תואר שני בגיאוגרפיה בהתמחות מערכות מידע מרחבי באוניברסיטת חיפה

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בגיאוגרפיה בהתמחות מערכות מידע מרחבי באוניברסיטת חיפה

תואר שני בגיאוגרפיה בהתמחות מערכות מידע מרחבי (ממ"ג וחישה מרחוק) באוניברסיטת חיפה


רואים את פני השטח


מערכות המידע הגאוגרפי והמרחבי, הידועות גם בשמן GIS, הפכו למרכיב חיוני ומבוקש במחקר בתחום הסביבה בארץ ובעולם. דרך תוכנות הממ"ג החוקרים יכולים לקלוט את המידע המתקבל מן השטח, למיין ולנתח אותו ולהפיק מסקנות מן הנתונים דרכן אפשר לדון בסוגיות כגון תנאי קרקע, זיהום סביבתי ותכנון.


המערכות הללו חשובות מאוד בשלל מגזרים וענפים במשק, כגון במשרדים ממשלתיים, בתהליכי תכנון ערים וכבישים, בתחום הביטחון, בענף המחקר ובתחום המיפוי. ההתפתחות המתמדת של הטכנולוגיה דורשת מן החוקרים להיות מעודכנים בפיתוחים האחרונים ולהכיר את הגישות המתקדמות ביותר לניתוח ולאיסוף של מידע גיאוגרפי ומרחבי.


אוניברסיטת חיפה מציעה תכנית לתואר שני בגיאוגרפיה ולימודי סביבה בהתמחות מערכות מידע מרחבי (ממ"ג וחישה מרחוק). זוהי תכנית התמחות בה יכולים לבחור הסטודנטים בתואר השני בגיאוגרפיה ולימודי הסביבה. מסלול זה מתמקד בתחום ה - GIS ו - Spatial Information Systems והוא מאפשר לבעלי ניסיון בתחומי הסביבה, התכנון והמחשוב לרכוש כלים ליישום של טכנולוגיות מתקדמות לאיסוף מידע גיאוגרפי ולעיבודו.


תכנית הלימודים


הסטודנטים במסלול לתואר שני מעמיקים בשיטות מגוונות לאיסוף של מידע מרחבי ולניתוח שלו בעזרתן של טכנולוגיות מתקדמות. הם רוכשים ידע תיאורטי וכלים יישומיים במערכות מידע ומכירים שיטות לאיסוף נתונים בסיוע רחפנים, טלפונים חכמים, לוויינים וטכנולוגיות נוספות. נוסף על כך, הם לומדים על גישות לניתוח הנתונים הנאספים דרך פלטפורמות GIS (ממ"ג).


כמו כן, הם דנים בסוגיות מרחביות ובשילוב של נתונים מרחביים ממקורות שונים. הם מקבלים כלים לאחסון ולאחסון של נתונים מרחביים ולשילוב בין ידע מדעי ותיאורטי לבין העבודה בשטח. כך הם לומדים לקבל החלטות נבונות לגבי עדכון של מסדי נתונים מרחביים ובנושאי התכנון והייעוץ של המרחב הפיזי בסביבת האדם.


מתכונת הלימוד


אורכה של התכנית הוא כשנתיים והמפגשים בה מרוכזים ביום שבועי אחד. היא מכילה מגוון של קורסים עיוניים לצד תרגולים מעשיים שונים שבאים לאפשר לסטודנטים ליישם את הכלים הנלמדים בתחום הממ"ג.

 


על מוסד הלימוד


בחוג לגיאוגרפיה וללימודי הסביבה אפשר ללמוד בעוד תכניות ההתמחות, בהן תואר שני בגיאוגרפיה בהתמחות מים, תואר שני בהתמודדות עם מצבי חירום, תואר שני בפיתוח ותכנון משאבי תיירות ותואר שני בגיאוגרפיה סביבתית שמותאם למורים. פועלת גם תכנית לתואר שלישי בגיאוגרפיה אליה יכולים להמשיך בוגרי מסלולים מחקריים שמעוניינים להעמיק את מיומנויות המחקר שלהם בתחום.


תנאי קבלה


תכנית זו מיועדת לבוגרי תואר ראשון ממגוון רחב של מקצועות, כגון לימודי גיאוגרפיה, לימודי סביבה ולימודי מדעי כדור הארץ וכן לבוגרי מקצועות המחשוב כגון לימודי מערכות מידע. היא מתאימה לעובדים במשרדי ממשלה, ברשויות המקומיות, במערכת הביטחון, בחברות תשתיות ובגופים ירוקים וכן למתכננים ולאדריכלים מנוסים שמעוניינים להרחיב את הידע והכלים שבידיהם.

 

  • למסלול א' מתקבלים מועמדים שסיימו לימודי גיאוגרפיה לתואר ראשון בממוצע 87 לפחות ובציון של 76 ומעלה בחוג השני.

 

  • למסלול עם בחינת גמר או פרויקט גמר מתקבלים מי שהשלימו לימודי גיאוגרפיה בציון 82 לפחות ולא פחות מ - 76 בחוג השני.

 

  • מתקבלים גם מועמדים שלא סיימו תואר ראשון בגיאוגרפיה, בתנאים זהים לסטודנטים כמפורט לעיל, במסלול א', במסלול ב' ובתכניות השונות. במקרים מסוימים וועדת ה - MA החוגית רשאית לדרוש לימודי השלמה ומבחן GRE.

 


תעודה


לבוגרי התכנית אשר משלימים בהצלחה את כל חובותיהם במסלול ניתן תואר שני בגיאוגרפיה ולימודי הסביבה מטעם אוניברסיטת חיפה.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת חיפה
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת חיפה