רוצה פרטים על דוקטורט הנדסת חשמל?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שלישי בהנדסת חשמל

רוצה לדעת על דוקטורט הנדסת חשמל? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


דוקטורט בהנדסת חשמל - Ph.D.


מחקרים מחשמלים


לענף החשמל יש חשיבות רבה בתעשייה ובמשק וכך חוקרים שואפים תמיד לקדם אותו לפתח טכנולוגיות חדשניות ופורצות דרך. באקדמיה, בתעשיית ההייטק וגם בזירת הסטארט אפ והיזמות נמצאים בחיפוש מתמיד אחרי הטכנולוגיות המובילות של העתיד והשיטות ההנדסיות שיכולות לקדם את המשק. בתעשייה התחרותית של היום, תואר שלישי יכול להוות יתרון גדול למהנדסים ולסייע להם לפתוח את הדלת להישגים טכנולוגיים ומחקריים משמעותיים. כך למשל, ליותר מחצי מהסטארט אפים בתחום החשמל בארץ ישנם מייסדים בעלי תואר שלישי.


מי שמעוניינים לקחת את הידע שבידיהם צעד אחד קדימה ולהעמיק במחקר יסודי ומקיף בתחום החשמל יכולים לפנות לתואר שלישי בהנדסת חשמל. המסלול לדוקטורט מאפשר להתעמק במגוון של ענפי מחקר וכך להגיע לגילויים מרעישים ולפריצות דרך משמעותיות בעולם ההנדסה.


למי מיועדים הלימודים


תואר שלישי זה מיועד למהנדסים מצטיינים ובוגרי תואר שני מחקרי מתחום הנדסת החשמל שיש להם זיקה ושאיפה לפנות למחקר, המעוניינים לפתוח בקריירה אקדמית ולקדם את תחום המחקר הטכנולוגי וההנדסי.


תכנית הלימודים


תכנית התואר השלישי באה לסייע לסטודנטים להעמיק את הידע בתחומי מחקר מגוונים בהנדסת החשמל. הם מרחיבים את השליטה שלהם בטכנולוגיות ובתיאוריות מדעיות והנדסיות עכשוויות. במסגרת עבודת המחקר שהם כותבים הם בוחנים לעומק בעיות ואתגרים בעולם ההנדסי ובונים מיומנויות ניתוח וחשיבה מקורית. הם יכולים להתמקד במגוון רחב של תחומים, כגון אלקטרוניקה, אופטיקה, מערכות תקשורת, ננו אלקטרוניקה, עיבוד של תמונה ומידע וכן ענפים משיקים כגון הנדסת מחשבים וביו הנדסה.


מתכונת הלימוד


משך התכנית לדוקטורט נעה בין ארבע לחמש שנים בדרך כלל. את המנחה למחקר בוחרים לפני תחילת התכנית. יש להגיש את הצעת המחקר עד שנה מתחילת הלימודים. לאחר מכן היא עוברת שיפוט על ידי וועדות ולאחר אישורה ניתן להתחיל לבצע את המחקר העצמאי.


כתיבת המחקר מהווה חלק עיקרי בתכנית, כמו כן הסטודנטים לוקחים חלק בסדנאות ובהדרכות וגם בקורסים עיוניים ובהצגה של עבודת המחקר שלהם במסגרת סמינר. במהלך המסלול, מרבית המוסדות דורשים מהסטודנטים שהייה של שנה אחת לפחות באופן מלא בפקולטה.


דוקטורנטים מצטיינים יכולים לקבל מלגות לתואר שלישי וכן לזכות בפרסים ולהשתתף בכנסים אקדמיים בארץ ואף בחו"ל. סטודנטים שמפרסמים מאמרים בכנסים ובכתבי עת יכולים גם הם לזכות במענקים ובפרסים. באפשרות הדוקטורנטים לבחור להשתלב בסגל ההוראה של הפקולטה להנדסה.

