רוצה פרטים על תואר שני חינוך דמוקרטי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בחינוך דמוקרטי

רוצה לדעת על תואר שני חינוך דמוקרטי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בחינוך דמוקרטי - תואר שני במדיניות ומנהל חינוך בהתמחות חינוך דמוקרטי


להביא את החדשנות אל החינוך


מדי יום מגיעים מאות אלפי תלמידים בישראל אל בית הספר, יושבים בכיתה, מעתיקים מהלוח ופותרים מבחנים. כיצד אפשר להפוך את החוויה של צעירים אלה במערכת החינוך לעשירה יותר, לחווייתית יותר ובעיקר למשמעותית יותר, שיכולה לתרום לעיצוב אישיותם לקראת העתיד לבוא? איך אפשר לצייד בהצלחה את הילדים והילדות הללו לא רק בידע ובעובדות, אלא גם בערכים ובכישורים לחיים? כל אלה הם דוגמאות לאתגרים שעומדים היום בפני מחנכים בשאיפתם לקדם ולפתח את מערכת החינוך, הן בארץ והן בעולם.


זרם החינוך הדמוקרטי סבור ששינוי אמיתי צריך להגיע לא רק ממקבלי ההחלטות אלא גם מאנשי ההוראה שפועלים בשטח, כלומר המורים והמחנכים שעומדים יום יום בכיתות ומעורבים בנעשה בבית הספר באופן מוחשי. דרך ערכים של מעורבות, יזמות, סקרנות, פתיחות ואכפתיות ניתן להטמיע ערכים של חדשנות ודינמיות במערכת ולקדם את התהליכים שמתחוללים בה.


מורים ואנשי הוראה בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי שמעוניינים לחולל שינוי במערכת יכולים לקבל כלים וידע למשימה זו דרך תואר שני בחינוך דמוקרטי. מטרתה של התכנית היא לצייד מורים פורצי דרך במיומנויות פרקטיות ובידע אקדמי שנחוץ כדי להתוות מדיניות מתקדמת וחדשנית במערכת ההוראה. נכון להיום, התכנית מתקיימת כחלק מהתמחות שבה אפשר לבחור במסגרת תואר שני במדיניות ומנהל חינוכי. תכנית זו יכולה לפתוח דלת בפני אנשי ההוראה של מחר להתקדם במערכת ולשנות אותה מבפנים דרך קידום פרויקטים, יוזמות וחקיקה חדשנית.


למי מיועדים הלימודים


זוהי תכנית תואר שני בחינוך אשר מיועדת לאנשי הוראה מנוסים שבוער בהם הרצון להוביל שינוי במערכת החינוך, לרענן את שיטות ההוראה ולהטמיע את ערכי החדשנות הן בבתי הספר והן בקרב מקבלי ההחלטות ומתכנני המדיניות במשרד החינוך. הוא מתאים במיוחד למורים, למחנכים, למנהלים, לרכזים וליועצים ששמים דגש על ערכי היזמות החינוכית ופועלים לאורו של החינוך הדמוקרטי ושל זרמים חינוכיים אלטרנטיביים נוספים.


המסלול מתאים לאנשי הוראה שפועלים במסגרות חינוך חלופיות, בין היתר בבתי ספר של החינוך הדמוקרטי, בבתי ספר דו לשוניים או בתי ספר מעורבים לחילונים ולדתיים, בבתי ספר ניסיוניים, בבתי ספר ירוקים ובבתי ספר של החינוך האנתרופוסופי. כמו כן, יכולים ללמוד בו גם אנשי חינוך מן החינוך הבלתי פורמלי שמעוניינים להרחיב את הידע שברשותם ולקבל כלים לניתוח הפעילות במערכת ההוראה.


