דברים שהמרצים באקדמיה היו רוצים שתדעו עליהם

27/9/2017 מאת: אנאבל אדמסקי (3,615 צפיות)

מה חושבים מרצים כשמבריזים מהרצאות שלהם? האם באמת אכפת להם מה כותבים עליהם בסקר ההוראה? ומה דעתם על תקופת המבחנים? אפשר לומר הרבה על המרצים, אבל לא תמיד הרשמים של הסטודנטים לגביהם מתכתבים עם המציאות. הנה כמה דברים מפתיעים שאולי לא ידעתם על המרצים באקדמיה וכדאי שתדעו.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הסודות הכמוסים של המרצים - מה חשוב להם שהסטודנטים ידעו עליהם?


הם סמכותיים, אניגמטיים לעיתים ונתפשים לפעמים כמי שחיים בעולם שונה לחלוטין מזה של הסטודנטים. לא מעט דעות קדומות ואגדות אורבניות נבנו לאורך השנים על המרצים באקדמיה, אבל מסתבר שהרבה ממה שחשבנו עליהם פשוט לא נכון. רגע לפני שמעבירים עליהם ביקורת, מבריזים שוב מעוד הרצאה שלהם או כותבים עליהם הערה שלילית בסקר ההוראה, כדאי לקחת רגע ולחשוב מה באמת עובר למרצים שלכם בראש ומה הם באמת חושבים על הסטודנטים שלהם.


אז מה המרצים היו רוצים שתדעו עליהם? התשובות כנראה יפתיעו אתכם.


הם מעבירים ביניהם ביקורת על סטודנטים - אבל גם שבחים


אז נכון, לפעמים מרצים מדברים זה עם זה על סטודנטים ועל הבעיות שעולות בכיתה בזמן הסמסטר. הם הרי מתייעצים ביניהם ומשתפים פעולה לא מעט בקמפוס, במסגרת המחקר שלהם וגם בחיי היום יום. אבל יש להם הרבה יותר לומר על הסטודנטים מאשר תלונות אקראיות. הם אפילו נהנים לשבח את התלמידים שלהם. מסתבר שאין דבר שיכול להפוך מרצה למאושר מאשר סטודנט שבאמת הצליח להשתפר, שהצליח להתגבר על אתגר גדול או פשוט מפגין עניין ואהבה גדולה למקצוע שלהם. הם גם נוטים לפרגן לסטודנטים מצטיינים במיוחד ולספר עליהם גם למרצים אחרים בפקולטה.


גם הם לא מתים על תקופת המבחנים


תקופת מבחנים היא אחד הסיוטים הגדולים של הסטודנטים, אבל גם למרצים היא לא בדיוק כיף גדול. המבחנים ממש לא כותבים את עצמם ולרוב מצריכים לא מעט שעות של עבודה קשה כדי לוודא שכל השאלות הוגנות ומנוסחות כראוי. בעוד הסטודנטים נפטרים מהמבחן אחרי שהם מגישים את המחברת לדודה, את המרצים הוא ממשיך ללוות לא מעט זמן אחר כך, כי הרי מישהו צריך לבדוק את כל הבחינות האלה. בקיצור, בדיקת הררי המבחנים והסמינריונים היא לא הדבר הראשון שהיו רוצים להעביר בו את הזמן שלהם.


גם להכנת השיעורים הם מקדישים לא מעט מאמץ


אתם מגיעים להרצאה, מסכמים פה ושם, מתכתבים קצת בווטסאפ ומנסים לשרוד עוד שיעור, אבל מתי בפעם האחרונה חשבתם כמה זמן לקח למרצה שלכם לתכנן ולבנות את השיעור הזה? לבנות הרצאה מעניינת וקולחת היא משימה לא פשוטה בכלל, שמצריכה שעות של מחקר ועבודה. כדאי לתת להם קצת קרדיט על העבודה הקשה שמאחורי הקלעים.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


אכפת להם מאוד


לא ברור מהיכן צץ המיתוס לפיו למרצים אין רגשות אבל מסתבר שכמו מיתוסים רבים אחרים גם הוא ממש לא נכון. למרצים אכפת מאוד מהסטודנטים שלהם והם יעשו הרבה כדי לעזור להם להצליח. כשהם פוגשים סטודנטים שמראים מאמץ כן ואמיתי ורצון להשקיע ולהשתפר, הם אפילו ישמחו לצ'פר בציון ולהוסיף גם עצה לעתיד על הדרך.


האמת היא שהרבה מרצים היו רוצים לשמוע יותר מהסטודנטים שלהם. הם היו רוצים שידעו שאין בכלל סיבה לחשוש מלגשת אליהם אחרי השיעור. הם גם מאוד שמחים לשמוע מסטודנטים בשעות הקבלה שלהם. זו בדיוק הסיבה שהשעות האלה קיימות - כדי לעזור לסטודנטים לענות על שאלות ולהשתפר. הם מבינים היטב שקשה עד בלתי אפשרי לתת תשומת לב אישית למאות הסטודנטים שיושבים באולם, אבל בדיוק בשביל זה הם שמחים מאוד לשמוע באופן אישי במפגש במסדרון, בשעת הקבלה או אפילו במייל. בלא מעט מקרים, הם אפילו יכולים ללמוד המון מהסטודנטים, שיכולים לתת להם זווית חדשה ומרעננת להביט על הדברים או להאיר נושא שהם לא העלו בדעתם בכלל.


גם להם יש רגשות - וסקר ההוראה משפיע עליהם


יש לא מעט סטודנטים שלא באמת מאמינים שהמרצים קוראים את סקר ההוראה, אם הם בכלל טורחים למלא אותו. זה אולי קצת מפתיע, אבל המרצים אכן קוראים את ההערות של הסטודנטים לגביהם בסקר ההוראה והתוצאות בו הן דווקא חשובות מאוד עבורם. אז בפעם הבאה שאתם שוקלים להתחיל לקטול את המרצים שלכם בסקר ההוראה סתם כי לא חיבבתם אותם במיוחד, זכרו שמאחורי השם שבאתר יש מרצה בשר ודם, שעלול להיפגע מההערות הפוגעניות האלה. הוא מצדו היה מעדיף אם תשאירו לו כמה הערות בונות, כדי שיידע לשפר ולייעל את דרכי ההוראה שלו בסמסטר הבא.


האמינו או לא - אבל גם הם בני אדם


ממש כמו הסטודנטים, גם למרצים לא תמיד קל בחיים. חלקם עובדים בעבודה נוספות חוץ מהוראה באקדמיה, אבל הם מגיעים לכיתה מתוך תשוקה גדולה לתחום המחקר שלהם ולחינוך בכלל וגם המון אהבה לסטודנטים שלהם. לפעמים הם היו רוצים שהסטודנטים יפגינו קצת יותר סבלנות כלפיהם, ויבינו אם הם לא תמיד מצליחים לעמוד במועדי החזרת הציונים או העבודות. אחרי הכל, הם לא עושים את בכוונה, אפילו להיפך.