, ישנם מקצועות שדורשים מן העוסקים בהם דיפלומה מקצועית המוכרת על ידי גוף ממשלתי רשמי, כגון הכשרות טכנאים או קורסים בתחומי טיפול מסוימים. יחד עם זאת, ניתן למצוא גם מסלולי לימודים אקדמיים אשר משלבים במהלכם הן לימודים לתואר והן הכשרה לקבלת תעודה, במטרה לצייד את הסטודנטים בכלים פרקטיים וידע להמשך דרכם כבר בסיום הלימודים.


מטרות התכנית


לימודים אקדמיים לתואר באים לספק לסטודנטים השכלה נרחבת ומעמיקה בתחום הלימוד. הלימודים גם באים לפתח מיומנויות מחקריות, חשיבה ביקורתית וכישורים אנליטיים שחיוניים במיוחד למי שברצונם להמשיך גם לתארים מתקדמים. באופן כללי ניתן לומר כי לימודים לתואר שמים דגש הן על הפן התיאורטי של התחום וכן על הפן המעשי שלו.


לימודי תעודה מטרתם לספק מענה לצרכים ממוקדים של הלומדים או של שוק העבודה ולרוב הם מכשירים את המשתתפים בהם לתפקיד מסוים או להשתלבות באפיק קריירה ספציפי. לעיתים הם ממוקדים בהכנה לקראת מבחן הסמכה לצורך קבלת דיפלומה לקידום מקצועי. קורסים אחרים שמים דגש על פיתוח של מיומנות מסוימת אצל התלמידים, כך למשל בתחום ההייטק ניתן למצוא קורסים ללימוד שפות תכנות מסוימות, בין הקורסים הרבים שמתקיימים בתחום. עם זאת, חשוב לציין כי קיימות גם תכניות לימודי תעודה נרחבות ומקיפות ביותר, שמקנות סל נרחב של מיומנויות ללומדים בהן.


מתכונת הלימוד


רבות מן התכניות לתואר ראשון נפרשות על פני פרק זמן שבין שלוש שנים לארבע שנים. ישנם גם מסלולים ממושכים יותר, כגון לימודי אדריכלות לתואר שאורכם חמש שנים או לימודי רפואה שנפרשים על פני שש שנים. כמו כן, אפשר למצוא גם תכניות ייחודיות שמאפשרות ללמוד לתואר ראשון בשנתיים בלבד.


שיעורים בתכניות לימודים אקדמיות מרוכזים לרוב בארבעה או חמישה ימים בשבוע, כאשר הסטודנטים בחלק מן המוסדות והמסלולים יכולים לבחור בין מסלול יום לבין תכניות לימודי ערב, אשר מתאימות לאנשים עובדים. התואר הראשון כולל מגוון רחב של קורסים, חלקם חובה וחלקם לבחירה, סמינרים, סדנאות ולעיתים גם פרקטיקום או ביצוע התנסות מעשית בשטח. בחלק מן המקצועות נדרש סטאז' במהלך התואר או מיד לאחר סיומו.


לימודי תעודה מתקיימים בשלל מתכונות, החל מקורסים קצרים שנפרשים על פני חודשים בודדים ועד לתכניות ארוכות שנפרשות על פני מספר שנים. בדומה ללימודים לתואר, גם בלימודי התעודה ניתן למצוא מסלולים שמותאמים לאנשים עובדים שמתקיימים בשעות הערב. קורסים לתעודה מתמקדים בהקניה של מיומנויות פרקטיות וכך הם כוללים לרוב התנסות מעשית או סדנאות וסימולציות במהלך השיעורים.


תנאי קבלה


תנאי קבלה משתנים לפי המסלולים הנלמדים וכן לפי המוסדות השונים. כדי להתקבל לתואר הראשון, בדרך כלל יש צורך בתעודת בגרות מלאה בממוצע ציונים גבוה וכן בציון בפסיכומטרי. בפקולטות וחוגים מסוימים יש דרישה גם לציונים גבוהים בבגרות במתמטיקה ובבגרות במקצועות מדעיים נוספים כגון בגרות בפיזיקה או בגרות בכימיה. דרישה זו נפוצה בלימודי מדעי המחשב, לימודי הנדסה ולימודי מדעים מדויקים ומדעי החיים. רבים מבין המוסדות מפעילים תכניות מכינה קדם אקדמית עבור מועמדים שאינם עובדים ברף הדרישות ומאפשרות להם לשפר את הסיכויים להתקבל ללימודים.


