רוצה פרטים על לימודים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

פלי הנמר: "לא מספיק לרצות לעשות כסף, צריך לבחור במה שאוהבים באמת"

אם תשאלו את פלי הנמר פלד, יזם ומנהל קבוצת "אנשים ומחשבים", החיים שלנו הם ג'ונגל, על אחת כמה וכמה כשמדובר בתחום ההייטק. אז מה נחוץ למי שרוצים להצליח בשוק התחרותי של היום? ומה חשוב בעיניו לכל יזם שרוצה לפרוץ?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


נמרים בהייטק: מהם הכלים להצלחה של פלי הנמר בתחום הכי דינמי ותחרותי היום?


כשפלי הנמר פלד מציג את עצמו, הוא מציין שהוא גם יזם, גם מנהיג וגם "רעיונר". היום, כמי שעומד כבר 37 שנה בראש קבוצת "אנשים ומחשבים", חברת הפקת אירועי חברות ופורטל לתחומי הטכנולוגיה וההייטק, הוא סבור שהגיוון הזה הוא מה שקידם אותו להצלחה ומאמין שהתכונות שיכולות לסייע גם לאחרים לצמוח בעולם התחרותי של היום הן ההתמדה, הנחישות ללמוד וחוסר הפחד מהכישלון.


"בלי רעיון חדש, מה יש לך להציע?" הוא מסביר את המושג 'רעיונר', "אבל הרעיון בפני עצמו אינו מספיק. צריך לדעת לעבוד עם אנשים, להתמיד ולהמשיך תמיד לרוץ. כדי להצליח אדם חייב להסתכל על החיים בארבעה ממדים. אני קורא לזה 'היזם המועצם', כלומר, אדם שהוא לא רק יוזם, אלא גם מוכר, גם נמר וגם מנהיג. יכולות המכירה הם חשובות משום שהן מאפשרות לשכנע אנשים אחרים שלא מספיק לדעת לפתח, חשוב גם לדעת כיצד לעבוד עם אנשים. יכולות המנהיגות הן חשובות, כי אם לא תהיה מנהיג, אתה תיגרר."


"אנשים אומרים לי לפעמים, 'אני רק יזם'. אני חושב שזו טעות. מה עם שאר האנשים בצוות? מה עם גיוס הכספים? מה עם השיווק? איש פיתוח טוב צריך שיהיו לו גם יכולות שכנוע וחוש יזמות, מי שפועל כ"ראש קטן" לא מצליח. בעולם הזה חייבים להיות אנשי אשכולות. חשוב מאוד להתמחות ולרכוש כישורים, אבל המשמעות של התמקצעות היא לא כיצד להיות טוב יותר מאחרים, אלא איך להיות הכי טוב שאתה יכול להיות."


החיים הם ג'ונגל - ואנחנו צריכים להיות נמרים


רב תחומיות היא תכונה שמאפיינת את פלי עצמו, הוא מספר שבזמן שעשה את הצעדים הראשונים בעולם העסקים האמין שחשוב לא להפסיק ללמוד, וללמוד כמה שיותר. "התחלתי בלימודי כלכלה, אחר כך המשכתי את הדרך לממר"ם ושם התחלתי שוב ולמדתי כיצד להיות מפתח תוכנה. בהמשך דרכי הגעתי לחברת IBM ושם למדתי שוב, הפעם על עולם השיווק והמכירות." הוא אומר ומתאר שבהמשך דרכו הקים את קבוצת "אנשים ומחשבים" יחד עם שותפתו לחיים דליה אסיא - פלד, שמשמשת מנכ"לית הקבוצה.


"בעיני, כל תחום שלומדים מעניק לך כלים. אף אחד לא יכול לקחת ממך את מה שלמדת. אני השקעתי שלוש שנים בלימודי הכלכלה ורכשתי ידע רב על מודלים כלכליים וגם היום אני מיישם את הכלים האלה, לצד הידע שלי במודלים שיווקיים ובניהול."


את ההשקפה שלו על העולם הוא מיישם את דרך "תורת הנמר", תורת חיים שפיתח ומיישם היום בארגון שלו ובעולם העסקי בכלל וכן מרצה עליה בחברות ובארגונים בארץ ובעולם. לדבריו, התורה מתמקדת בתובנה שהחיים שלנו הם אחריות ובחירה, כאשר מי שמצליחים הם מי שבוחרים את דרכם וגם פועלים כדי להשיג אותה, בלי לוותר, שכן הם אחראים על עצמם וגם על אחרים.


"החיים שלנו הם ג'ונגל, במובן שהם מלאים אי ודאות. אי אפשר לדעת מה יקרה מחר, בפרט בעולם ההייטק. הנמר הוא זה שבוחר את דרכו בג'ונגל." הוא מסביר.


לדבריו, הג'ונגל של החיים מביא איתו גם תחרות מאוד גדולה, אבל בניגוד לג'ונגל ה'אמיתי' שבטבע, הכוונה היא לא שמי שלא טורף מוצא את עצמו נטרף. "בהייטק יש תחרות אדירה, אבל אנשים אינטליגנטים לעולם אינם טורפים זה את זה, אלא לומדים האחד מהשני."


"תחרות היא מצב טבעי, בטבע אין חלל ריק. היא דבר טוב כי היא ממריצה אותך ומונעת ממך 'להירדם'. מי שממצמץ, נכשל. יש המון דוגמאות לחברות שחשבו שהן נמצאות על גג העולם, אבל נפלו ונעלמו כי לא הצליחו לעמוד בתחרות. למשל, כאשר IBM מצמצה בשנות ה - 80 מיקרוסופט ואינטל השתלטו על שוק ה -PC , כשנוקיה מצמצה בשנות האלפיים, אפל השתלטה על השוק עם האייפון."

