בעיות של סטודנטים בשבוע הראשון של התואר – ואיך להתמודד איתן

15/10/2017 מאת: אנאבל אדמסקי (4,079 צפיות)

התחלות חדשות הן תמיד מרגשות וקצת מלחיצות, אז רק טבעי שצעד גדול כמו תחילת הלימודים באקדמיה יגרום ללא מעט חשש. עם זאת, כדאי לדעת שאתם לא לבד ויש לא מעט סטודנטים אחרים שנמצאים ממש באותה סירה. אז מה הבעיות הכי נפוצות שסטודנטים נתקלים בהן בשבוע הראשון של הלימודים, ואיך אפשר לפתור אותן?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


איך להתמודד עם הבעיות הכי נפוצות בשבוע הראשון של הלימודים?


חלמתם על התואר, עבדתם, חסכתם, דמיינתם את תחילת הלימודים ועכשיו רגע האמת סוף סוף כאן. שנת הלימודים ממש בפתח. כבר קניתם את כל הציוד שאתם צריכים, אפילו הייתם ביום ההיכרות. ועדיין, עמוק בפנים מקנן בכם חשש קטן ממה שעומד לבוא, או חוסר ודאות. להתחיל את התואר זה צעד חשוב, אחרי הכל, ואתם רוצים להגיע כמה שיותר מוכנים.


כמו בכל שלב בחיים, אתם בטח חושבים לפעמים על הדברים שיכולים להשתבש בימים הראשונים בקמפוס. אמנם יש לא מעט בעיות כאלה, אבל למרבה המזל יש גם כמה צעדים פשוטים שיכולים לעזור להוריד את מפלס החרדה ולעזור להתחיל את הסמסטר בראשון שלכם באקדמיה יותר בקלות.


הבעיה: אתם נכנסים ללחץ מהעומס במערכת


קודם כל תנשמו עמוק. השבועות הראשונים הם בדיוק מה שהם, תחילת הדרך כך שטבעי מאוד שתרגישו לחוצים ממערכת השעות החדשה. בין אם תכננתם את המערכת בעצמכם כדי לשלב לימודים עם עבודה ובין אם קיבלתם מערכת קבועה מראש, אתם תמצאו את עצמכם מתחילים כמות דיי גדולה של קורסים חדשים ובאופן טבעי יכולה להיווצר תחושה של עומס. לפעמים אפילו נראה שבלתי אפשרי לאזן בין הלימודים לבין הדברים האחרים שחשובים בחיים, כמו חברים ומשפחה, אבל אחרי זמן קצר מגלים שמילת המפתח היא איזון.


סילבוס, קריאת חובה, רפרטים – כל המושגים החדשים האלה אולי נראים מאיימים כשהמרצה זורק אותם לחלל האוויר בשיעור הראשון, אבל האמת היא שהם לא כל כך נוראיים ברגע שמתחילים להתרגל אליהם. הדבר הכי חשוב הוא לראות את הדברים בפרספקטיבה הנכונה. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לעמוד במטלות שעומדות בפניכם, להשקיע מאמצים והדברים יתחילו להסתדר. תכנון לוחות הזמנים ובניית הרגלי הלמידה אולי נראים כמו אחריות עצומה, אבל הם גם מה שיעזור לכם לבנות את עצמכם בתור סטודנטים ויתרמו לכם בהמשך.


הבעיה: אתם הולכים לאיבוד בקמפוס


הקמפוס הוא מקום גדול ולפעמים נדמה לכם שאתם סטודנטים קטנים בעולם חדש ומוזר. מלהגיע משיעור לשיעור בזמן קצר ועד למצוא את הקפיטריה בהפסקות, ההתמצאות במכללה או באוניברסיטה יכולה להפוך למשימה די מאתגרת. גם כך אתם במתח ובהתרגשות גדולה גם בלי להפעיל את כישורי הניווט שלכם.


אחת הדרכים הכי קלות להתמודד עם ההתמצאות בקמפוס היא פשוט להיעזר בסטודנטים אחרים. אם הם ותיקים בקמפוס הם בטוח ישמחו להכווין אתכם למקום הנכון. אם נפלתם על סטודנטים משנה א' כמוכם, תוכלו לעזור אחד לשני ולהתנחם בעובדה ששניכם באותה סירה. שיטות נוספות שיכולות לעזור למצוא את הדרך ביום הלימודים הן לחקור קצת את מפת הקמפוס דרך האתר של מוסד הלימוד. אם לא יצא לכם להסתובב בקמפוס ביום הפתוח או ביום ההיכרות ויש לכם קצת זמן פנוי, אתם תמיד יכולים לקפוץ לבקר ולהסתובב בין הבניינים בזמן חלון או בסוף יום הלימודים.