תכנית הלימודים


ההתמחות בתואר השני בחינוך שואפת לסייע לסטודנטים להכיר שלל יישומים מתקדמים ופורצי דרך בתחום החינוך הדמוקרטי בישראל. במהלכה מתוודעים לתיאוריות חינוכיות ופדגוגיות מתקדמות וגם רוכשים מיומנויות מחקריות שחיוניות לאנשי הוראה היום, אשר יכולות לסייע לחזק ולהעצים את הזהות החינוכית של אנשי הוראה. כמו כן, הם דנים לעומק בתפישות של חדשנות ויזמות בשדה החינוכי ולומדים כיצד ליישם גישות אלה בפועל בין כתלי בית הספר וכיצד לעודד גם את התלמידים לגלות יוזמה ויצירתיות במהלך השיעורים.


המסלול שם דגש על ערכי המנהיגות החינוכית ושואף מחד לסייע למורים לפתח עצמם מבחינה אישית ומקצועית ומאידך להעניק להם את הכלים להוביל שינויים ויוזמות חינוכיות במערכת בכוח מנהיגות זו. הם בוחנים גישות קבוצתיות ואישיות לפיתוח חינוכי לצד אידיאולוגיות ותפישות פסיכולוגיות ופילוסופיות שיכולות לסייע להתמודד עם שאלות מורכבות שעולות על סדר היום החינוכי ולעמוד מול דילמות ואתגרים שמציבה מערכת החינוך. כמו כן, מושם דגש על הפן החברתי וקהילתי של מערכת החינוך ועל תפקידם של אנשי ההוראה בעיצוב התלמידים כאזרחי דור העתיד. הם לומדים כיצד לסייע להטמיע בהם ערכים של אחריות, כבוד, מעורבות חברתית וסיוע לזולת באמצעות הכלים של החינוך הדמוקרטי, כפי שזה התעצב לאורך השנים.


מתכונת הלימוד


היקפה של תכנית התואר השני הוא כשנתיים. סטודנטים יכולים ללמוד בתכנית עם תזה או במסלול ללא תזה. בדרך כלל, הקבלה היא קודם כל למסלול ללא תזה ולאחר הצגת ציונים גבוהים בסיום השנה הראשונה ישנה אפשרות לבחור לעבור למסלול מחקרי לתואר שני בחינוך, שבו כותבים את עבודת התזה.


תכניות הלימוד שמות דגש על הלמידה החווייתית ועל ההתנסות המעשית של הסטודנטים במהלך התואר. כך הם לוקחים חלק לא רק בשיעורים עיוניים, אלא גם בסמינריונים, בסדנאות לעיצוב סביבות למידה, במפגשים עם חוקרי חינוך ועם יזמות בזירת החינוך הישראלי ובעבודה קבוצתית שבה הם לומדים כיצד ניתן לגוון את דפוסי ההוראה ולהתאים אותם למתרחש בכיתה ובבית הספר.

 

מסלולים נוספים שבהם ניתן להכיר מקרוב את החינוך הדמוקרטי כוללים תואר שני בחינוך אלטרנטיבי. במסלולים אלה לתואר מוסמך מכירים מגוון זרמים אלטרנטיביים במערכת החינוך ולומדים ליישם עקרונות אלה בבתי ספר וגנים.


נושאי לימוד


במהלך התכנית נלמדים מגוון של נושאים, בין הסוגיות שנלמדות נכללות:

 

  • סוגיות בחינוך להצטיינות
  • פיתוח כלי מדידה
  • מודלים חלופיים להוראה
  • מנהיגות בבתי ספר
  • ניתוח נתונים בחקר חינוך
  • פילוסופיה של החינוך
  • תהליכים בחינוך פרוגרסיבי
  • הנצחה וחינוך ללאומיות
  • עיצוב מחקר בחינוך הדמוקרטי
  • מדיניות חינוכית בישראל
  • הזכות לחינוך במדינה הדמוקרטית
  • תיאוריה בהערכה בחינוך    
  • היסטוריה של חינוך ועיצוב מדיניות    
  • ועוד


