קורס אפיית לחמים בבית הספר דנון לקולינריה

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על דנון - קורס אפיית לחם.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס לחם מקצועי בבית הספר דנון למצוינות קולינרית


קריירה שתופחת במהרה


לחם הוא אולי המזון הבסיסי ביותר, כמעט ואין תרבות שאין בה לחם שמייחד אותה. קיימים סוגים רבים ושונים של לחמים, החל מהלחם הלבן המערבי שאנו מכירים בכריכים שלנו ועד למוצרי מאפה אקזוטיים ומיוחדים. הכנת לחם היא תהליך ארוך ומורכב שדורש ידע, מיומנות ודיוק ומצריך היכרות עם שיטות העבודה הנכונות כדי להביא לתוצר מוגמר איכותי וגם טעים.


בבית הספר דנון למצוינות קולינרית אפשר ללמוד בקורס אפיית לחמים, שמאפשר לתלמידיו לרכוש הכשרה מלאה בתחום הלחם. מסלול זה מספק כלים מקצועיים למעוניינים להפוך את אהבת האפייה והזיקה לבישול לקריירה ולהשתלב בתור אופים במסעדות, במאפיות ובמסגרות נוספות בתחום הקולינריה.


תכנית הלימודים


משתתפי הקורס רוכשים מיומנויות אפייה מקצועיות ולומדים כיצד לעבוד עם המכשור המקצועי במטבח ובמאפיה. הם בוחנים טכניקות לעיצוב ולשליטה בשלבים השונים של הכנת הלחם ומכירים את חומרי הגלם השונים שמשמשים אופים לרבות קמחים, סוגי זרעים וגרעינים. כמו כן, הם מכירים סגנונות רבים ומגוונים של לחמים, לרבות לחמים ממדינות ברחבי העולם ובוחנים גישות להתפחה ולייצור הלחם, כולל שימוש במחמצת ובשמרים. נוסף על כך הם מתוודעים למושגים מעולם הקונדיטוריה ולומדים להכין סוגי מאפים שונים.


מתכונת הלימוד


היקפו של קורס זה הוא כ - 390 שעות לימוד, הוא מחולק ל - 30 מפגשים, אשר מתקיימים פעמיים בשבוע במהלך הערב. כמו כן, מציעה המכללה מסלול Basic, שהיקפו 120 שעות לימוד ומחולק ל - 15 מפגשים.


בבית הספר סבורים שתרגול פרקטי הוא אחת הדרכים להצלחה בעולם הקולינרי, וכך קורס הלחם שם דגש על התנסות מעשית. המשתתפים מתרגלים את שלל טכניקות האפייה והבישול שנלמדות לאורך הקורס בעמדות עצמאיות בליווי של סגל המרצים.


נושאי הלימוד

 

  • שיטות לעיצוב מאפים
  • לחמים מרחבי העולם
  • פעולת שמרים ומחמצת
  • עבודה מקצועית במאפיה
  • קראנצים מתוקים ומלוחים
  • התפתחות האפייה והלחם
  • תהליכים כימיים בייצור לחמים    
  • לחמי סודה
  • שיטות תפיחה
  • עבודה עם קמחים
  • התפתחות טעמים
  • פעילויות אנזימטיות
  • סוגי גרעינים וזרעים    
  • ועוד


סגל הוראה


בראש החוג לאפיית לחם עומד אחד מחלוצי תחום הלחמים בארץ, שהוא שף, אופה וקונדיטור מנוסה. יחד איתו מלמדים בחוג אנשי מקצוע בכירים ומנוסים שעוסקים בענף הלחם שנים רבות.

 


על מוסד הלימוד


בבית הספר דנון שבתל אביב מתקיימים גם קורס בישול מקצועי וקורס קונדיטוריה. כמו כן, בית הספר עורך השתלמויות קצרות שמותאמות לאופים ולשפים מנוסים. תלמידי בית הספר ובוגריו יכולים לתרגל את המיומנויות הנרכשות במסגרת הסטאז' שמתקיים במסעדות ובקונדיטוריות בארץ וגם בחו"ל. כמו כן, הם יכולים לעבוד במסעדת התלמידים של בית הספר לצדם של שפים מובילים ולחשוף כך את הכישרון שלהם בפני קהל סועדים ולקוחות אמיתי.


תנאי קבלה


קורס זה מתאים למי שברצונם לרכוש כלים לפיתוח קריירה מקצועית בתחום הלחם והאפייה. אין צורך בהכרח בניסיון קודם באפייה כדי להתקבל להכשרה המקצועית.


תעודה


לבוגרי הקורס שעומדים בכל חובותיהם במהלכו ניתנת תעודת גמר מטעם בית הספר דנון למקצועות הקולינריה.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: דנון בית הספר למצוינות קולינרית - בית הספר למקצועות הקולינריה

כלים שיעזרו לך לבחור