הבעיה: קשה לכם לקום בבוקר


כדי להגיע ליום הראשון של התואר, תצטרכו קודם כל לקום מוקדם. עם כל החגים והחופשות בזמן האחרון, לקום בשבע בבוקר נראית כמו משימה לא כל כך פשוטה. אתם שמים חמישה שעונים מעוררים, מורידים אפליקציות שיעזרו לכם להתעורר בשעה הנכונה ואפילו מבקשים מחברים שיעזרו לכם עם שיחת השכמה. אבל עדיין, אתם חוששים שברגע האמת, תמצאו את עצמכם מתעוררים מאוחר מדי ומאחרים לשיעור.


קודם כל, למרות שדייקנות היא תכונה חשובה בתואר זה לא נורא אם תאחרו פעם אחת לשיעור, במיוחד בשבוע הראשון שלכם. חוץ מזה, אחרי זמן קצר מאוד תתחילו להתרגל ללוח הזמנים החדש והיקיצה המוקדמת תהפוך לפחות ופחות בעייתית. אחת הדרכים הטובות לחסוך בזמן בבוקר היא פשוט לארגן את כל הדברים שתצטרכו, מבגדים ועד אוכל, כבר בערב הקודם. ככה גם אם תקומו ברגע האחרון לא תצטרכו לבזבז זמן יקר על הדברים הקטנים.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


הבעיה: אתם מפחדים שלא תצליחו להתבלט


אולי הייתם המצטיינים בשכבה בתיכון, אלה שקיבלו 'מצוין' בכל הבגרויות בלי בעיה, או שהייתם אלה שקיבלו ציון גבוה בפסיכומטרי בלי ללמוד בכלל. אבל לפעמים כשמתחילים בשלב חדש נראה כאילו יהיה בלתי אפשרי להציג את הכישורים והיכולות שלכם כשאתם מוקפים במאות סטודנטים אחרים שנראים לפעמים הרבה יותר חכמים. אולי אתם אפילו מפחדים שתעשו לעצמכם בושות בתרגיל כשתשיבו תשובה לא נכונה או כשלא תדעו להתמודד עם מטלה.


חוסר ביטחון וספקות הם דבר נפוץ בכל התחלה חדשה והלימודים לא שונים במובן הזה. חשוב להניח להשוואות בינכם לסטודנטים אחרים בכיתה ולהתמקד בלעשות את הכי טוב שאתם יכולים. חשוב לזכור שאם עמדתם בתנאי הקבלה והגעתם ללימודים, זו הוכחה שאתם טובים ויכולים לעמוד במשימה הזו. אז תנו לעצמכם קרדיט ותקדישו מאמצים למה שחשוב ולא לתחרויות מיותרות. ההצלחה כבר תגיע.


הבעיה: אתם מודאגים שלא תסתדרו עם המרצים


המרצים והמרצות באקדמיה לפעמים נראים בלתי נגישים בעליל לסטודנטים וחלקם אולי עשויים להיראות מאיימים. אז נכון, זאת כבר לא תקופת התיכון שבה הייתם חברים הכי טובים של המורים שלכם, אבל גם באקדמיה למרצים אכפת מאוד מהסטודנטים ומההצלחה שלהם. אמנם קשה להם לתת תשומת לב לכל אחד ואחת מהסטודנטים בקורסים שלהם, אבל בדיוק בגלל זה הם שמחים לשמוע מתלמידים בשעות הקבלה או אחרי השיעור. אם אתם מתמודדים עם הרבה שאלות ולא מצליחים לגשת למרצה, תמיד תוכלו להיעזר במתרגלים או בעוזרי ההוראה שלו.


חשוב שתזכרו שאתם לא לבד בלימודים. יש המון גורמים שאתם יכולים לפנות אליהם כשעולות בעיות. אם החוג שלכם מציע לכם חונך (שהוא בדרך כלל סטודנט בשנה מתקדמת יותר), זאת הזדמנות מצוינת לקבל עצות ממישהו שעבר את אותן חוויות עצמו ממש לא מזמן. בבעיות אחרות, אדמיניסטרטיביות, חברתיות או כלכליות אתם תמיד יכולים לפנות לאגודת הסטודנטים, לדיקאנט ואפילו למרצים והמתרגלים שלכם.