תנאי קבלה


במסגרת תנאי הקבלה לתואר שני בחינוך במסלול זה, על המועמדים להיות בוגרי לימודי חינוך מסוג B.Ed. או BA. ממוצע הציונים הנדרש בתואר הראשון הוא 80 ומעלה. כמו כן, על המועמדים להציג ניסיון מעשי קודם בעבודה חינוכית, כגון ניהול בתי ספר, הדרכה בכירה במסגרות חינוך ופעילות במישורים נוספים בגישה הדמוקרטית, הפרוגרסיבית או בגישה חדשנית אחרת. מסלול זה מתאים גם למורים שהם חברי קהילת בתי הספר הדמוקרטיים שמעוניינים לקדם את הקריירה שלהם. במסגרת תהליך הקבלה יש צורך להציג כמה המלצות מקצועיות ולעבור ראיונות אישיים.

 
תעודה


סטודנטים אשר משלימים את התכנית בהצלחה ועומדים בכל החובות במהלכה זכאים לקבל תואר שני במדיניות חינוך עם התמחות חינוך דמוקרטי MA, מטעם המוסד המלמד.


יתרונות התואר והמשך לימודים


תואר שני בחינוך נמנה בין הענפים האקדמיים אשר מעניקים תוספת שכר לתואר שני. באופן זה, מורים אשר משלימים תואר שני יכולים לעלות בדרגת שכר וגם לשדרג את המשכורת. יחד עם זאת, חשוב לציין שבין הפרמטרים להעלאת השכר בתחום החינוך ישנו גם משקל מהותי לוותק שצוברים המורים.


לאחר השלמת התואר השני בחינוך דמוקרטי, מורים שמעוניינים להמשיך ולקדם את הקריירה יכולים לפנות לשלל הכשרות מקצועיות בתחום החינוך. אלה הם קורסים שונים לתעודה שמעניקים מיומנויות ממוקדמות ובאים לפתח את הכלים החינוכיים בהיבטים מסוימים שחשובים לתפקיד. מורים שפועלים במסגרת רפורמת "אופק חדש" יכולים ללמוד בקורסים ייעודיים לצורך זה, שמאפשרים גם עלייה בדירוג המקצועי. נוסף על כך, בוגרים של תואר שני מחקרי שרואים את עתידם כחוקרים באקדמיה יכולים לפנות לתואר שלישי בחינוך (דוקטורט בחינוך) ולהעמיק בחקר של תופעות עכשוויות בתחום ההוראה.


מוסדות

 

 

  • אוניברסיטת תל אביב: תכנית תואר שני במנהל חינוכי בהתמחות חינוך דמוקרטי של אוניברסיטת תל-אביב מתקיימת בשיתוף עם המכון לחינוך דמוקרטי. תכנית זו שואפת להכשיר את דור העתיד של המחנכים והמורים ולהעניק להם כלים לחולל שינוי משמעותי בבתי הספר בהם הם מלמדים ובמערכת החינוך באופן כללי. בבית הספר לחינוך על אוניברסיטת תל-אביב פועלות עוד שלל תכניות לתואר השני. בין המסלולים נכללים תואר שני בייעוץ חינוכי, תואר שני בחינוך רב לשוני, תואר שני בלקויות למידה ותואר שני בחינוך מדעי וטכנולוגי. במסגרת תואר שני במדיניות ומנהל בחינוך פועלות עוד התמחויות, כגון תואר שני במדיניות ומנהל החינוך בהתמחות מערכות חינוך מקומיות וארציות, תואר שני במדיניות ומנהל חינוך בהתמחות סוציולוגיה של החינוך ותואר שני במדיניות ומנהל חינוך בהתמחות פילוסופיה והיסטוריה של החינוך.


אתם בוודאי רוצים לדעת היכן עוד מתקיימת התכנית, מתי נערכים ימים פתוחים בקרוב ומה עלויות הלימוד. נציגי השירות האישי שלנו נמצאים כאן כדי לענות על כל שאלה שלכם. אנו ממליצים לכם להיעזר בשירות האישי שלנו חינם וכך לחסוך זמן יקר וגם כסף.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני חינוך דמוקרטי?

רוצה לדעת יותר על תואר שני חינוך דמוקרטי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני חינוך דמוקרטי