רוצה פרטים על דוקטורט בתקשורת?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שלישי בתקשורת

רוצה לדעת על דוקטורט בתקשורת? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שלישי בתקשורת PhD - דוקטורט בתקשורת


מהלייק ועד הדוקטורט


שינויים טכנולוגיים וחברתיים הביאו תוך תקופה קצרה למדיי לתמורות חסרות תקדים בזירת התקשורת. לאור השינויים המהירים והמשמעותיים הללו, מעניין לנסות לדמיין את המדיה של העתיד, ואת האתגרים שתציב בפנינו כצרכנים מחד וכיוצרים ובעלי דעה מצד שני. בתקופה של לייקים, ציוצים, סרטונים אינטראקטיביים והעברת מסרונים מהירה, שבה משתמשי המדיה הם כבר במידה רבה מי שמשפיעים על התכנים שמופיעים בה, עומדות שאלות לא פשוטות בפני חוקרי התקשורת.


תואר שלישי בתקשורת מציע הזדמנות להעמיק בתהליכים שמתחוללים במדיה ובמקביל להשפיע ולהשאיר חותם על חקר התקשורת ועל האופן בו אנו תופשים את המדיה היום. המסלול לתואר שלישי יכול לפתוח דלת לקריירה אקדמית ולעמדות משמעותיות בזירת המדיה הישראלית והעולמית.


למי מיועדים הלימודים


תכניות התואר השלישי מתאימות למוסמכים מצטיינים ובעלי הישגים גבוהים, שיש להם פוטנציאל למחקר של תהליכים ותופעות שונות בתקשורת. התכנית מיועדת למי שמעוניינים להקדיש עצמם למחקר אינטנסיבי של המדיה למשך מספר שנים ולהתעמק בנושאים מחקריים ואקטואליים בזירת התקשורת הישראלית והגלובלית. המסלול מתאים הן למי שרואים את עתידם באקדמיה והן למי שמעוניינים לצמוח ולהשפיע בזירת המדיה הפרטית והציבורית.


תכנית הלימודים


כשם שעולם התקשורת הוא עשיר ורב גוני, כך גם התואר השלישי בתקשורת יכול להתמקד בשלל תופעות והיבטים של המדיה. תלמידי המחקר יכולים לבחור לדון בתהליכים חברתיים, פוליטיים וכלכליים כפי שאלה משתפים במדיה, לבחון את האופן בו התקשורת השתנתה לאורך השנים או לחלופין להתמקד בקבוצת אוכלוסייה מסוימת שעושה שימוש במדיה, כגון ילדים, קשישים, נשים או קבוצות אתניות. כמו כן, מחקרים רבים בחקר התקשורת היום שמים דגש על השפעתה של הניו מדיה על חיינו היום ועל האופן בו טכנולוגיות תקשורת חדשניות מעצבות את הדרך בה אנו מתקשרים ומעבירים מסרים.


מתכונת הלימוד


היקפה של התכנית לתואר שלישי משתנה מעט בין המוסדות אך ברוב המקרים יש להשלים את המחקר תוך ארבע עד חמש שנים. תלמידי מחקר לוקחים חלק בקורסים שונים ובעבודה עם המנחים שלהם על עבודת המחקר. לעיתים, עבודת המחקר יכולה לכלול ביצוע של ראיונות, תצפיות וסקרים שנוגעים לתופעות ולתהליכים במדיה המודפסת, המשודרת והחדשה. כמו כן, הם משתתפים בפעילות אקדמית של בתי הספר לתקשורת, כגון כנסים, מפגשים עם חוקרים ואנשי מדיה וסמינרים שהם מעבירים במוסד הלימוד.


רוב מוסדות הלימוד מציעים מלגות מחקר לדוקטורנטים. אלה הן מלגות ייעודיות לתלמידי התואר השלישי שמטרתן לעודד אותם להתמיד במחקר שלהם ולסייע להם כלכלית במהלכו. מוענקות לעיתים גם מלגות לצורך יציאה לכנסים ולאירועים של הפקולטה בארץ ובחו"ל וכן מענקים על הצטיינות או פרסום של מאמרים בכתבי עת אקדמיים.