התנאים לקבלה לתכניות לימודי תעודה הם לרוב מחמירים פחות, חלק מן המוסדות דורשים תעודת בגרות מלאה וחלקם מקבלים גם בעלי בגרות חלקית או בוגרי 12 שנות לימוד. לעיתים מתקיימים גם מבחני מיון פנימיים. יחד עם זאת, חשוב לציין כי קיימות גם תכניות לימודי תעודה שמיועדות לאקדמאים בלבד, או לבעלי ניסיון מקצועי עשיר בתחום הרלבנטי.


סוג התעודה


סוג התואר הראשון שמענקים מוסדות הלימוד משתנה בהתאם לתכנית הנלמדת. תואר מסוג B.A ניתן לבוגרי לימודים בתחומי מדעי החברה והרוח ומקצועות הניהול, בוגרי לימודי מדעים והנדסה זכאים לתואר B.Sc. ובוגרי לימודי הוראה מקבלים תואר ראשון B.Ed. ברוב המקרים. קיימים סוגים תארים נוספים במקצועות הבריאות, האמנות והאדריכלות.


למשלימים בהצלחה תכניות ללימודי תעודה מוענקת דיפלומה מטעם גורמים שונים. בחלק מן ההכשרות ניתנת תעודה פנימית מטעם המוסד המלמד המעידה על השלמה מוצלחת של הקורס. בתכניות המוכרות על ידי גופים ממשלתיים, כגון משרד הכלכלה, משרד האוצר או משרד הבריאות, מקבלים תעודת מקצוע או תעודת גמר המוכרת על ידם, לסיווג מקצועי או לקידום מקצועי. לרוב יש צורך לעבור מבחנים חיצוניים כדי לקבל דיפלומות אלה.


אפשרויות תעסוקה וביקוש בשוק


באופן כללי, אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר ראשון ולבוגרי לימודי תעודה הן רבות ומגוונות מאוד. הביקוש לבוגרים משתנה לפי תחומי הלימוד ולפי מגמות במשק וכן לפי העדפות של המעסיקים, אך לא ניתן לומר כי מעסיקים נוטים באופן גורף להעדיף בוגרי תואר על פני בוגרי הכשרה מקצועית, או להיפך. בחלק מן המקרים, בוגרי תואר שממשיכים ומתמקצעים דרך לימודי תעודה יכולים לקבל יתרון בשוק העבודה, שכן הם מחזיקים בכישורים רבים יותר הממוקדים במקצוע הספציפי, מה שיכול לסייע להם לבלוט מול מועמדים אחרים לאותם תפקידים.

 


לאן ממשיכים?


בוגרי תואר ראשון יכולים לבחור לפנות להשתלבות בשוק העבודה לאחר סיום לימודיהם, או שבאפשרותם להמשיך לתואר שני ולתארים מתקדמים, מה שמאפשר להם לפתוח דלת גם לקריירה במחקר. יש לציין כי לא ניתן להמשיך לתארים מתקדמים ללא תואר אקדמי ראשון מוכר. בוגרי התואר יכולים גם, לאחר צבירה של ניסיון מקצועי בתחומם, לפנות ללימודי תעודה כדי לשכלל ולפתח כישורים מסוימים שדרושים להם כדי לפתח את הקריירה.


כמו כן, גם בוגרי לימודי תעודה שרוצים לקדם עצמם מבחינה מקצועית יכולים לאחר קבלת הדיפלומה לבחור להמשיך להכשרות מקצועיות נוספות או ללמוד לתואר ראשון. במקים מסוימים, כמו למשל בהכשרות טכנאים, חשמלאים ומנהלי חשבונות, ניתן לעלות בסולם הדרגות המקצועי דרך מעבר קורסים נוספים וכך להרחיב את אפשרויות התעסוקה ותחומי האחריות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר ראשון או קורס?

רוצה לדעת יותר על תואר ראשון או קורס?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר ראשון או קורס
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
הסבה מקצועית לאחר תואר ראשון
לימודי תואר במסלול לאנשים עובדים
לימודי הנדסאי מים
לימודי מנהל עסקים - הצלחה ללא תואר שני
לימודים לתואר - איך מחליטים?
תואר ראשון בגיל 50 ללא תעודת בגרות
לימודי טכנאי רנטגן ללא פסיכומטרי
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...