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


חכמת ההמונים או חכמת היחיד? החשיבות של למידה מתמדת


אחד המאפיינים הבולטים ביותר של עולם ההייטק הוא הדינמיות הגדולה שלו, ולדבריו, הדבר מצריך ממי שרוצים להשתלב ולהצליח בתחום לעמוד בקצב - ולעשות זאת על ידי למידה מתמדת, באמצעות תארים אקדמיים והכשרות מקצועיות. "בזמן שאתה עסוק בענייניך ולא שם לב לנושא חדש שמתפתח, באים אחרים שמגלים אותו בזמן, 'לוקחים' לך את הרעיון ומצליחים."


"צריך לא להפסיק ללמוד לעולם, כדי להתחרות בכל השחקנים האחרים בשוק שגם לכל אחד מהם יש סטארט אפ משלו. מי שכבר התקבל ועובד בהייטק הוא חלק 'מהעולם הישן', צריך להיות הכי טוב בכל יום מחדש. הכניסה להייטק היא מהירה, אבל גם השריפה מהירה מאוד, ומי שלא מממש מאה אחוזים מהפוטנציאל שלו, פשוט מוחלף."


"לשוק ההייטק היום קל להיכנס, כי זה שוק שמבוסס על רעיונות. אנשים רבים נתלים ב'חכמת ההמונים', אבל אני מאמין בחוכמת היחיד. יזם אחד יכול לעשות הרבה יותר ממאות אנשים, כאשר אתה נעשה מנהיג בהמשך הדרך, אתה גם סוחף אחריך עוד אנשים ומניע אותם. אפילו סטיב ג'ובס הודח ממנכ"לות אפל, אבל חזר אל החברה ואז הביא אותה למהפכה שאנחנו מכירים היום." הוא מוסיף.


הוא מתייחס לעברו של עולם ההייטק ולשינויים שעבר ומסביר שאמנם לא ניתן לנסות ולשער מה צופן לו העתיד, אך ניתן לנתח ולהבין את ההווה והטכנולוגיות ששולטות בו היום. "כל השינויים נולדו כתוצאה מהרחבת פס התקשורת, שאפשרה העברת נתונים גלובלית במהירויות גבוהות ביותר. בעבר כל יזם היה חייב לקנות ציוד רב ולהשקיע בשרתים יקרים מאוד. היום, אמזון וגוגל שינו לגמרי את פני השוק עם המעבר למחשוב הענן. היו מי שצחקו על המגמה הזו וזלזלו בה, אבל היום כולם נמצאים בענן. עולם התקשורת השתנה לגמרי. כך אדם בודד יכול להגיע היום להצלחה עם אמצעים דלים יחסית וצוות קטן מאוד."


"בהייטק חשוב להחליט מהר, אבל להתחרט לאט"


בעיניו של פלד, ההתלבטות של צעירים לגבי קריירה היא נקודה חשובה בחיים, שאסור להקל בה ראש. "למי שנמצאים בצומת של החיים, הדבר שאולי הכי קשה הוא לשלב את מה שאני אוהב עם מה שאני עושה. אנשים רוצים, למשל, להיות אנשי מכירות מצליחים בהייטק ולעשות כסף אבל לא תמיד הם אוהבים למכור. חשוב שלצעירים תהיה הלימה בין מה שהם אוהבים למקצוע שבו הם עוסקים. לא מספיק לרצות לעשות המון כסף, צריך לבחור במה שאוהבים באמת. אם אתה באמת אוהב משהו, אתה לא תתייאש גם אם לא תמיד תצליח בתחילת הדרך."


"אני מכנה זאת מבחן הרא"י (רוצה, אוהב, יודע). כל בוקר היזם רואה את פניו ברא"י ושואל עצמו 'האם אני אכן רוצה לעשות מה שאני עושה, האם אני אוהב זאת והאם אני יודע איך לעשות מה שאני רוצה ואוהב. אם הוא לא יודע, כדאי שילך ללמוד."


הוא חוזר לדימוי הנמר כדי להדגים את אחד הערכים שהכי חשובים בעיניו בדרך להצלחה - חוסר הפחד מכישלון. "כשהנמר פועל ומצליח, זה נפלא, אבל אם הוא לא מצליח זה לא נורא, משום שהוא לעולם אינו מוותר לעצמו, לעומת אחרים שמוותרים מיד אחרי כישלון אחד."


לדעתו, הנחישות וההתמדה האלה הם מרכיב עיקרי בחומר שממנו עשויים אנשי ההייטק והעסקים הטובים ביותר. "יזם טוב הוא מי שנופל שבע פעמים וקם בכל פעם שהוא נכשל, כי גם להיכשל זה בסדר. יש תרבויות שלמות בעולם שהן לא יזמיות, כי הן חוששות מכישלון. בתרבות שלנו, כישלון הוא דבר נפלא, כי לומדים וצומחים ממנו."


"בהייטק חשוב לעבוד מהר, להחליט מהר ולהתחרט לאט - ולא להחליט לאט ולהתחרט מהר." הוא אומר. "יש אנשים רבים שנכשלים, אבל קמים שוב ומתקדמים הלאה ומתמידים במימוש של הרעיונות והשאיפות שלהם. העיקר הוא ללמוד מכל אחד ומכל ניסיון, עוד ועוד."

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים?

רוצה ללמוד?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד פלי הנמר פלד יזם הייטק
שאלות הגולשים בנושא
התלבטות - טיפול באומנות או יזמות?
התמחות תואר שני באסטרטגיה ויזמות עסקית
מה ללמוד - תחום היזמות או כלכלה וניהול?
הצעות לימודים בתחום הניהול והיזמות
תואר ביזמות, הנדסה או פיתוח