תואר שני במדעי הים עם תזה במרכז האקדמי רופין

שירות אישי - צור קשר
תואר שני במדעי הים עם תזה במרכז האקדמי רופין

תואר שני במדעי הים במסלול עם תזה M.Sc. במרכז האקדמי רופין


צוללים לעומק המחקר הימי


מרבית שטחו של כדור הארת מכוסה במים ועדיים רובם המכריע של המינים שחיים באוקיינוסים עדיין לא נחקרו. לאוקיינוס יש חלק חיוני בתהליכים גיאוכימיים והמערכת האקלים ועל כן החשיבות הרבה שמחקר הסביבה הימית. היום ישנה עלייה בביקוש למומחים שעוסקים בתחום הימי.


בתואר השני במדעי הים שנלמד במרכז האקדמי רופין בוחנים היבטים ביולוגיים, אקולוגיים ופיזיקליים של הים ואת ההשפעות על אוכלוסיות, אורגניזמים ומערכות שבאוקיינוסים, ובפרט בים התיכון. האופי המורכב של האוקיינוסים דורש מיומנויות רב תחומיות, בתכנית שואפים להקנות לסטודנטים השכלה רב תחומית ולפתוח בפניהם אפשרויות לוגיסטיות ואקדמיות למחקר הים וסביבתו.


תכנית הלימודים


הסטודנטים בתכנית לתואר השני מעמיקים את ידיעתם בתחום מדעי הים ולומדים על שלל המערכות שבו וכן דנים בהרחבה בסוגיות הסביבתיות, המשפטיות והכלכליות שנוגעות לו. הם בוחנים קשת נרחבת של תחומים, כגון אוקיאנוגרפיה ימית, גיאולוגיה ימית, אקולוגיה ימית וכן גנומיקה של אוכלוסיות ימיות.

 

ייחודה של התכנית הוא בהיותה רב תחומית, מה שמאפשר רכישת ידע נרחב ומעמיק. בתכנית יכולים הסטודנטים לפתוח שלל אפשרויות לוגיסטיות ואקדמיות להכשרה מקצועית ומדעית בתחום הים, שבו הביקוש למומחים רק הולך ועולה.


מתכונת הלימוד


התכנית נמשכת כשנתיים וכוללת ארבעה סמסטרים. שיעורים מתקיימים יומיים בשבוע. השיעורים והמחקר מתקיימים בקמפוס מוסד הלימוד במכמורת ובמקרים מסוימים במעבדות מוסדות אקדמיים שונים. את עבודת התזה עורכים במעבדות בית הספר למדעי הים, שכוללות מעבדות ביולוגיות, כימיות, מולקולריות ומעבדת מחקרי שדה אקולוגיים. התזה מתפרשת על פני כל שתי שנות התכנית.


המסלול משלב עבודה ניסויית רבה במעבדה ובשדה, בה מיישמים תיאוריות וכלים חישוביים וסטטיסטיים. הסטודנטים מתנסים בשימוש בטכנולוגיות מתקדמות כגון מערכות GIS וכלים ביו מולקולריים. בית הספר מעמיד לרשות הסטודנטים ציוד ניטור ודיגום, מעבדות מי ים זורמים וכם ספינת מחקר מתקדמת עם גישה לים התיכון בה יכולים הסטודנטים להשתמש במסגרת המחקר שהם עורכים.

 

  • עבודת התזה - את התזה עורכים במעבדות הפקולטה למדעי הים. בין המעבדות ישנה מעבדת מחקר שדה אקולוגי, מעבדה כימית ומולקולרית, חומרי טבע ומעבדה למי ים זורמים. מחקר זה נערך בהנחייה של חבר סגל בכיר, את נושא המחקר קובעים לאחר התייעצות עם המנחה. עבודה זו נפרשת על פני כשנתים והיא יכולה לשמש בסיס למחקרי המשך בדוקטורט.

 

 

  • מעבדות מחקר ימי ותשתית הוראה - בפקולטה שש מעבדות בהן מעבדה ייחודית לתואר שני, ציוד לניטור ודיגום, כלי שיט וגישה לים התיכון. בין המעבדות - מעבדה למיקרוביולוגיה, לביולוגיה, לכימיה, לביוטכנולוגיה, לחומרי טבע מן הים וכן יחידה בת קיימא לגידולם של דגים טרנסגניים למחקר מתקדם במדעי החיים, מדעי הים וברפואה. נוסף על כך ישנה מעבדה למי ים זורמים ובה ציוד מתקדם למחקר הים.


הסטודנטים יכולים לעשות שימוש בספינת מחקר מתקדמת ללימוד ביולוגיה ימית ואוקינוגרפיה. ספינה זו היא רכוש עמותת Ecoocean לחינוך ימי והוראת מדעי הים.

 

 


נושאי הלימוד

 

  • כלכלת הסביבה הימית
  • אנרגיה ממקורות ימיים
  • ניהול ותכנון המרחב הימי
  • השבחה ותורשה בחקלאות מים
  • פלישה ביולוגית במערכות ימיות    
  • האדם והביוספרה
  • סביבה ימית ומשפט
  • מעגלים ביו גיאוכימיים
  • גנום של סביבות ימיות    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


במרכז האקדמי רופין מתקיימות תכניות נוספות לתואר שני. אלה כוללות תואר שני בניהול משאבי ים, תואר שני בלוגיסטיקה ומערכות ימיות, תואר שני בהגירה ושילוב חברתי ותואר שני במנהל עסקים.


תנאי קבלה


לתכנית יכולים להתקבל בוגרי לימודים (B.Sc.) בתחומים: לימודי מדעי הים, לימודי מדעי החיים, לימודי גיאולוגיה, לימודי גיאוגרפיה או לימודי מדעי הסביבה, בממוצע ציונים 80 ומעלה (יש לציין שממוצע זה מהווה סף מינימלי לצורך רישום בלבד ולא מבטיח קבלה לתכנית).


המועמדים יכולים להתקבל רק ראיון עם מנחה מחקר ואישור הנתונים על ידי ועדת קבלה. יש להגיש שני מכתבי המלצה וקורות חיים עדכניים. מי שאין ברשותם ידע אקדמי קודם בתחום מדעי הים נדרשים לקורסי השלמה.

 


תעודה


לבוגרים שמסיימים בהצלחה את התכנית ניתן תואר שני מוסמך במדעי הים M.Sc. במסלול הכולל תזה.

 

אפשרויות תעסוקה ותואר שלישי


ברשות המוסמכים ידע וכלים שנחוצים למחקר דוקטורט במדעי הים. באפשרותם להשתלב במעבדות מחקר ושירות בסקטור הממשלתי ובפרויקטים לאומיים ובין לאומיים לשיקום הים התיכון ולניטור וטיפול בנושאים בעלי חשיבות עליונה כגון פיתוח שדות גז תת ימיים. כמו כן, הם יכולים להשתלב במסגרות אקדמיות וחינוכיות בתחום מדעי הים. בפניהם נפתחות גם שלל אפשרויות בתעשייה בתחומים כגון חקלאות ימית, אנרגיה ירוקה, מוצרי תרופות מיצורי ים ודלק מאצות.

עוד מסלולי לימוד - המרכז האקדמי רופין