נושאי מחקר


במסגרת תואר שלישי בתקשורת אפשר לחקור מגוון רחב של נושאים. הנה כמה נושאי מחקר בתחומי המדיה שנערכים במוסדות האקדמיים לאחרונה:

 

  • טכנולוגיות אינטרנט והמדיה
  • שיח ציבורי ושכנוע
  • יוצרים ואפשרויות מימון המונים
  • משפט, עיתונות וזיכרון
  • תקשורת מקוונת והגיל השלישי
  • רשתות חברתיות בעולם הפרסום
  • תפישה פוליטית ודעת קהל
  • תפישת מהגרים במדיה הישראלית
  • אידיאולוגיה בעיתונות ילדים
  • תמיכה חברתית ורוחניות באינטרנט
  • הורים ותיווך תוכן בגיל הרך    
  • תהליכי דיגיטציה והספרייה הלאומית    
  • ועוד


תנאי קבלה


כדי להתקבל לתכנית התואר השלישי, על המועמדים להיות בוגרי תואר שני בתקשורת במסלול מחקרי. ממוצע הציונים משתנה בין המוסדות, כאשר בדרך כלל נדרש ציון של בין 85 - 90. כמו כן, יש צורך בציון שבין 85 - 90 בעבודת התזה, בכפוף להנחיות מוסד הלימוד.


תנאי קבלה לתואר שלישי
במסלול זה מחייבים גם בחירה במנחה למחקר לפי תחילת התכנית. בדרך כלל יש לצרף גם קורות חיים, המלצות מגורמים אקדמיים שמעידים על כישורי המחקר וכן תקציר של ההצעה המבוקשת למחקר. יש לציין כי גם מוסמכים שמסיימים תואר שני בתקשורת במסלול לא מחקרי יכולים להתקבל, לאחר השלמה של עבודת התזה במסלול ייעודי. גם בוגרים של תכניות תואר שני בענפים שאינם תקשורת יכולים ללמוד במסלול זה, אך הם נדרשים בשיעורי השלמה שונים בהתאם להחלטת הוועדה ללימודים מתקדמים.


תעודה


לתלמידי מחקר אשר עומדים בהצלחה בכל חובותיהם בתכנית זו ניתן תואר שלישי PhD "דוקטור לפילוסופיה" בתקשורת מטעם מוסד הלימוד.


מוסדות

 

 

  • אוניברסיטת חיפה: אוניברסיטת חיפה מציעה מסלול לתואר שלישי במסגרת החוג לתקשורת, בין היתר מתמקדים החוקרים בתהליכים טכנולוגיים בתקשורת ובפן הפסיכולוגי שבמדיה. התכנית היא עיונית באופייה והיא שואפת לספק נקודת מבט רב תחומית על המדיה כדי לבחון תופעות תקשורתיות מגוונות בישראל ובעולם. באוניברסיטת חיפה ניתן ללמוד בעוד מגוון של מסלולים לתואר שלישי וכן לתכניות פוסט דוקטורט.

 

 

 

 

  • אוניברסיטת תל-אביב: בחוג לתקשורת באוניברסיטת תל-אביב ניתן לחקור שלל סוגיות במדיה ואת ההיבטים החברתיים שלהן, בין היתר ניתן לפעול במסגרת מרכז לחקר האינטרנט, או מרכז למחקר של תקשורת ועיתונות יהודית. עוד מתקיימים באוניברסיטה מסלולים לתואר שלישי במנהל עסקים, תואר שלישי במדיניות ציבורית, תואר שלישי בפסיכולוגיה, תואר שלישי במשפטים ותואר שלישי בכלכלה.

 


  • אוניברסיטת בן גוריון בנגב: אוניברסיטת בן גוריון מאפשרת לתלמידי מחקר מצטיינים לקחת חלק בדוקטורט בתקשורת, בו מתמקדים בהתמודדות עם אתגרי המחקר בזירת המדיה ושמים דגש על טכנולוגיות חדשניות בתקשורת ועל החיבור בין החברה לטכנולוגיות. כמו כן, החוקרים שמים דגש על פעילות המדיה של משתמשים מאוכלוסיות מוחלשות ושל פעילים חברתיים.

 

 

  • האוניברסיטה העברית: הרשות לתלמידי מחקר באוניברסיטה העברית מציעה מגוון מסלולים לתואר שלישי, בהם גם תואר שלישי בתקשורת ועיתונאות. המחלקה מתמקדת בין היתר בהשפעות המדיה על דעת הקהל ועל היבטים של קהילה ושיח במדיה. כמו כן, אפשר ללמוד בתכניות תואר שלישי בפילוסופיה, תואר שלישי בלשון עברית, תואר שלישי בספרות, תואר שלישי בחינוך יהודי ובעוד מגוון מסלולים מחקריים עיוניים וניסויים.
שירות אישי חינם

צריך פרטים על דוקטורט בתקשורת?

רוצה לדעת יותר על דוקטורט בתקשורת?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד דוקטורט בתקשורת