תואר שלישי בעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה

שירות אישי - צור קשר
תואר שלישי בעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה

תואר שלישי בעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה - דוקטורט בעבודה סוציאלית


שינוי חברתי שמתחיל במחקר


מהתמודדות עם מצבי משבר, עוני ומחסור ועד למציאת דרכים יעילות יותר לנהל את השירותים החברתיים הציבוריים, לעובדים סוציאליים ישנם שלל תחומי אחריות במסגרת תפקידם. ענף העבודה הסוציאלית שואף לייעל ולשכלל את עצמו כל העת וכך מושם דגש רב על מחקר של תהליכי ההתערבות הקיימים ועל פיתוח של תהליכי התערבות חדשים שיכולים לעמו במבחן הזמן ולהתאים לצורכים חברתיים בוערים.


בית הספר לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת חיפה מציע תכנית לתואר שלישי בעבודה סוציאלית, שמתאימה לעובדים סוציאליים שמחזיקים בפוטנציאל למחקר ומעוניינים לקדם את ערכי המצוינות בפרקטיקה ובתיאוריה. באמצעות המחקרים שמתקיימים בבית הספר, יכולים תלמידי המחקר לבחון שלל סוגיות מרתקות בזירה החברתית וכן לקדם מדיניות ותהליכים בשירותי הרווחה.


תכנית הלימודים


תכנית התואר השלישי מאפשרת לתלמידי המחקר לפתח מיומנויות מחקריות ולבנות תיאוריות חדשניות בתחום העבודה הסוציאלית. לאורך המסלול הם מתוודעים לסוגיות אקטואליות שונות במדיניות חברתית בדרך לפתח מחקרים פורצי דרך. כמו כן, הם בוחנים אפשרויות לגיבוש של מדיניות ופרקטיקה חדשים שבכוחן ניתן לסייע למגוון של אוכלוסיות בישראל.


בבית הספר לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת חיפה פועלים מספר מכונים ומרכזים אשר חוקרים סוגיות מגוונות בעבודה הסוציאלית, תלמידי המחקר יכולים לקחת חלק בעבודתם המחקרית במרכזים אלה ולהיעזר בהם. בין הגופים הללו ניתן למצוא מרכז לחקר שיקום והתפתחות האדם; מרכז לחקר המשפחה; קתדרה לתכנון ורווחה חברתית; מרכז בין תחומי לחקר הדרה חברתית ועוני ומרכז לחקר תחום הטראומה והדיסוציאציה.


מתכונת הלימוד


היקפה של תכנית הדוקטורט הוא כארבע שנים, היא מחולקת לשני שלבים, הראשון מוקדש להכנה של הצעת המחקר והמידה בקורסים אקדמיים בתחום המחקר, הוא נפרש על פני כשנה אחת. לאחר השלמת שלב זה ממשיכים לשלב המחקר הבא ובו עם עוסקים בביצוע בפועל של המחקר ובכתיבת עבודת המחקר, בליווי של המנחים. שלב זה נמשך כשלוש שנים. הקורסים השונים מרוכזים ביום שבועי אחד. נוסף על כך, תלמידי המחקר נדרשים לקחת חלק באירועים שונים של בית הספר, כגון ימי עיון, כנסים וסמינרים, אשר תפקידם לסייע להם לפתח את המחקר ולחשוף אותו גורמים רבים.

 

נושאי מחקר


בבית הספר לעבודה סוציאלית נחקרים מגוון של נושאים, הנה כמה מן הנושאים שנחקרים בו בשנים האחרונות:

 

  • הערכת תפקוד המשפחה והנישואין
  • פוסט טראומה ופסיכותרפיה דינמית
  • התמודדות עם אלימות בתוך המשפחה
  • היבטים משפחתיים של הפרעות אכילה
  • זיכרונות אירועים טראומטיים בקרב ילדים
  • מדיניות חברתית כלפי אנשים עם מוגבלות
  • שיקום קבוצתי לאנשים עם נכות התפתחותית    
  • זקנה ובריאות הנפש
  • ניצול מיני ואלימות זוגית
  • עבודה סוציאלית ארגונית
  • אגרסיה כלפי נותני שירות
  • תהליכי טיפול בהתמכרויות
  • הגירה ומעברים בין תרבויות    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


באוניברסיטת חיפה פועלת הרשות ללימודים מתקדמים כגוף האחראי על תארים מתקדמים. רשות זו אמונה על פיקוח על דרישות קבלה לתואר שני ולתואר שלישי, על פתיחתם של מסלולים חדשים ועל קביעת הסטנדרטים האקדמיים למתן התארים.
בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה של האוניברסיטה ניתן ללמוד בתכניות נוספות לתואר השלישי, כגון תואר שלישי בריפוי בעיסוק, תואר שלישי בבריאות הציבור, תואר שלישי בסיעוד, תואר שלישי בגרונטולוגיה ותואר שלישי בבריאות נפש קהילתית. בפקולטות הנוספות של האוניברסיטה ניתן למצוא עוד מבחר תכניות, כגון תואר שלישי בפסיכולוגיה, תואר שלישי בסוציולוגיה, תואר שלישי בהיסטוריה, תואר שלישי בכלכלה ותואר שלישי במנהל עסקים.


תנאי קבלה


לתכנית הדוקטורט רשאים להגיש מועמדות מוסמכי תואר שני בעבודה סוציאלית מטעם מוסד מוכר, שמשלימים מסלול מחקרי עם תזה. יש צורך בממוצע ציונים של לפחות 86 בתואר השני בעבודה סוציאלית וכן ציון 90 לפחות בעבודת התזה.

 

המועמדים נדרשים להגיש מכתב הסמכה מטעם מרצה המוסמך להנחות את תלמיד המחקר, הצהרת כוונות מחקר באישור של מנחה מיועד, כמו כן, יש צורך בשני מכתבי המלצה מאנשי סגל אקדמי בכירים שיכולים להעיד על יכולות מחקריות ועל ההתאמה למחקר, המלצה ממנחה התזה או חקר שאיתו עבדו המועמדים, קורות חיים בשפה האנגלית והעברית, תקציר מחקר בשפה האנגלית וגיליונות ציונים מקוריים מן התואר הראשון והשני.

 

 

תעודה


תלמידי מחקר אשר עומדים בהצלחה בכל הדרישות במהלך התכנית ומשלימים את עבודת המחקר שלהם זכאים לקבל תואר שלישי PhD דוקטור בפילוסופיה מטעם אוניברסיטת חיפה.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת חיפה
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת חיפה