 

 

נושאי הלימוד והמחקר

 

בתואר השלישי אפשר להתמקד במגוון של תחומי מחקר. הנה כמה מנושאי המחקר של אנשי הסגל באוניברסיטאות:

 

  • שיטות לתכנון מעגלים בטוחים
  • ננו אלקטרוניקה
  • פיתוח מערכות לבקרת תנועה
  • אלקטרו אופטיקה
  • מערכות דימות וסופר רזולוציה
  • מערכות חישה מרחוק
  • ננו אלקטרוניקה של מצב מוצק
  • חישה וסיבים אופטיים
  • ראייה ממוחשבת ומבנה תמונה
  • קרינה אלקטרו מגנטית
  • מערכות VLSI ורשתות מחשבים
  • מערכות ואותות ביולוגיים
  • תהליכי אקראיים ועיבוד אותות סטטיסטי
  • לייזרים ואלקטרונים חופשיים    
  • מקורות אנרגיה מתחרדת והמרת אנרגיה    
  • ועוד


תנאי קבלה


כדי לעמוד בתנאי הקבלה לתואר השלישי בתכנית זו, על המועמדים להיות בוגרי תואר שני בהנדסת חשמל, במסלול מחקרי, בממוצע ציונים גבוה, הממוצע משתנה בין האוניברסיטאות והוא נע בין 80 - 90. כמו כן יש צורך בציון גבוה בתזה, בדרך כלל בין 85 - 90. המועמדים צריכים להציג המלצות מגורמים אקדמיים או מגורמים מקצועיים בתעשייה.


חלק מהמוסדות מקבלים בוגרי תואר שני בהנדסה בענפים קרובים ובוגרי תואר שני במדעים מדויקים, בכפוף למעבר של קורסי השלמה מתאימים. במקרים מסוימים, גם מועמדים בוגרי תואר שני בהנדסת חשמל ללא תזה יכולים להתקבל. עליהם להציג ממוצע ציונים גבוה בתואר השני ולהשתתף בתכנית להשלמת התזה.

 


תעודה


הבוגרים זכאים לקבל תואר שלישי Ph.D דוקטור בהנדסת חשמל שניתן על ידי המוסד המלמד לאחר השלמת כל החובות ועבודת המחקר.


מוסדות

 

  • הטכניון (חיפה): בפקולטה להנדסת חשמל של הטכניון אפשר ללמוד לתואר שלישי ובו להתמקד בתחומים כגון תקשורת, אלקטרוניקה ומחשבים ולחקור שדות חדשניים בענפים אלה. סטודנטים מצטיינים יכולים ללמוד במסלול ישיר לדוקטורט. בטכניון אפשר ללמוד לדוקטורט במגוון של תחומים בהנדסה, כגון תואר שלישי בהנדסת מכונות, תואר שלישי בהנדסה כימית ותואר שלישי בהנדסת אווירונאוטיקה וחלל, לצד תכניות דוקטורט בענפי המדעים כגון דוקטורט במדעי המחשב ודוקטורט ברובוטיקה.

 

  • אוניברסיטת תל-אביב: באוניברסיטה ניתן ללמוד לדוקטורט בהנדסת חשמל או במסלול ישיר לדוקטורט בתחום זה. כמו כן, פועלות תכניות לתואר שלישי בענפי הנדסה נוספים, כגון דוקטורט בהנדסה מכנית, דוקטורט בהנדסת תעשייה ודוקטורט בהנדסה ביו רפואית. בפקולטות אחרות של האוניברסיטה ניתן ללמוד לתכניות כגון תואר שלישי במתמטיקה, תואר שלישי במדעי החיים ותואר שלישי בפיזיקה.

 

  • אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): האוניברסיטה מציעה תכנית לדוקטורט במסגרת המחלקה להנדסת חשמל ומחשבים. אפשר ללמוד במסלול רגיל לתואר שלישי, במסלול משולב או במסלול ישיר לבוגרי תואר ראשון.

 

  • אוניברסיטת אריאל בשומרון: דוקטורנטים באוניברסיטת אריאל יכולים ללמוד במגוון של מסלולי תואר שלישי, בהם גם תואר שלישי להנדסת חשמל ואלקטרוניקה וכן תואר שלישי בהנדסת מכונות, תואר שלישי בהנדסה אזרחית, תואר שלישי בביולוגיה ותואר שלישי במנהל מערכות בריאות.

 

  • אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): האוניברסיטה מציעה תכנית לתואר שלישי בהנדסת חשמל, שמאפשרת לסטודנטים לערוך עבודת מחקר ניסויית או עיונית בתחום החשמל והאלקטרוניקה. מסלולים נוספים לתואר דוקטור אפשר למצוא בפקולטות אחרות של האוניברסיטה.
שירות אישי חינם

צריך פרטים על דוקטורט הנדסת חשמל?

רוצה לדעת יותר על דוקטורט הנדסת חשמל?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור