תואר שני בסוציולוגיה בהתמחות סוציולוגיה של החינוך באוניברסיטת תל אביב

תואר שני בסוציולוגיה בהתמחות סוציולוגיה של החינוך באוניברסיטת תל אביב

תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות סוציולוגיה של החינוך באוניברסיטת תל-אביב


מערכת החינוך, על מוסדותיה השונים, היא למעשה מיקרו קוסמוס של החברה כולה. בית הספר שאליו הולכים, האוכלוסייה הפוקדת אותו, המורים המלמדים בו, הגישות הלימודיות והחינוכיות שמועברות בו ואחוזי הזכאים לתעודת בגרות – כל אלה משפיעים באופן ישיר על החברה, על תפקודה ועל ההתקדמות שלה ביחסית לחברות אחרות, אם באותה העיר ואם באותה המדינה.

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות סוציולוגיה של החינוך באוניברסיטת תל-אביב הוא תואר משותף של החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בפקולטה למדעי החברה ושל החוג למדיניות ומנהל בבית הספר לחינוך. תכנית הלימודים מושתת על גישה רב תחומית אשר משלבת בין מחקר סוציולוגי של תחום החינוך לבין מחקר היבטים חינוכיים בתחום החברתי.

 

הסטודנטים בהתמחות זו לתואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מעמיקים במחקר ובתיאוריה של הסוציולוגיה של החינוך במטרה לפתח את כישורי הניתוח והמחקר החברתי-חינוכי בעולם בכלל ובישראל בפרט. לשם כך הם בוחנים מקרים במערכות החינוך מנקודת מבט סוציולוגית ובוחנים את ההשלכות החברתיות שלהם. לדוגמה, סוגיות כמו אי שוויון חברתי, רפורמות חינוכיות, חקר ההשכלה הגבוהה וההיסטוריה של החינוך.

 

 

מתכונת הלימוד

 

התואר השני נמשך כשנתיים. מתכונת הלימוד כוללת שיעורי חובה, שיעורי בחירה, סמינריונים ופרקטיקום. ישנם שני מסלולי לימוד – היקף המסלול העיוני הוא 36 שעות אקדמיות ובתומו מגישים עבודת סיכום, היקף המסלול המחקרי הוא 26 שעות אקדמיות ובסופו מגישים עבודת תזה מחקרית.

 

נושאי לימוד

 

  • מתודולוגיה אתנוגרפית
  • ריבוד ואי שוויון
  • השכלה ומעמד בישראל
  • יזמות בשדה החינוכי
  • חינוך במדינה דמוקרטית
  • הורים ומוסדות חינוך
  • היבטים רגשיים במנהיגות חינוכית
  • פילוסופיה של החינוך    
  • תיאוריות סוציולוגיות והיישום שלהן בחינוך    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

החוג לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה של אוניברסיטת תל-אביב מציע מגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון ולתארים מתקדמים אשר מתמקדים בפן המדעי והאמפירי של המחקר החברתי. התכנים הנלמדים בחוג נפרשים על תחומים רבים בחברה, כמו חינוך, מגדר, משפחה, ריבוד, הגירה ואורבניזם. בתואר השני אפשר ללמוד במבחר רחב של התמחויות, ובהן תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות ארגונים וארגוני שינוי חברתי, תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות מחקר וביקורת בסוציולוגיה, תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות אנתרופולוגיה חברתית – תרבותית ותואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות אי שוויון וצדק חברתי.

 

תנאי קבלה

 

תואר שני בסוציולוגיה של החינוך מיועד לבוגרי מדעי החברה ומדעי ההתנהגות, אך גם בוגרים מפקולטות אחרות יכולים להגיש את מועמדותם. המועמדים צריכים להיות בעלי תואר בוגר ממוסד אקדמי המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בציון גמר 83 לפחות. הקבלה ללימודים מותנית בניסיונו המקצועי של המועמד ובהחלטות של ועדת קבלה.

 

הקבלה ללימודים היא למסלול העיוני, בתום השנה הראשונה סטודנטים שממוצע הציונים שלהם 85 ומעלה יכולים לעבור למסלול המחקרי.

 

 

תעודה

 

סטודנטים שמסיימים את כל המטלות המדרשות, לרבות הגשת עבודת הסיכום או את עבודת התזה, מקבלים תואר מוסמך במדיניות החינוך בהתמחות סוציולוגיה של החינוך מטעם אוניברסיטת תל-אביב.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת תל אביב
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת תל אביב